breaking news

Is Demetrious Johnson klaar voor een superfight tegen Garbrandt of Dillashaw?

October 9th, 2017 | by Lennart Van Arendonk
Is Demetrious Johnson klaar voor een superfight tegen Garbrandt of Dillashaw?
UFC
0

Afgelopen weekend vond in de T-Mobile Arena te Las Vegas, Nevada het evenement UFC 216 plaats. Tijdens het co-Main Event ging de Flyweight Kampioen Demetrious Johnson op recordjacht tegen Ray Borg. Bij winst kon Johnson de boeken ingaan als Kampioen met de meest opeenvolgende titelverdedigingen aller tijden. Johnson won zijn partij, ontving de $50,000 fight-night bonus en heeft nu de meest opeenvolgende titelverdedigingen aller tijden. Er lijkt geen waardige competitie meer over te zijn in de divisie. Is het tijd voor een superfight?

De Flyweight kampioen Demetrious Johnson weet zich op het canvas uitstekend te redden. Echter vallen de kijkcijfers keer op keer tegen. Waar hij een zeer populair Twitch kanaal runt, blijven de Pay-Per-View cijfers vaak achter, zo wordt Johnson regelmatig ingeroosterd onder grote namen als Jon Jones of op een evenement van het sportkanaal FOX of The Ultimate Fighter. Johnson geeft de marketing afdeling van de UFC de schuld van lage kijkcijfers

Nu Johnson voor de opnieuw zijn titel wist te verdedigen, is het tijd om te kijken naar de toekomst. Er wordt al regelmatig over een groot gevecht tussen de Flyweight en Bantamweight titel. Deze laatste titel zal tijdens UFC 217: Bisping vs. St-Pierre op het canvas geplaatst worden in de Madison Square Garden van New York City. Hier zullen Cody Garbrandt en T.J. Dillashaw strijden voor het goud. Voor een goed bedrag zal Johnson willen stijgen in gewicht voor een superfight.

“I don’t have an ego in trying to fight guys who are bigger than me. I’ve been there and done that, and obviously the only thing that makes me intrigued to go up a weight class is if the paycheck is gonna be nicer.”

Lees ook: UFC 216 Post-event feiten en weetjes

De 31-jarige Amerikaan heeft op 1 oktober 2011 gevochten voor de UFC Bantamweight titel. Tijdens het evenement UFC Live: Cruz vs. Johnson wist hij de jury niet te overtuigen. Johnson is na het verslaan van Joseph Benavidez tijdens UFC 152 nog altijd de eerste en enige UFC Flyweight kampioen. Houd MMA DNA in de gaten voor meer MMA nieuws!

De hoogtepunten van het gevecht tussen Johnson en Cruz:

Comments are closed.

Translate »