breaking news

Engelsman Arnold Allen vecht tegen Mads Burnell tijdens UFC Liverpool

March 29th, 2018 | by Marcel Dorff

De lang verwachte terugkeer in de Octagon van Arnold Allen zal gaan plaatsvinden tijdens UFC Fight Night 130 in Liverpool, Engeland. De Deen Mads Burnell zal op 27 Mei 2018 de tegenstander zijn in de Featherweight divisie. Dit wist MMA journalist Jim Edwards bekend te maken. De UFC heeft het gevecht inmiddels bevestigd. Beide vechters treffen elkaar in de Octagon van de Echo Arena op de Preliminary Card.

Arnold Allen (MMA 12-1/UFC 3-0) kwam in Juni 2016 op short notice de UFC binnen. Daar verraste hij tegenstander Alan Ömer door hem in de derde ronde te finishen via een Ninja Choke Submission (soort van omgekeerde Guillotine). In Februari 2016 vocht Allen in Londen tegen de Amerikaanse veteraan Yaotzin Meza. Allen domineerde het gevecht en nam een Unanimous Decision mee naar huis. Vervolgens stond Allen in Oktober 2016 gepland om het op te nemen tegen Mirsad Bektic tijdens UFC 204 in Manchester. Helaas voor Allen raakte hij tijdens training geblesseerd, en moest hij de partij afzeggen. Allen keerde vervolgens terug in Maart 2017 in Londen tegen de Fin Makwan Amirkhani. In een zeer gelijkwaardig gevecht was het uiteindelijk Allen die er met een Split Decision overwinning vandoor ging. Allen stond vervolgens gepland tijdens UFC 220 in Boston tegen de Peruviaan Enrique Barzola, maar moest vanwege visumproblemen het gevecht cancelen.

Mads Burnell (MMA 9-2/UFC 1-1) is een zeer talentvolle Deense vechter. Burnell maakte tijdens UFC Rotterdam in September 2017 zijn UFC debuut op short notice tegen Michel Prazeres. Burnell, normaal uitkomend in de Featherweight divisie vocht tegen Prazeres in verband met de korte voorbereidingstijd in de Lightweight divisie. Prazeres controleerde het gevecht vanaf het begin, en pakte in de derde ronde uiteindelijk de overwinning via een North-South Choke Submission. De Deen had met zeven overwinningen in acht gevechten zich vooral laten gelden in het Scandinavische MMA circuit. Burnell traint bij Art Suave Copenhagen waar vooral zeer sterke BJJ vechters vandaan komen. Dit blijkt ook wel uit de vijf submission overwinningen op Burnell’s record. Burnell pakte in zijn laatste gevecht voordat de UFC hem tekende de SOMMA titel door de Braziliaan Fernando Duarte te finishen met een Japanese Necktie Submission. Deze Submission is slechts eenmaal in de UFC uitgevoerd. Burnell keerde terug in de Octagon tijdens UFC St.Louis in Januari 2018 tegen Mike Santiago. Burnell had moeite met de stand-up van Santiago, maar wist deze behoorlijk goed te neutraliseren door zijn superieur grondwerk. Burnell pakte zijn eerste overwinning in de UFC via Unanimous Decision.

Comments are closed.

Translate »