breaking news

Israel Adesanya verdedigt titel tegen Paulo Costa tijdens UFC 253

July 19th, 2020 | by Marcel Dorff
Israel Adesanya verdedigt titel tegen Paulo Costa tijdens UFC 253
UFC
0

Israel Adesanya gaat proberen voor de tweede keer zijn titel te verdedigen. De ongeslagen kampioen treft een eveneens ongeslagen uitdager in Paulo Costa. Beide mannen treffen elkaar op 19 september op een nog nader te bepalen locatie tijdens UFC 253. Combate wist het gevecht als eerst te melden.

Israel Adesanya (MMA 19-0/UFC 8-0) is bij zowel Kickboks liefhebbers als MMA fans geen onbekende. De Nieuw Zeelander met Nigeriaanse roots wisselde beide sporten af, maar heeft inmiddels een exclusief contract bij de UFC getekend. Ondanks een ongeslagen record in het MMA, is Adesanya meer bekend van zijn run bij GLORY Kickboxing. Daar wist Adesanya het contendertoernooi te winnen om vervolgens te mogen vechten voor de titel. Dit ging echter mis. Adesanya heeft ook een zeer imposant MMA record. Met elf (T)KO finishes in elf optredens voordat hij de UFC inkwam was Adesanya nog altijd foutloos. Zijn grootste overwinning voordat hij de UFC binnenkwam boekte Adesanya in Juli 2017. Zo versloeg hij UFC veteraan Melvin Guillard via TKO in de eerste ronde en won hiermee de AFC titel. Adesanya maakte in Februari 2018 zijn UFC debuut in Perth tegen Rob Wilkinson. Na een moeilijke eerste ronde stelde Adesanya orde op zaken en won hij via TKO in de tweede ronde. Hiervoor krijg hij de Performance of the Night bonus. Adesanya keerde vervolgens terug tijdens UFC Glendale tegen Marvin Vettori. Adesanya won het gevecht uiteindelijk via Split Decision. Vervolgens kreeg Adesanya van de UFC het Main Event van de TUF 27 Finale aangeboden tegen de Hawaiiaan Brad Tavares. Adesanya was sterker en versloeg de hoog gerankte Tavares via Unanimous Decision. “Stylebender” kreeg vervolgens in November 2018 zijn gewenste gevecht tegen Derek Brunson. Adesanya wist Brunson vlak voor het einde van de eerste ronde via TKO te finishen en pakte daarmee ook de Performance of the Night bonus. Vervolgens mocht Adesanya het tijdens UFC 234 in Melbourne opnemen tegen voormalig Middleweight Kampioen en MMA legende Anderson Silva. In een over en weer attractieve partij won Adesanya via Unanimous Decision. De UFC organiseerde vervolgens (in verband met een blessure van Kampioen Robert Whittaker) een interim titelgevecht tussen Adesanya en Kelvin Gastelum. In een zeer attractief gevecht won Adesanya uiteindelijk de interim titel via Unanimous Decision. Adesanya zou het vervolgens opnemen tegen Kampioen Robert Whittaker tijdens UFC 243 in Melbourne. Adesanya vocht sterk en versloeg Whittaker via KO in de tweede ronde en mocht zich de nieuwe Middleweight Kampioen noemen. Adesanya’s eerste titelverdediging vond plaats tijdens UFC 248 in Maart 2020 tegen Yoel Romero. In een vrij bizar gevecht won Adesanya uiteindelijk via Unanimous Decision.

Embed from Getty Images

Paulo Costa (MMA 12-0/UFC 4-0) probeerde in 2014 via TUF Brazil 3 de UFC binnen te komen. Costa won zijn eliminatie partij en mocht dus het huis in. Echter verloor hij de kwartfinale van latere finalist Marcio Alexandre Jr. via Split Decision waarna zijn UFC avontuur ophield. Vervolgens wist Costa in zijn vijf partijen erna vijfmaal te winnen in de eerste ronde, en daar bovenop ook nog eens twee wereldtitels te pakken. Waaronder de prestigieuze Jungle Fight titel. Met zeven (T)KO’s en één Submission in acht gevechten kwam Costa in 2016 alsnog de UFC binnen. De Braziliaan had een finishratio van 100% waarvan allemaal in de eerste ronde. Het finishratio van 100% bleef in tact ook na zijn UFC debuut. Zo werd de Zuid-Afrikaan Garreth McLellan in de eerste ronde via TKO verslagen. Costa verdiende hier ook nog eens de Performance of the Night bonus mee. Tijdens zijn tweede gevecht voor de organisatie nam Costa het op tegen heavy-hitter Oluwale Bamgbose. In een zeer attractieve strijd wist de Braziliaan uiteindelijk het gevecht via TKO in de tweede ronde te finishen. Costa die vervolgens zijn bijnaam van ”Borrachinha” wijzigde naar ”The Eraser” nam het op tijdens UFC 217 in New York tegen voormalig UFC Welterweight Kampioen Johny Hendricks. Costa was te sterk voor Hendricks en wist via TKO in de tweede ronde de partij te winnen. Costa werd vervolgens ingepland tijdens UFC Atlantic City tegen Uriah Hall. Echter raakte de Braziliaan geblesseerd en werd het gevecht verplaatst naar UFC 226 in Juli 2018. Costa versloeg Uriah Hall via TKO in de tweede ronde en bleef zijn ongeslagen status houden. Costa werd vervolgens gekoppeld aan Yoel Romero tijdens UFC 230 in New York. Romero kreeg echter geen goedkeuring van de dokter om te vechten in verband met een pas geopereerd oog. De partij werd geschrapt en wordt waarschijnlijk op een later evenement ingepland. Costa werd vervolgens wederom gelinkt aan een partij tegen Yoel Romero in April 2019. Echter zag de UFC ervan af en maakte Romero vs. Jacaré Souza 2. De partij tussen Costa en Romero zou vervolgens wél plaatsvinden tijdens UFC 241 in Anaheim vier maanden later. In een zeer gelijkwaardige partij wist Costa via Unanimous Decision de winst te pakken. Beide vechters kregen voor het spektakelstuk de Fight of the Night bonus.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »