breaking news

Gunnar Nelson vs. Thiago Alves eerste officiële gevecht voor UFC Kopenhagen

June 26th, 2019 | by Marcel Dorff
Gunnar Nelson vs. Thiago Alves eerste officiële gevecht voor UFC Kopenhagen
UFC
0

De IJslander Gunnar Nelson zal op 28 September 2019 terugkeren in de Octagon. Tijdens UFC Fight Night 160 in Kopenhagen, Denemarken is de Braziliaan Thiago Alves de tegenstander. Beide vechters treffen elkaar in de Octagon van de Royal Arena op de Main Card. Het gevecht zal plaatsvinden in de Welterweight divisie.

Gunnar Nelson (MMA 17-4-1/UFC 8-4-0) kwam in 2012 als eerste (en voorlopig enige) IJslander de UFC binnen. De op dat moment ongeslagen vechter nam het op tegen TUF 9 Runner-Up DaMarques Johnson. Via een Rear Naked Choke Submission vroeg in de eerste ronde wist Nelson in Engeland zijn debuut in de UFC succesvol af te sluiten. Vijf maanden later vocht Nelson opnieuw in Engeland tegen de Braziliaan Jorge Santiago. Nelson won ditmaal via Unanimous Decision. Begin 2014 werd ditmaal via Guillotine Choke Submission de Rus Omari Akhmedov gefinisht in de eerste ronde. Dit leverde Nelson de Performance of the Night bonus op. Diezelfde bonus pakte hij ook in zijn gevecht erna. Ditmaal werd in Dublin Zak Cummings verslagen in de tweede ronde via Rear Naked Choke Submission. In Oktober 2014 kreeg Nelson zijn eerste Main Event van de UFC in Stockholm tegen Rick Story. Nelson was favoriet, maar kon zijn favorietenrol niet waarmaken en verloor via Split Decision. Vervolgens maakte Nelson zijn debuut in de Verenigde Staten voor de UFC tegen Brandon Thatch. Nelson wist Thatch vroeg in de eerste ronde verrassend knockdown te slaan, en finishte via Rear Naked Choke Submission vervolgens. Eind 2015 ging het voor de tweede keer in zijn UFC run mis voor Nelson. BJJ Specialist Demian Maia overklaste Nelson en versloeg de IJslander via Unanimous Decision. In Mei 2016 wist Nelson zichzelf te revancheren door in Rotterdam te winnen van de hoger gerankte Albert Tumenov via een Neck Crank Submission. Dit leverde Nelson de Performance of the Night bonus op. Nelson werd vervolgens ingeroosterd tegen Dong Hyun Kim op het Main Event van UFC Belfast. Echter raakte Nelson geblesseerd waardoor het gevecht werd gecanceld. Nadat Nelson geblesseerd af moest haken voor zijn gevecht tegen Dong Hyun Kim voor UFC in Belfast nam hij het in Londen op tegen Alan Jouban. Nelson domineerde de partij en wist het gevecht af te maken met een Guillotine Choke Submission in de tweede ronde nadat hij Jouban al zwaar had aangeslagen vlak daarvoor. In Juli 2017 mocht Nelson het tijdens het Main Event van UFC Glasgow opnemen tegen de Argentijn Santiago Ponzinibbio. De Argentijn verraste veel mensen door de IJslander via KO in de eerste ronde te stoppen. Nelson zou vervolgens tijdens UFC Liverpool in Mei 2018 terugkeren in de Octagon tegen Neil Magny. Echter moest Nelson in verband met een blessure onder het mes en moest hij verstek laten gaan. Hierdoor keerde de IJslander pas terug in December 2018. In Toronto was Alex Oliveira de tegenstander. Na een moeilijke eerste ronde wist Nelson in de tweede ronde met een harde ellenboog het voorhoofd van Oliveira open te halen. Nelson pakte vervolgens via de Rear Naked Choke Submission de overwinning. Vervolgens maakte de IJslander zijn opwachting tijdens UFC Londen in Maart 2019 tegen Leon Edwards. Nelson had het moeilijk en verloor via Split Decision.

Embed from Getty Images

Thiago Alves (MMA 23-14/UFC 15-11) vecht als sinds 2005 voor de UFC. Alves kende een matige start in de UFC met twee verliespartijen en twee winstpartijen uit vier optredens. Na zijn tweede verliespartij tegen Jon Fitch in de zomer van 2006 wist Alves een winstreak neer te zetten van liefst zeven partijen. Onder meer Josh Koscheck, Matt Hughes & Chris Lytle werden aan de kant geschoven waarna in de zomer van 2009 een titelgevecht volgde tegen Georges St.Pierre. Alves had echter geen antwoord op de wrestlinggame van ”GSP” en verloor het gevecht via Unanimous Decision. Vanaf dat moment wisselde Alves winstpartijen af met verliespartijen en is de langste winstreak die de Braziliaan opbouwde twee gevechten lang. Nadat Alves achtereenvolgens van Carlos Condit en Jim Miller verloor wist de Braziliaan Alves in April dit jaar zijn losing streak van twee gevechten te doorbreken door in een schitterende partij Patrick Cote via Unanimous Decision te verslaan. Alves zou vervolgens in Pittsburgh terugkeren tegen Mike Perry. Echter verkoos Alves om thuis te blijven in verband met ”Hurricane Irma” waardoor hij niet zou vechten tegen Mike Perry. Alves werd in Januari 2018 gematcht tegen Zak Cummings, echter gleed Cummings uit een dag voor het gevecht en raakte gewond. Hierdoor werd het gevecht gecanceld. Alves werd vervolgens gematcht tijdens UFC Austin in Februari 2018 tegen promotionele nieuwkomer Curtis Millender. Alves ging zwaar KO in de tweede ronde. Alves keerde vervolgens terug tijdens UFC Moskou in September 2018 tegen de ongeslagen Alexey Kunchenko. Alves vocht sterk maar verloor via Unanimous Decision. De Braziliaan keerde vervolgens in Februari 2019 terug in zijn stad Fortaleza waar hij het opnam tegen Max Griffin. Via een zeer controversiële Split Decision won Alves voor eigen publiek. Alves kon echter in Mei 2019 geen goed vervolg geven aan deze prestatie. Tijdens UFC 237 in Rio de Janeiro werd verloren van Laureano Staropoli via Unanimous Decision.

Embed from Getty Images

Powered by Aiki Budo.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »