breaking news

Fabricio Werdum treft Alexey Oleynik tijdens het Main Event van UFC Moskou

May 22nd, 2018 | by Marcel Dorff
Fabricio Werdum treft Alexey Oleynik tijdens het Main Event van UFC Moskou
UFC
0

Het eerste gevecht van de UFC Fight Night 136 card in Moskou, Rusland is bekend. En het is ook nog eens het Main Event. MMA journalist Ariel Helwani maakte bekend dat voormalig UFC Heavyweight Kampioen Fabricio Werdum het zal opnemen tegen Alexey Oleynik. Beide mannen treffen elkaar op 15 September 2018 in de Octagon van het ”Olimpiysky”.

Fabricio Werdum (MMA 23-8-1/UFC 11-5-0) is bezig aan zijn tweede run in de UFC. Na vier overwinningen tegen onder andere Roy Nelson en Travis Browne vocht Werdum voor de UFC Interim-Heavyweight titel tegen Mark Hunt. Werdum won via KO in de tweede ronde, en mocht het vervolgens tegen de herstelde kampioen Cain Velasquez opnemen. Werdum versloeg Velasquez in Mexico via een Guillotine Choke Submission en kroonde zich tot kampioen. Werdum werd vervolgens in Brazilië gematcht tegen Stipe Miocic. Werdum was te ongecontroleerd in zijn striking en werd door een harde stoot vol op de kin geraakt door Miocic. Gevolg : Titel kwijt. In zijn op een na recentste optreden won Werdum vrij eenvoudig na drie rondes tegen Travis Browne. Werdum zou het vervolgens tegen Cain Velasquez opnemen, maar dit gevecht ging niet door wegens een blessure van Velasquez. Ben Rothwell werd vervolgens aangewezen als vervanger, maar werd van het gevecht gehaald na een positieve USADA test. Hierdoor werd Werdum ook van de card verwijderd. Pas tijdens International Fight Week 2017 vocht Werdum opnieuw. De zogenaamde ”rubbermatch” tegen Alistair Overeem. Beide mannen vochten tweemaal eerder tegen elkaar. Werdum won in de PRIDE FC organisatie, Overeem deed dat in Strikeforce. Ditmaal was het Overeem die via een Majority Decision er uiteindelijk met de winst vandoor ging en de trilogie in zijn voordeel wist te beslechten. Werdum zou het vervolgens tijdens UFC 216 opnemen tegen Derrick Lewis. Echter trok de Amerikaan zich met een rugblessure drie uur voor het gevecht terug. Werdum accepteerde vervolgens een gevecht tegen Walt Harris diezelfde avond. Werdum won het gevecht betrekkelijk eenvoudig via een Armbar Submission na ongeveer een minuut. Werdum vocht vervolgens een maand later alweer tijdens UFC Sydney op short notice tegen Marcin Tybura. In een zeer matig gevecht van beide kanten wist Werdum via Unanimous Decision de overwinning te pakken. Werdum keerde vervolgens terug in Maart 2018 tijdens het Main Event van UFC Londen tegen de Rus Alexander Volkov. Na een sterk begin van Werdum wist Volkov het tij te keren en het gevecht via KO in de vierde ronde in zijn voordeel te beslissen.

Alexey Oleynik (MMA 53-11-1/UFC 5-2-0) is een Oekraïense Rus die in 2014 de UFC binnen kwam. Oleynik wist maar liefst 45(!!!!) van zijn 52 overwinningen te finishen via een Submission. Submissions die in de UFC niet tot nauwelijks voorkomen, zoals Ezekiel Chokes, Scarf-Hold Headlocks & Bulldog Chokes. In zo’n Scarf-Hold Headlock kwam in 2013 MMA legende Mirko CroCop vast te zitten. Vervolgens tekende Oleynik dus bij de UFC. Tijdens zijn debuut vocht Oleynik tegen Anthony Hamilton. Oleynik finishte de Amerikaan vroeg in de eerste ronde via een Scarf- Hold Headlock Submission. In hetzelfde jaar vocht Oleynik tegen de sterke worstelaar Jared Rosholt. Oleynik besliste het gevecht vroeg in de eerste ronde via een KO stoot. Dit leverde hem de Performance of the Night bonus op. Hierna bleef het mede door blessureleed ruim anderhalf jaar stil rond Oleynik. In de zomer van 2016 vocht Oleynik pas opnieuw. Ditmaal tegen de Pool Daniel Omielanczuk. Omielanczuk verloor van zowel Hamilton als Rosholt, mannen die door Oleynik verslagen werden. Maar dat ”MMA-Math” niet werkt bleek maar weer tijdens dit gevecht. Omielanczuk verloor weliswaar de eerste ronde, maar was in de tweede en derde ronde de bovenliggende partij. Hierdoor won de Pool via Majority Decision en bracht hij Oleynik zijn eerste UFC nederlaag toe. Tijdens UFC Fight Night 103 in Phoenix, Arizona in Januari 2017 verving Oleynik de geblesseerde Damian Grabowski tegen Viktor Pesta. Oleynik zorgde voor een primeur in de UFC. Hij wist in de eerste ronde Pesta via een Ezekiel Choke Submission te finishen. De allereerste Ezekiel Choke Submission in de UFC, en de tiende in de carrière van Oleynik. Oleynik werd vervolgens gematcht tijdens International Fight Week 2017 tegen Travis Browne. Nadat beide mannen zwaar aangeslagen de eerste ronde uitkwamen, nam Oleynik in de tweede ronde het heft in handen. Browne werd via een modified Rear Naked Choke Submission gefinisht. Oleynik kon die twee overwinningen echter geen goed vervolg geven. Tijdens UFC 217 in November 2017 werd via TKO in de tweede ronde verloren van Curtis Blaydes. Oleynik keerde vervolgens terug tijdens UFC 224 in Rio de Janeiro tegen Junior Albini. Oleynik deed wat hij ook al in 2017 deed tegen Viktor Pesta, winnen via Ezekiel Choke Submission in de eerste ronde.

Comments are closed.

Translate »