breaking news

Jake Matthews vecht voor eigen publiek tegen Rostem Akman tijdens UFC 243 in Melbourne

August 16th, 2019 | by Marcel Dorff
Jake Matthews vecht voor eigen publiek tegen Rostem Akman tijdens UFC 243 in Melbourne
UFC
0

De in Melbourne geboren Jake Matthews zal op 5 Oktober 2019 voor eigen publiek zijn opwachting gaan maken in de Octagon. De Australiër treft Rostem Akman tijdens UFC 243 in de Welterweight divisie. Beide vechters treffen elkaar in het Marvel Stadium. Het gevecht zal deel uit maken van de Preliminary Card.

Jake Matthews (MMA 14-4/UFC 7-4) deed als 19-Jarige mee aan TUF Nations. Matthews werd in de eerste ronde uitgeschakeld door de latere finalist Olivier Aubin-Mercier. Van zijn vier overwinningen in de UFC, won Matthews er drie via Submission en een via TKO en slechts eenmaal moesten de judges eraan te pas komen. Zijn meest indrukwekkende overwinning kwam in Maart 2016 toen hij laat in de derde ronde Johnny Case wist te finishen via Rear Naked Choke Submission. Het gevecht werd verkozen tot Fight of the Night. In zijn eerste gevecht voor de UFC in de Verenigde Staten ging het mis, Kevin Lee won via TKO in de eerste ronde. Matthews keerde vervolgens terug in Melbourne tijdens het Co-Main Event van UFC Fight Night 101. In November 2016 was Andrew Holbrook de tegenstander. Matthews was favoriet bij het ingaan van het gevecht, maar kon dit niet waarmaken. De Amerikaan Holbrook was via Split Decision te sterk waardoor Matthews een losing streak van twee zal moest doorbreken in zijn gevecht tegen Bojan Velickovic in November 2017. Matthews won via Split Decision, al was de uitslag zéér controversieel. Echter pakte Matthews tijdens UFC 221 in Perth een zeer goede overwinning. Via een vrij dominante performance werd de Chinees Li Jingliang via Unanimous Decision verslagen. Beide mannen wonnen de Fight of the Night bonus voor dit gevecht. Matthews keerde vervolgens terug tijdens UFC Singapore in Juni 2018 tegen de Japanner Shinsho Anzai. Matthews had weinig moeite met Anzai en won het gevecht in de eerste ronde via een Rear Naked Choke Submission. Anzai tikte niet af waardoor hij buiten westen raakte. Matthews maakte vervolgens zijn opwachting tijdens UFC Adelaide in December 2018 tegen Anthony Rocco Martin. Na de eerste twee rondes gewonnen te hebben kwam Matthews vast te zitten in een Anaconda Choke Submission. Matthews tikte niet af en ging daardoor “out”. Martin brak hiermee de winstreak van drie gevechten van Matthews.

Embed from Getty Images

Rostem Akman (MMA 6-1/UFC 0-1) is een Koerdisch-Zweedse vechter die na een zeer succesvolle amateur carrière van drie jaar in 2017 de overstap maakte naar de professionals. Akman wist het zeer prestigieuze IMMAF toernooi liefst tweemaal te winnen. Akman vocht al zijn pro-partijen bij de Zweedse Superior Challenge organisatie. Akman wist zijn zes partijen bij die organisatie allemaal voortijdig te eindigen en eveneens te winnen. Tijdens zijn laatste gevecht in April 2019 versloeg Akman de Braziliaan Mauricio Reis via KO in de derde ronde. Akman tekende vervolgens bij de UFC en maakte tijdens UFC Stockholm op short notice zijn debuut tegen de Rus Sergey Khandozhko. Akman kon zijn ongeslagen record niet intact houden en verloor via Unanimous Decision.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »