breaking news

Eddie Alvarez en Dustin Poirier ”op herhaling” tijdens Main Event van UFC Calgary

May 11th, 2018 | by Marcel Dorff
Eddie Alvarez en Dustin Poirier ”op herhaling” tijdens Main Event van UFC Calgary
UFC
0

Iets minder dan een jaar geleden stonden Eddie Alvarez en Dustin Poirier tegenover elkaar in de Octagon. Het gevecht eindigde uiteindelijk in een No Contest na illegale knietechnieken van Alvarez. Op 28 Juli 2018 in Calgary, Alberta, Canada zullen beiden gaan proberen af te maken wat destijds niet lukte. Dit wist MMA journalist Ariel Helwani via MMAFighting.com te bevestigen. In het Scotiabank Saddledome zullen beide vechters elkaar treffen in de Lightweight divisie. Het gevecht zal dienen als Main Event voor UFC on FOX 30.

Eddie Alvarez (MMA 29-5-0-1/UFC 4-2-0-1) maakte pas in 2014 zijn debuut in de UFC, maar is bij MMA fans altijd al bekend geweest als een van de beste Lightweight vechters die niet onder contract stond bij de UFC. Alvarez debuteerde in 2003 bij de Ring of Combat organisatie, maar maakte pas echt naam in Japan bij de DREAM organisatie. Alvarez wist echter nooit de DREAM titel te winnen en stapte in 2009 over naar Bellator MMA. Alvarez zou de geschiedenisboeken ingaan als een van de beste vechters die ooit voor de Bellator MMA organisatie gevochten heeft. Met een 10-1 record in Bellator won Alvarez tweemaal de Lightweight Titel en verdedigde hij deze eenmaal met succes. Tijdens zijn laatste gevecht voor Bellator greep Alvarez voor de tweede keer de titel. Alvarez versloeg onder meer Patricky Freire, Pat Curran, Michael Chandler, Roger Huerta en Shinya Aoki in Bellator. In 2014 maakte hij de overstap naar de UFC. In zijn debuut kreeg hij Donald Cerrone tegenover zich. Alvarez pakte de eerste ronde, maar verloor de daarop volgende twee rondes. Hierdoor verloor Alvarez via Unanimous Decision. Hierna mocht Alvarez zijn krachten meten met voormalig Strikeforce Lightweight Kampioen Gilbert Melendez. Alvarez brak zijn oogkas in de eerste ronde en snoot zijn neus hierna. Dit zorgde voor een complete zwelling bij het oog van Alvarez. Alvarez wist via cagecontrol uiteindelijk Melendez uit zijn spel te halen en de tweede en derde ronde te pakken. Dit leverde Alvarez zijn eerste UFC overwinning op via Split Decision. Het daarop volgende gevecht had Alvarez dezelfde tactiek. Ditmaal versloeg Alvarez de voormalig UFC Lightweight Kampioen Anthony Pettis via Split Decision. Alvarez mocht in Juli 2016 voor de titel vechten tegen Kampioen Rafael Dos Anjos. Alvarez wist de Braziliaan vroeg in de eerste ronde hard te raken. Dos Anjos kon niet goed herstellen en werd via TKO gefinisht. Alvarez pakte hiermee de felbegeerde UFC titel. Lang had Alvarez er echter geen plezier van. In November 2016 raakte Alvarez zijn belt kwijt in de tweede ronde via TKO tegen de Ier Conor McGregor. Alvarez vocht onthutsend zwak waarvan de Ier maar al te graag profiteerde. Alvarez keerde vervolgens in Mei 2017 terug tegen Dustin Poirier tijdens UFC 211. Alvarez had een zeer zware eerste ronde, maar leek zich terug te vechten in de tweede ronde. Alvarez landde echter een illegale knie op het hoofd van Poirier. Poirier kon niet meer verder waarna het gevecht in een No Contest eindigde. Alvarez coachte vervolgens samen met Justin Gaethje het 26ste seizoen van TUF. Beiden zouden in December 2017 tijdens UFC 218 tegen elkaar vechten. In een zeer spectaculair gevecht versloeg Alvarez de ongeslagen Gaethje via KO in de derde ronde.

Dustin Poirier (MMA 23-5-0-1/UFC 15-4-0-1) kwam in 2011 door de fusie van de WEC met de UFC de organisatie binnen. De man uit Lafayette, Louisiana maakte meteen indruk in de Octagon. Zo werd er viermaal achter elkaar gewonnen van onder meer Pablo Garza, Josh Grispi en Max Holloway. Wel dient gezegd te worden dat dit het debuut was van Holloway in de UFC. De winstreak leverde Poirier een #1 contenderfight op met de Zuid-Koreaan Chan Sung Jung. In een gevecht dat door meerdere media outlets werd verkozen tot gevecht van het jaar verloor Poirier via zijn eigen specialiteit de D’Arce Choke Submission in de vierde ronde. Een half jaar later wist Poirier met diezelfde Submission TUF 12 winnaar Jonathan Brookins te verslaan. Vervolgens ging een Unanimous Decision verloren tegen Cub Swanson, maar werd wel gewonnen van Erik Koch, Diego Brandão en Akira Corassani. De UFC koppelde Poirier vervolgens aan de Ier Conor McGregor. In een van de slechtste gevechten van Poirier versloeg McGregor de man uit Lafayette betrekkelijk eenvoudig in de eerste ronde via TKO. Poirier liet weten dat de weight-cut naar Featherweight te zwaar was en ging omhoog in gewicht naar Lightweight. Daar zagen we de oude Poirier weer terug. In 2015 werden Carlos Diego Ferreira (KO) en Yancy Medeiros (TKO) beiden in de eerste ronde verslagen. In 2016 leek met een Unanimous Decision win op Joseph Duffy en een KO overwinning op Bobby Green de Top 5 steeds dichter in de buurt te komen. Echter werd dit wreed verstoord door Michael Johnson. Johnson wist Poirier in het Main Event van UFC Fight Night 94 in Hidalgo in de eerste ronde KO te slaan. Poirier’s 4-fight winstreak in de UFC werd dus voor de tweede keer in zijn carrière gekraakt. Begin 2017 vocht Poirier in een Fight of the Night performance tegen Jim Miller. Via Majority Decision wist Poirier het gevecht naar zich toe te trekken. Vervolgens vocht Poirier tijdens UFC 211 tegen voormalig UFC Lightweight Kampioen Eddie Alvarez. Poirier wist Alvarez in de eerste ronde meerdere keren aan het wankelen te krijgen, maar kon het gevecht niet beëindigen. Alvarez deed dit in de tweede ronde wel, maar had daar illegale technieken voor nodig. Hierdoor werd het gevecht door scheidsrechter Herb Dean gestopt. De uitkomst was een No Contest. Poirier kreeg vervolgens de kans om het tijdens UFC Norfolk in November 2017 op te nemen tegen voormalig Lightweight Kampioen Anthony Pettis. In een fantastisch gevecht was het uiteindelijk Poirier die via TKO (Rib Blessure) wist te winnen. Een anti-climax, maar wel een fantastisch gevecht dat beloond werd met de Fight of the Night bonus. Poirier vocht vervolgens tijdens het Main Event van UFC Glendale in April 2018 tegen Justin Gaethje. Poirier won het spektakelstuk via TKO in de vierde ronde, en kreeg daarvoor de Fight of the Night bonus.

Comments are closed.

Translate »