breaking news

Gabriel Benitez vs. Omar Morales toegevoegd aan UFC evenement op 13 mei

May 5th, 2020 | by Marcel Dorff
Gabriel Benitez vs. Omar Morales toegevoegd aan UFC evenement op 13 mei
UFC
0

Een Latijns-Amerikaans onderonsje is toegevoegd aan de UFC Fight Night 175 card in Jacksonville, Florida op 13 mei aanstaande. De Mexicaan Gabriel Benitez gaat een gewichtsklasse omhoog en treft in de Lightweight divisie de Venezolaan Omar Morales. Beide vechters treffen elkaar in de Octagon van de Vystar Veterans Memorial Arena. ESPN MMA maakte de partij bekend.

Gabriel Benítez (MMA 21-7/UFC 5-3) kwam in 2014 via TUF Latin America 1 de UFC binnen. Benitez kwam tot de halve finale waarin hij uiteindelijk zijn meerdere moest erkennen in de Nicaraguaan Leonardo Morales. Ondanks het verlies kreeg Benitez een kans van de UFC om tijdens UFC 180 in Mexico te vechten tegen Humberto Brown. Benitez won het gevecht via Guillotine Choke Submission vroeg in de derde ronde. Ruim een half jaar later kwam de UFC opnieuw voor een evenement in Mexico. Opnieuw mocht Benitez opdraven ditmaal tegen Clay Collard. Benitez won het gevecht via Unanimous Decision. Vijf maanden later mocht Benitez (opnieuw in Mexico) vechten tegen Team Alpha Male’s Andre Fili. Fili bleek te sterk voor Benitez die via een Headkick KO het gevecht al in de eerste ronde besliste. Ruim tien maanden later revancheerde Benitez zich voor zijn eerste verlies in de UFC. Via Guillotine Choke Submission werd in Hidalgo, Texas de UFC veteraan Sam Sicilia via Guillotine Choke in de tweede ronde verslagen. Echter kon Benitez die overwinning begin 2017 geen goed vervolg geven. De sterke Peruviaan Enrique Barzola stond tegenover Benitez. Barzola gebruikte zijn worstelgame naar behoren en won uiteindelijk van Benitez via Unanimous Decision. Benitez keerde vervolgens terug in December 2017 in Fresno, Californië. Zijn tegenstander was de populaire Jason Knight. Knight wist niet in zijn spel te komen, Benitez lukte dit wel en won via een imposante Unanimous Decision. De Mexicaan keerde vervolgens terug in de Octagon tijdens UFC Santiago tegen de Peruviaan Humberto Bandenay. Benitez wist via een slam en stoten Bandenay binnen 40 seconden via KO te finishen. Benitez zou vervolgens ruim een jaar niet vechten en pas terugkeren tijdens UFC 241 in Augustus 2019. Benitez nam het op tegen Sodiq Yusuff. Benitez wist Yusuff vroeg in de wedstrijd “aan” te slaan. Echter draaide Yusuff de partij langzaam naar zich toe en wist hij Benitez uiteindelijk nog in de eerste ronde via TKO te stoppen. Benitez werd vervolgens door de UFC gekoppeld aan Lerone Murphy tijdens UFC Londen in Maart 2020. Echter werd het evenement in verband met COVID-19 gecanceld.

Embed from Getty Images

Omar Morales (MMA 9-0/UFC 1-0) is een Venezolaanse MMA vechter die zijn MMA carrière begon in 2011. In vijf jaar tijd wist Morales een record bij elkaar te vechten van 6-0. Morales tekende vervolgens een contract voor een gevecht bij Bellator MMA. In Augustus 2018 versloeg hij Troy Nawrocki via een Headkick KO in de eerste ronde. Morales zou vervolgens door de UFC worden uitgenodigd om mee te doen aan het derde seizoen van de Dana White’s Contender Series. Tegenstander was LFA Lightweight Kampioen Harvey Park. Morales was op papier underdog in het gevecht, maar liet zien dat de realiteit anders was. Morales finishte Park in de tweede ronde via TKO en kreeg van Dana White een contract bij de UFC. Morales maakte vervolgens tijdens UFC Busan in December 2019 zijn UFC debuut tegen Dong Hyun Ma. Morales won de partij via Unanimous Decision. Vervolgens werd hij gematcht tegen Alexander Hernandez in April 2020. Echter werd het evenement in verband met COVID-19 gecanceld.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »