breaking news

Israel Adesanya en Jan Błachowicz treffen elkaar in 2021

November 1st, 2020 | by Redactie
Israel Adesanya en Jan Błachowicz treffen elkaar in 2021
UFC
0

Middleweight kampioen Israel Adesanya en lightheavyweight kampioen Jan Błachowicz gaan het in 2021, voor de lightheavyweight titel, tegen elkaar opnemen. Dit zei Dana White tijdens de persconferentie na het evenement van afgelopen nacht. Op welke datum dit zal zijn is nog niet bekend.

Israel Adesanya veroverde vorig jaar, door kampioen Robert Whittaker knock-out te slaan, de UFC middleweight titel. Een half jaar eerder versloeg hij Kelvin Gastelum, in het gevecht van het jaar, voor de interim middleweight titel. Inmiddels heeft “The Last Stylebender” zijn titel tweemaal verdedigd. Zo wist hij Yoel Romero, in maart, via een unanimous decision te verslaan en won hij in september, via een TKO, van Paulo Costa.

Jan Błachowicz begon in 2019 zijn reis naar de titel. Het jaar begon met een, via knock-out, verloren gevecht met Thiago Santos. Vervolgens wist de Pool zich dat jaar goed te herpakken. Zo vocht hij nog twee keer en wist hij Luke Rockhold, via een knock-out, en Ronaldo Souza via een split decision te verslaan. In februari wist hij Corey Anderson knock-out te slaan, wat hem een kans op de titel gaf. En die kans greep hij met beide handen. In september nam Błachowicz het op tegen Dominick Reyes. Hij won het gevecht via TKO en mocht zichzelf UFC lightheavyweight kampioen noemen.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen- en buitenland.

Comments are closed.

Translate »