breaking news

GLORY 45 Superfight Series Amsterdam met onder anderen Wilnis en Beztati

July 19th, 2017 | by Stefan Van Erp
GLORY 45 Superfight Series Amsterdam met onder anderen Wilnis en Beztati
GLORY
1

GLORY keert terug naar Amsterdam en heeft voor zowel GLORY 45 als de GLORY 45 Superfight Series een prima kaart in de Sporthallen Zuid neergezet. Zo gaat Jason Wilnis het opnemen tegen Yousri Belgaroui en neemt Tiyani Beztati het in de de Lightweight divisie op tegen de Thai Sitmonchai. Ook zal Zakaria Zouggary zijn opwachting gaan maken tegen Massaro Glunder en neemt Eyevan Danenberg het op tegen Wellington Uega.

Jason Wilnis vs Yousri Belgaroui

Jason Wilnis (30-7-1/GLORY 7-5) Gaat voor de tweede keer zijn Middleweight titel verdedigen. De huidige Middleweight kampioen wist in september van vorig jaar tijdens GLORY 33 beslag te leggen op de titel door Simon Marcus te verslaan via een TKO in de derde ronde. Wilnis, die sinds 2012 voor de organisatie vecht begon wisselvallig aan zijn GLORY tijdperk. In zijn eerste 7 partijen wist hij er 3 te winnen en gingen er 4 verloren. Wilnis pakte echter het momentum terug en heeft nu 4 partijen op rij gewonnen. Wilnis verdedigde zijn titel succesvol tegen de Nieuw Zeelander Israel Adesanya via een Unanimous Decision. Daarna trad Wilnis op tegen voormalig kampioen Simon Marcus. In een keiharde partij wist Marcus de jury net iets meer te overtuigen en win via een Split Decision. Wilnis was zijn titel kwijt en gaat zich nu weer richten op een nieuwe titelrace.

Yousri Belgaroui (KB 22-3/GLORY 3-1) is een 25-jarige Tunesiër die woonachtig in Nederland is. Belgaroui traint bij Mike’s Gym en vecht sinds 2015 mee in het professionele circuit. In oktober van vorig jaar maakte Belgaroui de overstap naar GLORY. Hij nam deel in het Middleweight Contender toernooi en versloeg Ariel Machado via een Unanimous Decision in de eerste partij. Daarna vocht Belgaroui de finale tegen Israel Adesanya. In een spannende partij verloor Belgaroui via een Split Decision en mocht zodoende niet voor de titel vechten. Belgaroui richtte zich op en vocht wederom in het Middleweight Contender toernooi. Via tweemaal een Unanimous Decision tegen respectievelijk Agron Preteni en Alex Pereira won Belgaroui het toernooi en leek de gedoodverfde kandidaat om voor de titel te mogen vechten. GLORY vind dat zij 2 top contenders hebben en laten deze nu dus tegen elkaar vechten. Dat de winnaar van de partij tussen Wilnis en Belgaroui voor de titel mag gaan vechten lijkt een formaliteit.

Tyjani Beztati vs Yodkhunpon Sitmonchai 

In de Lightweight divisie neemt toptalent Tiyani Beztati het op tegen de Thai Yodkhunpon Sitmonchai. Dit zal voor de in GLORY ongeslagen Beztatie de zwaarste test tot dusver gaan worden.

Tyjani Beztati (12-1-0/GLORY 2-0) is een 19-jarig talent die zijn eerste twee partijen bij GLORY zeer overtuigend won. Zo wist hij tijdens GLORY 36 in Oberhausen te winnen via een Unanimous Decision tegen Andrej Bruhl. Tijdens GLORY 39 in Brussel vocht Beztati tegen Sabri Ben Henia. Beztati domineerde de partij en won via een TKO in de tweede ronde. Beztati komt uit voor The Colosseum uit Utrecht. Zijn aanvallende stijl brengt het publiek regelmatig op de planken. Zo ook zijn laatste partij tegen Youssef Assouik. Beztati had het moeilijk in de eerste ronde en kreeg zelfs een knock down te verwerken. Beztati vocht zich terug en trakteerde Assouik tweemaal op een knock down en weet zo de wedstrijd alsnog naar zich toe te trekken.

Yodkhunpon Sitmonchai (89-28-1/GLORY 1-2) is een 23-jarige Thai met meer dan 100 professionele partijen achter zijn naam. Sitmonchai vocht in zijn thuisland ongeveer eens per 2 weken een partij en maakte zo razendsnel naam in de wereld van Muay Thai. Sitmonchai was vooral in eigen land een KO artist en wist liefst 54 partijen op KO/TKO te winnen. Ook bij GLORY kwam hij overtuigend binnen. In 2014 vocht hij tijdens GLORY 15 tegen Raz Sarkisjan en won via een Unanimous Decision. Daarna mocht Sitmonchai het op gaan nemen tegen Gabriel Varga. De Canadees was te sterk voor Sitmonchai en won via een Unanimous Decision. Daarna was Niclas Larsen de tegenstander van Sitmonchai tijdens GLORY 40 in Kopenhagen. Sitmonchai kwam niet lekker in de partij en verloor via een Unanimous Decision. Er is hem dus alles aan gelegen om zijn “losing streak” weer om te zetten naar een winnende.

Zakaria Zouggary vs Massaro Glunder

Ook Zakaria Zouggary gaat zijn opwachting maken in Amsterdam. Hij neemt het in de Featherweight divisie op tegen Massaro Glunder. Zouggary maakte in mei zijn debuut voor GLORY in Den Bosch. Hij won vrij eenvoudig van Yetkin Ozkul via een Unanimous Decision. Glunder maakte in Parijs zijn debuut voor GLORY tijdens het Featherweight Tournament. Hij won zijn openingspartij verassend van favoriet Niclas Larsen via een TKO. In de finale stond Glunder tegenover zijn teamgenoot Christian Baya en verloor uiteindelijk via een Split Decision.

Eyevan Danenberg vs Wellington Uega

Eyevan Danenberg gaat het in de Welterweight divisie opnemen tegen een nieuwkomer bij GLORY. De Braziliaan Wellington Uega gaat voor het eerst de GLORY ring betreden. Uega maakte eerder furore bij WGP en maakt nu de overstap naar GLORY. Voor Danenberg is het zaak om zijn verliespartij tegen Karim Benmansour recht te gaan zetten. Danenberg verloor deze partij via een Majority Decision nadat hij zijn eerste partij voor GLORY wist te winnen tegen Maximo Suarez.

Check hier de hele kaart voor GLORY 45:

Volg MMA DNA voor al het kickboks nieuws uit binnen- en buitenland!

Translate »