breaking news

GLORY keert terug naar Amsterdam met van Roosmalen en Holzken

July 19th, 2017 | by Stefan Van Erp
GLORY keert terug naar Amsterdam met van Roosmalen en Holzken
GLORY
1

Zojuist maakte GLORY bekend dat zij terugkeren naar Amsterdam voor een evenement. De Sporthallen Zuid zullen het decor worden voor GLORY 45. Tijdens GLORY 45 zal Featherweight kampioen Robin van Roosmalen proberen zijn titel te verdedigen tegen Serhiy Adamchuk. Nieky Holzken zal het in de Welterweight divisie op gaan nemen tegen Yoann Kongolo. Daarnaast wordt er een Light Heavyweight toernooi georganiseerd met onder anderen Imad Hadar en Michael Duut. Ook de Superfight Series zijn goed vertegenwoordigd

Robin van Roosmalen vs Serhiy Adamchuk

Robin van Roosmalen (KB 49-16-3/ GLORY 14-3) is de eerste persoon ooit die in GLORY in twee verschillende gewichtsklassen de titel wist te behalen. Van Roosmalen zit sinds het begin bij de organisatie en vocht zijn eerste partij tijdens GLORY 1 in Stockholm. Daar wist hij te winnen via een Unanimous Decision in de eerste ronde van het Lightweight toernooi. Hiermee plaatste van Roosmalen zich voor het Lightweight titeltoernooi in Rome tijdens GLORY 3. Zijn eerste partij van de avond won van Roosmalen tegen Tim Thomas via een TKO in de tweede ronde. In de halve finale wachtte Sanny Dahlbeck welke van Roosmalen ook won via een TKO. Tijdens de finale wachtte Giorgio Petrosyan. Van Roosmalen verloor de partij via een Unanimous Decision. Nadat van Roosmalen tijdens GLORY 12 verloor tegen Andy Ristie om de Lightweight titel mocht hij het tijdens GLORY 18 in Oklahoma nogmaals proberen. Deze keer wist van Roosmalen wel te winnen via een Majority Decision tegen Davit Kiria. Daarna verdedigde van Roosmalen zijn titel tweemaal succesvol. Tijdens GLORY 31 in Amsterdam verloor van Roosmalen zijn titel via een controversiële Split Decision tegen huidig kampioen Sitthichai Sitsongpeenong. Van Roosmalen stapte over naar Featherweight en mocht direct voor de titel vechten. Gabriel Varga was de titelhouder en werd dus zijn tegenstander tijdens GLORY 34 in Denver. Tijdens GLORY 41 in Den Bosch bewees van Roosmalen andermaal dat hij de absolute kampioen in zijn gewichtsklasse is. In een spannend gevecht over de volle 5 ronden wist hij de Thai Petchpanomrung Kiatmookao te verslaan. Van Roosmalen gaat nu proberen voor de tweede maal zijn titel in het Featherweight te verdedigen.

Serhiy Adamchuk (KB 35-8/GLORY 7-3) is de Oekraïense nummer 1 contender in de Featherweight divisie. Adamchuk traint bij Mike’s Gym en heeft zijn sporen al verdiend in het kickboksen. Zo won hij in 2015 tijdens GLORY 25 in Milaan de Featherweight titel tegen Gabriel Varga. Adamchuk verdedigde de titel eenmaal succesvol tegen Mosab Amrani en verloor hem daarna in een rematch aan Gabriel Varga. Adamchuk was het even kwijt en verloor de opening van het Featherweight contender toernooi tegen Giga Chikadze. Giga Chikadze richtte zich op en stond er weer tijdens GLORY 39 in Brussel. Zo won hij de eerste partij tegen Nafi Bilalovski overtuigend via een Unanimous Decision. Daarna verloor hij echter tegen de sterke Thai Kiatmookao via een Split Decision die beide kanten op had kunnen vallen. Adamchuk vocht daarna in Parijs tegen de sterke Dylan Salvador en won via een overtuigende Unanimous Decision. Direct daarna maakte Adamchuk zijn plannen duidelijk en wilde hij voor de titel. Deze kans krijgt hij nu in Amsterdam.

Nieky Holzken vs Yoann Kongolo

Zoals eerder genoemd neemt voormalig Welterweight kampioen Nieky Holzken het op tegen de sterke Fransman Yoann Kongolo. Beide heren stonden al eens tegenover elkaar in 2016. In een wat velen bestempelde als “Fight of the Year” behield Holzken destijds zijn titel door Kongolo via een Unanimous Decision te verslaan.

Nieky Holzken (KB 90-13-0-1/GLORY 12-2) vecht sinds 2012 voor Glory en zetten een indrukwekkende win streak neer van 12 partijen op rij. In 2015 werd hij voor het eerst GLORY welterweight kampioen en verdedigde zijn titel driemaal succesvol tegen respectievelijk Murthel Groenhart, Yoann Kongolo en wederom Murthel Groenhart. In december vocht Holzken tegen Doumbe en na een hard gevecht over de volle 5 ronden verloor Holzken zijn titel via een Split Decision. Holzken, die zich in de tussentijd ook bezig houdt met boksen vocht in Parijs opnieuw tegen Cedric Doumbe. Helaas voor Holzken was deze partij een kopie van de eerste en verloor hij opnieuw via een Split Decision. Holzken is nu gebrand op revanche en hoewel hij naar de vierde plek in de divisie is gezakt lijkt hij niet ver van een titelgevecht te zitten als hij wint van Kongolo.

Yoann Kongolo (KB 65-9/GLORY 6-4) is de nummer 2 gerankte in de Welterweight divisie. Kongolo vecht sinds 2011 mee in het professionele kickboksen en maakte in 2015 de stap naar GLORY. Kongolo maakt een wisselvallige periode door sinds hij bij GLORY zit. Zo won hij onder anderen van Cedric Doumbe, Harut Grigorian, Konstantin Khuzin, Karim Benmansour en onlangs van Yohan Lidon in Parijs maar verloor ook 4 partijen waaronder van Holzken, Groenhart en Doumbe. Kongolo won begin dit jaar het Contender toernooi waardoor hij het op mocht nemen tegen Cedric Doumbe in Brussel. Dit verliep niet zoals Kongolo gehoopt had en de snelle, slimme Doumbe won via een Unanimous Decision.

Light Heavyweight Tournament

Naast bovenstaande partijen zal er ook in de Light Heavyweight divisie gestreden worden. Zo maakte GLORY bekend dat de jonge Imad Hadar zijn revenche kan gaan halen voor zijn eerdere verliespartij. Hadar was de jongste vechter die op 18-jarige leeftijd een contract tekende bij GLORY. Hadar mag het op gaan nemen tegen de Amerikaan Manny Mancha. Daarnaast zal ook Michael Duut zijn opwachting gaan maken in het toernooi. Zijn tegenstander wordt binnenkort bekend gemaakt.

Check hier de volledige kaart voor GLORY 45: 

Volg MMA DNA voor al het kickboksnieuws uit binnen- en buitenland!

Translate »