breaking news

GLORY 49 komt naar Rotterdam met Verhoeven vs. Ben Saddik als Main Event

August 21st, 2017 | by Stefan Van Erp
GLORY 49 komt naar Rotterdam met Verhoeven vs. Ben Saddik als Main Event
GLORY
0

Rico Verhoeven heeft een druk restant van het jaar voor de boeg. Nadat hij het in China eerst op gaat nemen tegen Antonio “Bigfoot” Silva zal hij op 9 december het tijdens GLORY 49 in de Ahoy in Rotterdam op gaan nemen tegen Jamal Ben Saddik. Dit gevecht zal het Main Event zijn voor GLORY Heavyweight titel.

Rico Verhoeven (KKB 50-10-1/GLORY 14-1-0) is de te kloppen man bij GLORY. Verhoeven heeft in 15 partijen voor de organisatie er 14 gewonnen. Slechts eenmaal verloor de Nederlander van landgenoot Semmy Schilt via Unanimous Decision. Dit is inmiddels alweer vijf jaar geleden. Verhoeven won de Heavyweight titel in 2014 tegen Daniel Ghita. Sindsdien heeft Verhoeven vijfmaal zijn titel verdedigt tegen onder meer Benjamin Adegbuyi en Errol Zimmerman. Verhoeven versloeg in zijn laatste twee ”non-titlefights” Badr Hari en Ismael Lazaar. Nu zal Verhoeven na ruim een jaar weer eens zijn titel gaan verdedigen tegen Ben Saddik, de man die hem ooit in 2011 wist te verslaan.

Jamal Ben Saddik (KKB 32-6/GLORY 7-3) vraagt al een lange tijd om een titelgevecht met Verhoeven, en statistisch gezien is dat ook meer dan terecht. De Marokkaanse Belg had een sterke start binnen de GLORY organisatie, met overwinningen tegen Errol Zimmerman en Remy Bonjasky. Echter verloor Ben Saddik vervolgens driemaal op rij. Na dat laatste verlies (binnen GLORY) in 2013 won Ben Saddik zijn vijf wedstrijden erna. Zo versloeg hij Anderson ”Braddock” Silva, Ismael Londt en vrij recent de Braziliaan Guto Inocente. Ben Saddik daagde vervolgens Verhoeven uit voor een rematch. Het gevecht zal er dus gaan komen in December. De vraag is kan Ben Saddik hetzelfde kunstje flikken als bijna zes jaar geleden?

Volg MMA DNA voor al het kickboks nieuws uit binnen- en buitenland!

Comments are closed.

Translate »