breaking news

Eerste titelgevecht onder de ACA banner betreft twee ACB vechters

December 12th, 2018 | by Marcel Dorff
Eerste titelgevecht onder de ACA banner betreft twee ACB vechters
ACA
0

Het eerste titelgevecht van de nieuwe ACA (Absolute Championship Akhmat) organisatie is een feit. ACA is een fusie tussen het voormalig Absolute Championship Berkut (ACB) en de World Fighting Championship Akhmat (WFCA) organisaties. ACB Light-Heavyweight Dovletdzhan Yagshimuradov verdedigt tijdens ACA 92 op 16 Februari 2019 in Warschau zijn titel tegen de Pool Karol Celinski. In eerste instantie zou Yagshimuradov als ACB Kampioen het moeten opnemen tegen WFCA Kampioen Maxim Grishin om de titel te “unifien” echter is Grishin geblesseerd en zal hij vechten later dit jaar tegen de winnaar van Yagshimuradov vs. Celinski.

Dovletdzhan Yagshimuradov (MMA 16-5-1/ACB 5-0-0) is een vechter uit Turkmenistan. Hij maakte in 2012 zijn Pro-MMA debuut in de Oekraïne. Bij de Oplot Challenge organisatie vocht Yagshimuradov liefst veertien maal in nog geen drie jaar tijd. De Turkmeen wist onder meer overwinningen te pakken tegen Boris Polezhay en Fuad Gadyrov. Vervolgens vocht Yagshimuradov eenmaal voor de M-1 Global organisatie. Echter kwam hij te kort tegen Mikhail Ragozin. Vervolgens werd hij in 2017 gecontracteerd door de ACB organisatie. Daar wist hij achtereenvolgens Dan Konecke, Jared Torgeson en Joachim Christensen te verslaan en allemaal voortijdig te finishen. Hierop volgde in 2018 een partij tegen de sterke Braziliaan Luis Fernando Miranda. Yagshimuradov won via KO in de eerste ronde en kreeg een titelgevecht aangeboden tegen Kampioen Batraz Agnaev. Yagshimuradov vocht sterk en won de partij via Rear Naked Choke Submission in de tweede ronde en kroonde zich tot nieuwe Light-Heavyweight Kampioen van de ACB organisatie. De allereerste MMA titel voor Turkmenistan in een grote organisatie.

Karol Celinski (MMA 16-6-1/ACB 4-0-0) is een Poolse MMA vechter die zijn Pro-MMA debuut maakte in 2008. Na ongeveer vijf jaar in het regionale Poolse circuit gevochten te hebben en overwinningen te hebben gepakt tegen onder andere Yuri Gorbenko en Michal Fijalka maakte Celinski in Maart 2014 zijn debuut bij de prestigieuze KSW organisatie. Het debuut ging verloren via Unanimous Decision tegen UFC veteraan Goran Reljic. Celinski herstelde in zijn volgende partij door Tomasz Kondraciuk via TKO te stoppen. Echter ging het vervolgens wederom mis tegen huidig Light-Heavyweight Kampioen Tomasz Narkun. Celinski moest vervolgens anderhalf jaar aan de kant zitten met een blessure aan zijn ruggengraat. Na zijn herstel tekende hij bij de ACB organisatie. Dit bleek een gouden greep. In 2017 won Celinski drie partijen voor de ACB organisatie. Onder meer Lukasz Parobiec en BJJ ace Vinny Magalhaes werden verslagen. In 2018 vocht Celinski eenmaal voor de ACB organisatie. Tijdens ACB 88 in Brisbane won Celinski tijdens het Main Event via Majority Decision van de Engelsman Luke Barnatt.

https://twitter.com/ACA_League/status/1072822159293206529

Powered by Aiki Budo.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »