breaking news

Rico Verhoeven vecht tegen Antonio “Bigfoot” Silva tijdens GLORY 46 in China

August 18th, 2017 | by Stefan Van Erp
Rico Verhoeven vecht tegen Antonio “Bigfoot” Silva tijdens GLORY 46 in China
GLORY
2

GLORY kickboxing heeft vandaag tijdens de persconferentie in Guangzhou, China laten weten dat Heavyweight kampioen Rico Verhoeven het op zal nemen tegen voormalig UFC veteraan Antonio “Bigfoot” Silva tijdens GLORY 46 op 14 oktober. Het is de eerste keer dat GLORY een evenement in China organiseert. Eerder streek de promotie uit in Tokyo voor GLORY 4, 8 en 13. Verhoeven en Silva vechten een partij van maximaal 3 ronden en zal niet om de GLORY Heavyweight titel zijn. 

Rico Verhoeven (KKB 50-10-1/GLORY 14-1-0) is de te kloppen man bij GLORY. Verhoeven heeft in 15 partijen voor de organisatie er 14 gewonnen. Slechts eenmaal verloor de Nederlander van landgenoot Semmy Schilt via Unanimous Decision. Dit is inmiddels alweer vijf jaar geleden. Verhoeven won de Heavyweight titel in 2014 tegen Daniel Ghita. Sindsdien heeft Verhoeven vijfmaal zijn titel verdedigt tegen onder meer Benjamin Adegbuyi en Errol Zimmerman. Verhoeven versloeg in zijn laatste twee ”non-titlefights” Badr Hari en Ismael Lazaar. Voordat Verhoeven het opneemt tegen Silva zal hij eerst zijn titel gaan verdedigen in december tegen Jamal Ben Saddik.

Antonio Silva (KKB 0-0/ GLORY 0-0) is een 37-jarige MMA veteraan die onder anderen furore maakte bij de UFC. Silva won in zijn carriere onder anderen van grote namen als Fedor Emalianenko, Andrei Arlovski en Alistair Overeem. Silva won de wereldtitels bij Cage Warriors en EliteXC. Ook vocht hij voor de titel bij de UFC tegen Cain Valesquez maar verloor via een TKO in de eerste ronde. Silva staat bekend als een hardhitter. Zo won hij in zijn MMA carriere 14 van zijn 19 partijen via een KO/TKO. Silva heeft inmiddels al twee jaar geen partij meer gewonnen. Hij verloor onder anderen van Stefan Struve via een KO na 16 seconde in Rotterdam. Silva gaat debuteren in het professionele kickboksen en krijgt direct de GLORY Heavyweight kampioen voor zich.

14 oktober 2017 | Guangzhou Gymnasium | Guangdong, China.

GLORY 46: China (KKB)

GLORY 46 FIGHTS GLORY 46 SUPERFIGHT SERIES
Rico Verhoeven vs. Antonio ”Bigfoot” Silva Simon Marcus vs. Alex Pereira
GLORY Featherweight Tournament Finale Khayal Dzhaniev vs. TBA
Junior Tafa vs. TBA Zhou Wei vs. Matt Baker
Zhang Chenglong vs. Chibin Lin (FW Tournament Semi Final B) Liu Jia vs. Zaza Sor Aree
Li Chenchen vs. Masaya Kubo (FW Tournament Semi Final A) Petchpanomrung Kiatmookao vs. TBA
Meng Qinghao vs. Brian Bruns

 

Volg MMA DNA voor al het kickboks nieuws uit binnen- en buitenland!