breaking news

Eerste drie gevechten voor UFC Fortaleza in Februari 2019 bekend

November 28th, 2018 | by Marcel Dorff
Eerste drie gevechten voor UFC Fortaleza in Februari 2019 bekend
UFC
0

De Braziliaanse website Combate heeft zojuist drie partijen bekend gemaakt voor de UFC Fight Night 144 (ook UFC on ESPN+ 2) card in Fortaleza, Ceará, Brazilië. Voormalig titeluitdager Thiago Alves treft in de Welterweight divisie de Amerikaan Max Griffin. Eveneens maakt ook de Italiaanse Mara Borella Romero haar opwachting tegen de ongeslagen Braziliaanse Taila Santos. Tot slot maakt Magomed Bibulatov zijn comeback in de Octagon tegen Rogerio Bontorin. De gevechten zullen plaatsvinden op 2 Februari 2019 in het Centro de Formacao do Olimpico Nordeste.

Bekijk hieronder meer informatie over de atleten.

Thiago Alves vs. Max Griffin

Thiago Alves (MMA 22-13/UFC 14-10) vecht als sinds 2005 voor de UFC. Alves kende een matige start in de UFC met twee verliespartijen en twee winstpartijen uit vier optredens. Na zijn tweede verliespartij tegen Jon Fitch in de zomer van 2006 wist Alves een winstreak neer te zetten van liefst zeven partijen. Onder meer Josh Koscheck, Matt Hughes & Chris Lytle werden aan de kant geschoven waarna in de zomer van 2009 een titelgevecht volgde tegen Georges St.Pierre. Alves had echter geen antwoord op de wrestlinggame van ”GSP” en verloor het gevecht via Unanimous Decision. Vanaf dat moment wisselde Alves winstpartijen af met verliespartijen en is de langste winstreak die de Braziliaan opbouwde twee gevechten lang. Nadat Alves achtereenvolgens van Carlos Condit en Jim Miller verloor wist de Braziliaan Alves in April dit jaar zijn losing streak van twee gevechten te doorbreken door in een schitterende partij Patrick Cote via Unanimous Decision te verslaan. Alves zou vervolgens in Pittsburgh terugkeren tegen Mike Perry. Echter verkoos Alves om thuis te blijven in verband met ”Hurricane Irma” waardoor hij niet zou vechten tegen Mike Perry. Alves werd in Januari 2018 gematcht tegen Zak Cummings, echter gleed Cummings uit een dag voor het gevecht en raakte gewond. Hierdoor werd het gevecht gecanceld. Alves werd vervolgens gematcht tijdens UFC Austin in Februari 2018 tegen promotionele nieuwkomer Curtis Millender. Alves ging zwaar KO in de tweede ronde. Alves keerde vervolgens terug tijdens UFC Moskou in September 2018 tegen de ongeslagen Alexey Kunchenko. Alves vocht sterk maar verloor via Unanimous Decision.

Embed from Getty Images

Max Griffin (MMA 14-5/UFC 2-3) debuteerde in Augustus 2016 voor de UFC. Hij moest het opnemen tegen de sterke Colby Covington. Griffin verloor in de derde ronde via TKO. Een paar jaar eerder had Griffin via TUF 16 geprobeerd de UFC binnen te komen, maar hij verloor zijn eliminatie gevecht waardoor hij niet de UFC binnen kwam. Hierna won Griffin acht van zijn negen gevechten inclusief drie titels bij andere organisaties. De UFC bood hem alsnog de kans dus tegen Covington. In November 2016 in Mexico rekende Griffin af met TUF Latin America 3 winnaar Erick Montano. De Mexicaan werd binnen een minuut via TKO gefinisht. Griffin zou het vervolgens begin 2017 tijdens UFC Fortaleza opnemen tegen de Braziliaan Sergio Moraes. Griffin raakte echter geblesseerd en moest verstek laten gaan. Tijdens de UFC Fight Night 119 card in Oktober 2017 keerde Griffin terug tegen Elizeu Zaleski Dos Santos. Na een spectaculair, maar slopend gevecht won Zaleski Dos Santos via Unanimous Decision. Beide mannen kregen wel de Fight of the Night bonus. Griffin kreeg vervolgens in Februari 2018 de kans om het op te nemen tegen KO specialist Mike Perry. Griffin vocht erg sterk in de eerste twee rondes en won uiteindelijk verdient via Unanimous Decision. Griffin kon deze prestatie in Juli 2018 geen goed vervolg geven. Tijdens UFC 226 werd verloren via Unanimous Decision tegen Curtis Millender.

Embed from Getty Images

Mara Romero Borella vs. Taila Santos

Mara Romero Borella (MMA 11-5-0-2/UFC 1-1-0-0) is een Italiaans-Hondurese vechtster, echter traint ze inmiddels al een tijdje bij American Top Team in Coconut Creek, Florida. Borella vecht Pro-MMA sinds 2014. Borella en wist van haar laatste zes gevechten voordat ze de UFC binnen kwam er vijf in winst om te zetten. Haar gevecht tegen de inmiddels bij Bellator MMA vechtende Lena Ovchynnikova eindigde in een No Contest. Tijdens haar meest recente gevecht buiten de UFC in Juli 2017 versloeg Borella tijdens het Main Event van Invicta FC 24 de Russische UFC veterane Milana Dudieva via Split Decision. Borella stapte vervolgens in Oktober 2017 in op short notice tegen de Braziliaanse Kalindra Faria. Borella won het gevecht snel in de eerste ronde via Rear Naked Choke Submission en mocht dus spreken van een uiterst succesvol en sterk UFC debuut. Borella werd vervolgens tijdens UFC Charlotte in Januari 2018 gematcht tegen Katlyn Chookagian. In een weinig boeiend gevecht was het uiteindelijk Chookagian die via Unanimous Decision won.

Embed from Getty Images

Taila Santos (MMA 15-0/UFC 0-0) is een Braziliaanse vechtster die uitkomt voor het bekende Astra Fight Team. Santos debuteerde in het Pro-MMA in 2013 en heeft in vijf jaar tijd de status verworven als een van de grootste talenten in het vrouwen MMA uit Brazilië. In drie jaar tijd wist de Braziliaanse liefst veertien partijen te winnen. Onder meer Gisele Moreira werd verslagen en de prestigieuze Aspera FC titel werd binnengehaald. Mede door blessures was Santos liefst twee jaar zonder partij. Ze kreeg echter wel een uitnodiging van de UFC om mee te doen aan de Braziliaanse Contender Series. Santos versloeg Estefani Almeida via Unanimous Decision. Dit was voor de UFC reden genoeg om de Braziliaanse te contracteren.

Embed from Getty Images

Magomed Bibulatov vs. Rogerio Bontorin

Magomed Bibulatov (MMA 14-1/UFC 1-1) is een vechter die door veel fans wordt gezien als een van de opkomende vechters in de UFC Flyweight divisie. De Tsjetsjeen Bibulatov tekende begin 2017 voor de UFC. Bibulatov wist vooral in het Russische circuit veel goede dingen laten zien. Zo wist hij de toernooien bij de ACB en de WFCA organisaties te winnen. Ook pakte Bibulatov een Internationale MMA titel door in 2015 Donovan Frelow te verslaan via Unanimous Decision en zo de WSOF Flyweight Titel te veroveren. Bibulatov maakte in 2017 tijdens UFC 210 in Buffalo, New York zijn debuut voor de UFC tegen de Filippijn Jenel Lausa. Ondanks een punt in mindering wegens een illegale techniek won Bibulatov vrij eenvoudig via Unanimous Decision. Vervolgens keerde Bibulatov terug in Oktober 2017 tegen John Moraga. Bibulatov ging het gevecht in als favoriet tegen de voormalig titeluitdager. Echter wist Moraga een perfecte stoot op de kin van Bibulatov vroeg in de eerste ronde te plaatsen. Bibulatov ging KO en verloor voor het eerst in zijn MMA carrière een gevecht. Bibulatov traint bij de Akhmat Fight Club, de gym van de Tsjetsjeense President Ramzan Kadyrov.

Embed from Getty Images

Rogerio Bontorin (MMA 14-1-0-1/UFC 0-0-0-0) is een Braziliaanse MMA vechter die zijn Pro-MMA debuut maakte in 2013. Na acht overwinningen in evenveel gevechten werd Bontorin in 2016 getekend door de Imortal FC organisatie. Daar won hij op een avond een vier-mans toernooi door in de finale Cristiano Souza te verslaan. Vervolgens wist Bontorin zijn debuut voor de Japanse Pancrase organisatie te winnen, maar werd het resultaat omgezet in een No Contest omdat Bontorin zijn streefgewicht miste. Bontorin kwam hierna eenmaal uit voor de Brave CF organisatie. Met succes werd in de eerste ronde gewonnen van Jon Olivar Jr via Rear Naked Choke Submission. Hierna volgde een verlies tegen UFC veteraan Michinori Tanaka, maar dat verlies werd gerevancheerd tegen Paulo César Cardoso. De UFC nodigde Bontorin vervolgens uit voor de Braziliaanse versie van de Contender Series. Bontorin werd gematcht tegen de ongeslagen Gustavo Gabriel. Bontorin imponeerde met een Standing Rear Naked Choke Submission in de tweede ronde en kreeg een UFC contract.

Embed from Getty Images

Powered by Aiki Budo.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »