breaking news

Gina Mazany stuit op Lina Länsberg tijdens UFC Fight Night 130 in Liverpool

March 19th, 2018 | by Redactie

De Amerikaanse Gina Mazany zal op 27 Mei 2018 terugkeren in de Octagon. Tijdens UFC Fight Night 130 in Liverpool, Engeland zal de Zweedse Lina Länsberg haar tegenstandster zijn. Beide vrouwen ontmoeten elkaar in de Women’s Bantamweight divisie. Dit wist Rafael Oreiro via MMA Brasil bekend te maken. Het gevecht zal plaatsvinden in de Echo Arena op de Preliminary Card.

Gina Mazany (MMA 5-1/UFC 1-1) maakte in Februari 2017 haar UFC debuut op short notice als vervangster van Liz Carmouche tegen Sara McMann. Mazany was nog ongeslagen in haar Pro-MMA carrière alvorens ze de Octagon instapte tegen McMann. Echter bleek McMann een maatje te groot voor Mazany. McMann finishte het gevecht vroeg in de eerste ronde via Arm-Triangle Choke Submission. Mazany komt uit voor Xtreme Couture en probeerde in 2013 via TUF 18 ook al de UFC binnen te komen. Dit mislukte echter omdat er werd verloren tijdens het eliminatiegevecht tegen de latere winnares Julianna Peña. Mazany won tweemaal via (T)KO, eenmaal via Submission en een keer moesten de judges eraan te pas komen. Mazany is geboren in Anchorage, Alaska. Mazany keerde tijdens UFC Shanghai in November 2017 terug in de Octagon tegen de Chinese Yanan Wu. Mazany won via Unanimous Decision en schreef dus zo haar eerste overwinning in de Octagon bij.

Lina Länsberg (MMA 7-3/UFC 1-2) kwam in 2016 de UFC binnen. De Zweedse nam het in haar debuut meteen op tegen een van de meest gevreesde vrouwelijke MMA vechtsters, namelijk Cris Cyborg. En ook nog eens in Brazilië tijdens het Main Event van UFC Fight Night Brasilia. Länsberg die een winstreak van zes genoot had weinig kans tegen Cris Cyborg. Ondanks dat gegeven hield Länsberg het tot halverwege de tweede ronde vol alvorens de scheidsrechter ingreep. Cyborg won via TKO in de tweede ronde, maar Länsberg had door het gevecht aan te nemen op een Catchweight van 140lbs durf getoond. En dat werd door de fans gewaardeerd. Tijdens UFC Londen begin 2017 zou Länsberg het opnemen tegen de Venezolaanse Veronica Macedo. Macedo trok zich echter terug en werd vervangen door Lucie Pudilova. Een oude bekende van Länsberg die in een andere organisatie Pudilova al eens wist te verslaan. Ditmaal werd het een zeer boeiend en bloederig gevecht. Länsberg won via Unanimous Decision en mocht zo haar eerst overwinning binnen de UFC bijschrijven. Vervolgens keerde Länsberg terug tijdens UFC Gdansk in Oktober 2017 tegen de Amerikaanse Aspen Ladd. Ladd won het gevecht halverwege de tweede ronde via TKO.

Comments are closed.

Translate »