breaking news

Jake Matthews treft Jeremiah Wells tijdens UFC evenement op 4 december

October 12th, 2021 | by Marcel Dorff
Jake Matthews treft Jeremiah Wells tijdens UFC evenement op 4 december
UFC
0

De UFC heeft een nieuwe partij toegevoegd aan het evenement op 4 december in Las Vegas. Jake Matthews keert voor het eerst sinds anderhalf jaar terug in de Octagon. Hij neemt het op tegen voormalig CFFC en CES MMA kampioen Jeremiah Wells in de Welterweight divisie. Beide vechters treffen elkaar in de Octagon van het UFC APEX.

Jake Matthews (MMA 17-5/UFC 10-5) deed als 19-Jarige mee aan TUF Nations. Matthews werd in de eerste ronde uitgeschakeld door de latere finalist Olivier Aubin-Mercier. Van zijn vier overwinningen in de UFC, won Matthews er drie via Submission en een via TKO en slechts eenmaal moesten de judges eraan te pas komen. Zijn meest indrukwekkende overwinning kwam in Maart 2016 toen hij laat in de derde ronde Johnny Case wist te finishen via Rear Naked Choke Submission. Het gevecht werd verkozen tot Fight of the Night. In zijn eerste gevecht voor de UFC in de Verenigde Staten ging het mis, Kevin Lee won via TKO in de eerste ronde. Matthews keerde vervolgens terug in Melbourne tijdens het Co-Main Event van UFC Fight Night 101. In November 2016 was Andrew Holbrook de tegenstander. Matthews was favoriet bij het ingaan van het gevecht, maar kon dit niet waarmaken. De Amerikaan Holbrook was via Split Decision te sterk waardoor Matthews een losing streak van twee zal moest doorbreken in zijn gevecht tegen Bojan Velickovic in November 2017. Matthews won via Split Decision, al was de uitslag zéér controversieel. Echter pakte Matthews tijdens UFC 221 in Perth een zeer goede overwinning. Via een vrij dominante performance werd de Chinees Li Jingliang via Unanimous Decision verslagen. Beide mannen wonnen de Fight of the Night bonus voor dit gevecht. Matthews keerde vervolgens terug tijdens UFC Singapore in Juni 2018 tegen de Japanner Shinsho Anzai. Matthews had weinig moeite met Anzai en won het gevecht in de eerste ronde via een Rear Naked Choke Submission. Anzai tikte niet af waardoor hij buiten westen raakte. Matthews maakte vervolgens zijn opwachting tijdens UFC Adelaide in December 2018 tegen Anthony Rocco Martin. Na de eerste twee rondes gewonnen te hebben kwam Matthews vast te zitten in een Anaconda Choke Submission. Matthews tikte niet af en ging daardoor “out”. Martin brak hiermee de winstreak van drie gevechten van Matthews. Matthews wist vervolgens de draad weer op te pakken voor eigen publiek tijdens UFC 243 in Melbourne. Matthews won via Unanimous Decision van Rostem Akman. Matthews wist die overwinning in Februari 2020 een goed vervolg te geven. Tijdens UFC Auckland werd gewonnen via Unanimous Decision van Emil Meek. Matthews bouwde vervolgens in September 2020 zijn winstreak uit naar drie gevechten. De Australiër versloeg Diego Sanchez via Unanimous Decision. Matthews kon die winstreak van drie partijen een half jaar later niet uitbreiden. Via Arm-Triangle Choke Submission werd verloren in de derde ronde van Sean Brady.

Embed from Getty Images

Jeremiah Wells (MMA 9-2-1/UFC 1-0-0) is een Amerikaanse MMA vechter die zijn professionele debuut maakte in 2012. Na twee overwinningen bij de PA Cage Fight organisatie tekende Wells een contract bij CFFC. Daar imponeerde hij tijdens zijn debuut met een overwinning tegen Bradley Desir. Hierdoor mocht hij gelijk voor de titel vechten tegen Manny Walo. Wells verloor via Unanimous Decision. Na vervolgens een Draw gevochten te hebben tekende Wells bij de CES MMA organisatie. Daar wist Wells met overwinningen op Gary Balletto Jr. en UFC veteraan Jon Manley een titleshot af te dwingen tegen Jason Norwood. Wells won via Unanimous Decision en pakte de titel. Echter raakte hij hem tijdens zijn eerste verdediging gelijk kwijt aan Vinicius de Jesus. Wells keerde terug bij de CFFC organisatie. En na een KO overwinning tegen Mumia Abu Dey Ali mocht hij voor de vacante titel vechten tegen Marco Smallman. Ditmaal pakte Wells wel de CFFC titel door Smallman via Rear Naked Choke Submission te verslaan. Wells stond vervolgens tweemaal gepland om zijn titel te verdedigen. Echter kwam dit er niet van. De Amerikaan tekende in September 2020 bij de UFC. Hij zou eveneens die maand ook debuteren tegen Miguel Baeza. Helaas zou Baeza geen goedkeuring krijgen om te vechten waarna Wells zijn UFC debuut moest uitstellen. Hierdoor maakte hij pas in Juni 2021, wederom op short notice, zijn UFC debuut tegen Warlley Alves. Wells versloeg Alves via KO in de tweede ronde en kon dus spreken van een uitstekend debuut.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »