breaking news

Gabriel Benitez vs. TJ Brown toegevoegd aan UFC evenement op 15 januari

December 6th, 2021 | by Marcel Dorff
Gabriel Benitez vs. TJ Brown toegevoegd aan UFC evenement op 15 januari
UFC
0

Gabriel Benitez maakt op 15 januari aanstaande zijn opwachting in de Octagon. De Mexicaan gaat het die dag opnemen tegen TJ Brown in de Featherweight divisie. Beide vechters treffen elkaar op een nog onbekende locatie. Het management van Brown maakte het gevecht bekend via Social Media.

Gabriel Benítez (MMA 22-9/UFC 6-5) kwam in 2014 via TUF Latin America 1 de UFC binnen. Benitez kwam tot de halve finale waarin hij uiteindelijk zijn meerdere moest erkennen in de Nicaraguaan Leonardo Morales. Ondanks het verlies kreeg Benitez een kans van de UFC om tijdens UFC 180 in Mexico te vechten tegen Humberto Brown. Benitez won het gevecht via Guillotine Choke Submission vroeg in de derde ronde. Ruim een half jaar later kwam de UFC opnieuw voor een evenement in Mexico. Opnieuw mocht Benitez opdraven ditmaal tegen Clay Collard. Benitez won het gevecht via Unanimous Decision. Vijf maanden later mocht Benitez (opnieuw in Mexico) vechten tegen Team Alpha Male’s Andre Fili. Fili bleek te sterk voor Benitez die via een Headkick KO het gevecht al in de eerste ronde besliste. Ruim tien maanden later revancheerde Benitez zich voor zijn eerste verlies in de UFC. Via Guillotine Choke Submission werd in Hidalgo, Texas de UFC veteraan Sam Sicilia via Guillotine Choke in de tweede ronde verslagen. Echter kon Benitez die overwinning begin 2017 geen goed vervolg geven. De sterke Peruviaan Enrique Barzola stond tegenover Benitez. Barzola gebruikte zijn worstelgame naar behoren en won uiteindelijk van Benitez via Unanimous Decision. Benitez keerde vervolgens terug in December 2017 in Fresno, Californië. Zijn tegenstander was de populaire Jason Knight. Knight wist niet in zijn spel te komen, Benitez lukte dit wel en won via een imposante Unanimous Decision. De Mexicaan keerde vervolgens terug in de Octagon tijdens UFC Santiago tegen de Peruviaan Humberto Bandenay. Benitez wist via een slam en stoten Bandenay binnen 40 seconden via KO te finishen. Benitez zou vervolgens ruim een jaar niet vechten en pas terugkeren tijdens UFC 241 in Augustus 2019. Benitez nam het op tegen Sodiq Yusuff. Benitez wist Yusuff vroeg in de wedstrijd “aan” te slaan. Echter draaide Yusuff de partij langzaam naar zich toe en wist hij Benitez uiteindelijk nog in de eerste ronde via TKO te stoppen. Benitez werd vervolgens door de UFC gekoppeld aan Lerone Murphy tijdens UFC Londen in Maart 2020. Echter werd het evenement in verband met COVID-19 gecanceld. Benitez maakte vervolgens zijn opwachting tegen Omar Morales in de Lightweight divisie. In een zeer spectaculaire partij verloor Benitez via Unanimous Decision. Benitez zou vervolgens in November 2020 terugkeren in de Featherweight divisie tegen Justin Jaynes. Echter moest de Mexicaan na een positieve COVID-19 test zich terugtrekken. De partij werd een maand later opnieuw ingepland. Benitez imponeerde met een TKO overwinning in de eerste ronde. Benitez zou vervolgens in Mei 2021 vechten tegen Jonathan Pearce. Echter overschreed Benitez zijn streefgewicht waarna Pearce de partij niet accepteerde. Benitez kwam vervolgens twee maanden later wel in actie tegen Billy Quarantillo. Benitez verloor de partij via TKO in de derde ronde. Beide vechters werden wel beloond met de Fight of the Night bonus.

Embed from Getty Images

TJ Brown (MMA 15-8/UFC 1-2) maakte na een ongeslagen amateur carrière van twee jaar in 2013 de overstap naar de professionals. Brown vocht veelal in het regionale Amerikaanse MMA circuit en wist wisselende resultaten te behalen. Zo wist hij onder meer te winnen van Peter Barret, maar werd er verloren van mannen als Trey Ogden en Bobby Moffett. In Mei 2019 wist Brown tijdens een LFA evenement op spectaculaire wijze Ken Beverly via een Headkick KO te finishen. Mede hierdoor kreeg hij een uitnodiging om deel te nemen aan het derde seizoen van de Dana White’s Contender Series. Brown nam het op tegen de ongeslagen Dylan Lockard. Ondanks een punt in mindering door een illegale techniek bleef Brown zoeken naar de overwinning. Deze kwam in de derde ronde via een Arm-Triangle Choke Submission. Brown kreeg uiteindelijk hiervoor van Dana White een UFC contract aangeboden. Brown maakte zijn UFC debuut in Februari 2020 tijdens UFC Norfolk tegen Jordan Griffin. Brown verloor de partij via Guillotine Choke Submission. Een half jaar later kon Brown opnieuw niet overtuigen. Via Unanimous Decision werd verloren van Danny Chavez. Brown wist vervolgens in Mei 2021 wel zijn eerste overwinning te pakken. Via Split Decision werd gewonnen van Kai Kamaka III.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »