breaking news

Geen licentie voor Dwight Grant, Kyle Stewart maakt UFC debuut tegen Chance Rencountre

January 14th, 2019 | by Redactie
Geen licentie voor Dwight Grant, Kyle Stewart maakt UFC debuut tegen Chance Rencountre
UFC
0

Gisteren werd bekend dat Dwight Grant zou invallen voor Randy Brown tijdens UFC Brooklyn aankomende zaterdag. Echter heeft de NYSAC geen licentie aan Grant verstrekt in verband met een oog probleem. De UFC heeft Kyle Stewart (die al in training was voor een gevecht later deze maand bij LFA) bereid gevonden in te stappen. Hierdoor maakt Stewart zijn debuut in de Octagon tegen Chance Rencountre in de Welterweight divisie. Ariel Helwani wist eerder te melden dat de onderhandelingen in gang waren, Newsday wist de partij officieel te bevestigen.

Chance Rencountre (MMA 12-3/UFC 0-1) is een MMA vechter uit Pawhuska, Oklahoma. Na een zeer indrukwekkende amateur carrière waar Rencountre ongeslagen bleef maakte hij in 2013 de overstap naar het Pro circuit. Rencountre won zijn eerste zeven partijen waaronder een KO overwinning tegen de ongeslagen Andrew Parker. Rencountre maakte vervolgens zijn debuut voor het inmiddels gefuseerde RFA. Daar verloor hij van huidig LFA Welterweight Kampioen James Nakashima via Unanimous Decision. Na vervolgens weer een partij te hebben gewonnen in het regionale circuit verloor Rencountre zijn Bellator MMA debuut via Split Decision van Justin Patterson. Echter revancheerde hij zich door vervolgens UFC veteraan Jake Lindsey en zijn eerder verliespartij tegen Justin Patterson recht te trekken. Rencountre won via D’Arce Choke Submission in de eerste ronde. Na ook de DCS en C3 Fights titels te hebben gepakt klopte de UFC aan bij Rencountre. Rencountre maakte op short notice zijn debuut tegen Belal Muhammad tijdens UFC Utica in Juni 2018. Rencountre kwam te kort tegen Muhammad en verloor via Unanimous Decision. Vervolgens werd Rencountre tijdens UFC Brooklyn in Januari 2019 gekoppeld aan Randy Brown. Brown trok zich echter terug uit het gevecht waardoor Dwight Grant als nieuwe tegenstander werd aangewezen. Echter moest Grant in verband met het niet krijgen van een licentie binnen 10 uur ook verstek laten gaan. Hierdoor werd Kyle Stewart door de UFC gecontracteerd.

Embed from Getty Images

Kyle Stewart (MMA 11-1/UFC 0-0) vecht sinds 2015 in het Pro-MMA circuit. De Amerikaan staat bekend om zijn allround game en pakte vlak voordat hij zijn debuut maakte voor de LFA organisatie een overwinning tegen UFC veteraan Estevan Payan. Nadat Stewart met succes zijn debuut maakte voor de LFA organisatie tegen Ty Freeman werd hij uitgenodigd om deel te nemen aan de DWTNCS. Stewart won van Jason Jackson nadat deze niet meer verder kon in verband met een gebroken voet. De UFC gaf Stewart geen contract waarna hij terugkeerde bij LFA. Stewart versloeg in Februari 2018 de ongeslagen Jaleel Willis via Unanimous Decision en mocht vervolgens voor de titel vechten tegen James Nakashima (Stewart pakte tussendoor in Mei 2018 de Iron Boy MMA titel door Chauncey Foxworth te verslaan). In een zeer goed gevecht was het echter wel Nakashima die Stewart zijn eerste Pro-MMA verlies toebracht. Stewart wist zich van dat verlies uitstekend te revancheren in November 2018. Stewart versloeg Braden Smith via Unanimous Decision. Vervolgens zou Stewart in Februari 2019 wederom voor LFA vechten, echter is nu de UFC op zijn pad gekomen.

Embed from Getty Images

Bekijk hieronder de complete card voor aankomende zaterdag.

Powered by Aiki Budo.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Tweet 20

Comments are closed.