breaking news

Jason Knight keert terug tijdens UFC 230 in New York tegen Jordan Rinaldi

September 4th, 2018 | by Marcel Dorff
Jason Knight keert terug tijdens UFC 230 in New York tegen Jordan Rinaldi
UFC
0

De UFC heeft via Newsday een nieuw gevecht bekend gemaakt dat zal plaatsvinden op 3 November 2018 in ”The Garden” in New York. Jason Knight keert terug in de Octagon tegen Jordan Rinaldi in de Featherweight divisie. Het gevecht zal deel uit maken van de Preliminary Card tijdens UFC 230.

Jason Knight (MMA 20-5/UFC 4-4) kwam in December 2015 de UFC binnen. Hij viel in op short notice voor de geblesseerde Mirsad Bektic tegen de Japanse MMA veteraan Tatsuya Kawajiri. Na een sterke opening in de eerste 2 minuten voor Knight, wist Kawajiri het gevecht te keren en uiteindelijk via Unanimous Decision de UFC debutant te verslaan. In Juli 2016 stond Jason Knight voor de tweede maal in de Octagon. Ditmaal was Jim Alers de tegenstander. In een over en weer gaand gevecht was Jason Knight volgens twee judges beter dan Alers en won hij het gevecht via Split Decision. Beide mannen kregen na afloop $50.000 extra ten gevolge van het winnen van de Fight of the Night bonus. In November 2016 nam Jason Knight het op tegen Daniel Hooker. In Australië verraste Knight de favoriet Hooker via Unanimous Decision. Dit leverde de Knight de Main Card opener op een UFC on FOX card op tegen Alex Caceres. Knight liet zien dat hij iemand is om rekening mee te houden in de toekomst en versloeg Caceres via Rear Naked Choke Submission in de derde ronde. Dit leverde de man uit Mississippi de Performance of the Night bonus op. Vervolgens vocht Knight in Dallas, Texas tegen Chas Skelly. Knight liet opnieuw zien over een zeer sterke allround game te bezitten, en finishte Skelly via TKO in de derde ronde. Dit leverde Knight opnieuw de Performance of the Night bonus op. Knight keerde vervolgens terug tijdens UFC 214 in Juli 2017 om het op short notice op te nemen tegen topcontender Ricardo Lamas. Lamas bleek echter in een zeer aantrekkelijk gevecht te sterk voor Knight. Lamas won via TKO in de eerste ronde. Knight keerde vervolgens tijdens UFC Fresno in December 2017 terug in de Octagon tegen de Mexicaan Gabriel Benitez. Knight vocht haast onherkenbaar en verloor via Unanimous Decision. Knight keerde vervolgens terug tijdens UFC Liverpool in Mei 2018 tegen de Fin Makwan Amirkhani. Knight wist Amirkhani in de eerste ronde tweemaal knockdown te slaan, maar wist in het vervolg geen potten te breken. Hierdoor verloor hij alsnog via Split Decision.

Embed from Getty Images

Jordan Rinaldi (MMA 13-6/UFC 1-2) kwam voor het eerst in beeld tijdens de eliminatiegevechten voor TUF 15. Rinaldi verloor van Joe Proctor en werd niet toegelaten tot het TUF huis. Nadat Rinaldi in de jaren erna een winstreak van vijf gevechten had opgebouwd en de UFC met een probleem zat omdat het geen short notice tegenstander kon vinden voor Abel Trujillo kreeg Rinaldi een belletje. Rinaldi viel in, maar verloor via Unanimous Decision. Rinaldi werd vervolgens gematcht tegen Devin Powell tijdens het eerste evenement van 2017. Rinaldi raakte echter geblesseerd en moest afzeggen. Hierdoor vocht Rinaldi in Augustus 2017 pas zijn tweede partij voor de UFC. Tijdens UFC Mexico City stond de Mexicaan Alvaro Herrera tegenover Rinaldi. Rinaldi wist vroeg in de eerste ronde via een Von Flue Choke Submission zijn eerste overwinning binnen de UFC te pakken. Daar kon hij echter in Januari 2018 geen goed vervolg aan geven. De ongeslagen Gregor Gillespie was via TKO in de eerste ronde te sterk voor Rinaldi. Rinaldi zal nu zijn opwachting maken in de Featherweight divisie.

Embed from Getty Images

Powered by Aiki Budo.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »