breaking news

Drie nieuwe gevechten toegevoegd aan UFC Auckland evenement

November 28th, 2019 | by Redactie
Drie nieuwe gevechten toegevoegd aan UFC Auckland evenement
UFC
0

De UFC heeft drie nieuwe gevechten toegevoegd aan de UFC Fight Night 168 card in Auckland, Nieuw-Zeeland. In de Welterweight divisie treft Jake Matthews de Noor Emil Meek. Eveneens zal in de Light-Heavyweight divisie Tyson Pedro terugkeren in de Octagon. Hij treft de Braziliaan Vinicius Moreira die nog altijd wacht op zijn eerste UFC overwinning. Tot slot zal ook Ben Sosoli zijn opwachting maken. Hij treft de Braziliaan Marcos Rogerio de Lima in de Heavyweight divisie. Het evenement zal plaatsvinden op 22 Februari 2019 in de Spark Arena.

Lees hieronder meer over de zes vechters.

Jake Matthews vs. Emil Meek

Jake Matthews (MMA 15-4/UFC 8-4) deed als 19-Jarige mee aan TUF Nations. Matthews werd in de eerste ronde uitgeschakeld door de latere finalist Olivier Aubin-Mercier. Van zijn vier overwinningen in de UFC, won Matthews er drie via Submission en een via TKO en slechts eenmaal moesten de judges eraan te pas komen. Zijn meest indrukwekkende overwinning kwam in Maart 2016 toen hij laat in de derde ronde Johnny Case wist te finishen via Rear Naked Choke Submission. Het gevecht werd verkozen tot Fight of the Night. In zijn eerste gevecht voor de UFC in de Verenigde Staten ging het mis, Kevin Lee won via TKO in de eerste ronde. Matthews keerde vervolgens terug in Melbourne tijdens het Co-Main Event van UFC Fight Night 101. In November 2016 was Andrew Holbrook de tegenstander. Matthews was favoriet bij het ingaan van het gevecht, maar kon dit niet waarmaken. De Amerikaan Holbrook was via Split Decision te sterk waardoor Matthews een losing streak van twee zal moest doorbreken in zijn gevecht tegen Bojan Velickovic in November 2017. Matthews won via Split Decision, al was de uitslag zéér controversieel. Echter pakte Matthews tijdens UFC 221 in Perth een zeer goede overwinning. Via een vrij dominante performance werd de Chinees Li Jingliang via Unanimous Decision verslagen. Beide mannen wonnen de Fight of the Night bonus voor dit gevecht. Matthews keerde vervolgens terug tijdens UFC Singapore in Juni 2018 tegen de Japanner Shinsho Anzai. Matthews had weinig moeite met Anzai en won het gevecht in de eerste ronde via een Rear Naked Choke Submission. Anzai tikte niet af waardoor hij buiten westen raakte. Matthews maakte vervolgens zijn opwachting tijdens UFC Adelaide in December 2018 tegen Anthony Rocco Martin. Na de eerste twee rondes gewonnen te hebben kwam Matthews vast te zitten in een Anaconda Choke Submission. Matthews tikte niet af en ging daardoor “out”. Martin brak hiermee de winstreak van drie gevechten van Matthews. Matthews wist vervolgens de draad weer op te pakken voor eigen publiek tijdens UFC 243 in Melbourne. Matthews won via Unanimous Decision van Rostem Akman.

Embed from Getty Images

Emil Meek (MMA 9-4-1-1/UFC 1-2-0-0) maakte eind 2016 zijn UFC debuut. De Noor stond in eerste instantie gepland om het in September 2016 in Hamburg op te nemen tegen Jessin Ayari. Meek liet echter weten aan USADA dat hij een substantie in zijn bloed had zitten die op de lijst van verboden middelen stond. Dit was nog voordat hij een contract tekende bij de UFC. USADA gaf geen goedkeuring aan Meek om te vechten, waardoor het gevecht voor Meek niet doorging. Meek werd niet gestraft omdat hij de richtlijnen in principe niet had geschonden, aangezien hij destijds nog niet onder contract stond bij de UFC. Meek vocht daardoor in December 2016 pas zijn eerste gevecht binnen de UFC tegen de Canadees Jordan Mein. In een zeer vermakelijk gevecht wist Meek uiteindelijk het gevecht via Unanimous Decision te winnen. Meek wordt in Scandinavië gezien als groot talent, en dat bestempelde hij in zijn laatste gevecht voordat hij tekende bij de UFC door voormalig UFC vechter Rousimar Palhares binnen een minuut KO te slaan. Dit leverde Meek zowel de Venator FC titel op, evenals een contract bij de UFC. Meek zou eigenlijk zijn opwachting maken tijdens UFC Stockholm in Mei 2017. Echter raakte Meek geblesseerd tijdens training waardoor het gevecht tegen Nordine Taleb geen doorgang vond. Vervolgens werd een gevecht tegen Kamaru Usman liefst driemaal verplaatst. Uiteindelijk vond het gevecht plaats in Januari 2018 tijdens UFC St.Louis. Usman was veel te sterk en won via Unanimous Decision. Meek werd vervolgens in Juli 2018 tijdens UFC Hamburg gekoppeld aan Bartosz Fabinski. Fabinski’s worstelen was Meek te machtig waardoor hij verloor via Unanimous Decision.

Embed from Getty Images

Tyson Pedro vs. Vinicius Moreira

Tyson Pedro (MMA 7-3/UFC 3-3) maakte in November 2016 zijn UFC debuut. Pedro was vooral bekend in de Australische MMA scene. Zo wist hij de AFC titel op zijn naam te schrijven. Pedro staat erom bekend dat hij zijn tegenstanders in de eerste ronde finisht. En zo geschiede ook in zijn UFC debuut. Zijn tegenstander Khalil Rountree staat vooral bekend om zijn sterke standup game, maar ook een minder sterke groundgame. Pedro wist hiermee wel raad en haalde binnen de kortste keren het gevecht naar de grond. Pedro domineerde en wist aan het einde van de eerste ronde het gevecht te beëindigen via een Rear Naked Choke Submission. Pedro hield hiermee zijn 100% finishratio in de eerste ronde in stand. En dat zou ook een vervolg krijgen in zijn tweede wedstrijd voor de organisatie. In Maart 2017 werd de ongeslagen Paul Craig via TKO in de eerste ronde gefinisht. Hierdoor bleef Pedro ongeslagen in zijn Pro-MMA carrière met allemaal finishes in de eerste ronde. Echter ging het in zijn derde partij voor de organisatie wel mis. Ilir Latifi gebruikt zijn sterke worstelgame om Pedro 15 minuten te domineren op de grond. Latifi won het gevecht zodoende vrij eenvoudig via Unanimous Decision. Pedro keerde vervolgens terug in de Octagon in Februari 2018 tijdens UFC 221 in Perth. Pedro nam het op tegen de Rus Saparbek Safarov. Pedro won het gevecht in de eerste ronde via een zeer spectaculaire Kimura Submission. Mede door die overwinning mocht Pedro opdraven tijdens het Co-Main Event van UFC Singapore in Juni 2018 tegen Ovince St.Preux. Pedro leek OSP vroeg in de eerste ronde te gaan finishen. Echter wist OSP de partij om te keren en Pedro via Straight Armbar Submission te finishen. Dit overkwam Pedro wederom in December 2018 tijdens UFC Adelaide. MMA legende Mauricio “Shogun” Rua versloeg Pedro via TKO in de derde ronde nadat Pedro de Braziliaan in de eerste ronde in grote problemen had.

Embed from Getty Images

Vinicius Moreira (MMA 9-4/UFC 0-3) (in Brazilië beter bekend als Vinicius Mamute) is een vechter die sinds 2015 te vinden is in het Pro-MMA circuit. De Braziliaan staat te boek als een van de meest veel belovende vechters in Brazilië. Na vier overwinningen in het regionale circuit en een titel op zak vocht Mamute voor het bekende Shooto. Helaas verloor Mamute deze wedstrijd en bleef het ook bij een partij. Bij de SFL organisatie herpakte Mamute zich met vier overwinningen binnen een maand tijd waaronder een overwinning tegen de sterke Jason Radcliffe. Mamute werd uitgenodigd door de UFC om mee te doen aan de Braziliaanse versie van de DWTNCS. Mamute versloeg landgenoot John Allan via Triangle Choke Submission in de tweede ronde en dwong een contract af bij de UFC. Mamute debuteerde vervolgens tijdens UFC Brooklyn in Januari 2019 tegen de ongeslagen Alonzo Menifield. Mamute had weinig in te brengen en verloor via TKO in de eerste ronde. Mamute zou vervolgens vechten tegen Roman Dolidze tijdens UFC Minneapolis. Echter trok Dolidze zich terug en werd Eryk Anders de nieuwe tegenstander. Anders had weinig moeite met de Braziliaan en versloeg hem via KO in de eerste ronde. Helaas voor Moreira kon hij ook tijdens zijn derde partij in de UFC niet overtuigen. Ditmaal werd tijdens UFC Mexico City in September 2019 in de eerste ronde via Rear Naked Choke Submission verloren van Paul Craig.

Embed from Getty Images

Ben Sosoli vs. Marcos Rogerio de Lima

Ben Sosoli (MMA 7-2-0-2/UFC 0-0-0-1) is een Australische MMA vechter die sinds 2013 te vinden is in het Pro-MMA circuit. Sosoli vocht tijdens zijn eerste vijf jaar als professional in regionale Australische MMA evenementen en bouwde daar een record op van zes overwinningen en twee verliespartijen. “Combat Wombat” deed vervolgens mee aan het 28ste seizoen van The Ultimate Fighter. Echter moest hij het onderspit delven tegen latere winnaar Juan Espino. Sosoli keerde terug naar het Australische circuit, maar zou na een overwinning een herkansing krijgen van de UFC tijdens het derde seizoen van de Dana White’s Contender Series. Sosoli nam het op tegen de ongeslagen Dustin Joynson. Echter door een vinger in het oog van Joynson eindigde het gevecht in een No Contest. White zei vervolgens dat hij Sosoli een derde kans zou geven. Ditmaal tijdens de Dana White Lookin’ for a Fight show in Hawaii. Echter kwam het zover niet aangezien Sosoli een UFC contract kreeg en zijn debuut mocht maken in Oktober 2019 tijdens UFC Boston tegen Greg Hardy Jr. Sosoli verloor via Unanimous Decision echter werd dit gevecht later omgezet in een No Contest. Hardy Jr. had een inhalator tussen de rondes gebruikt. Dit is verboden.

Embed from Getty Images

Marcos Rogério de Lima (MMA 16-6-1/UFC 5-4-0) (in Brazilië beter bekend als Marcos Pezão wat Bigfoot betekend) kwam voor het eerst in beeld tijdens het derde seizoen van TUF Brazil. Daar verloor hij in de halve finale van de latere winnaar Antonio Carlos Junior. De Lima kreeg alsnog een gevecht tijdens de TUF Finale aangeboden, en wist te imponeren met een KO binnen 20 seconden tegen Richardson Moreira. Na in 2014 ook zijn tweede gevecht via TKO te hebben gewonnen tegen Igor Pokrajac, werd De Lima in 2015 gekoppeld aan Nikita Krylov. Krylov bleek een maatje te groot en wist De Lima in de eerste ronde via een Rear Naked Choke Submission te stoppen. Acht maanden later (inmiddels in 2016) wist De Lima de getalenteerde Clint Hester in de eerste ronde via Arm-Triangle Choke Submission te finishen. Helaas voor De Lima verloor hij in zijn meest voorlaatste gevecht tegen nieuwkomer Gadzhimurad Antigulov. De Rus wist vroeg in de eerste ronde een Guillotine Choke Submission bij de Lima aan te zetten. Lima tapte hierop waardoor hij verloor voor eigen publiek. Echter kwam de Lima in Februari van dit jaar sterk terug. De Braziliaan versloeg late replacement Jeremy Kimball via TKO in de eerste ronde. De Lima kreeg vervolgens een grote kans van de UFC aangeboden om tegen Top 10 vechter Ovince St.Preux te vechten. De Lima was echter niet opgewassen tegen ”OSP” en verloor via een Von Flue Choke Submission in de tweede ronde. De Lima zou vervolgens tijdens UFC Rotterdam vechten tegen Saparbek Safarov in September 2017. Echter werd de Lima in verband met een potentiële USADA overtreding van het gevecht gehaald. Echter is inmiddels bewezen dat de Lima onterecht was geschorst en is zijn schorsing teruggedraaid. De Lima zou het opnemen tegen Ruslan Magomedov tijdens UFC 230 in New York, maar kreeg na visumproblemen van Magomedov als vervanger de Pool Adam Wieczorek tegenover zich. De Lima vocht sterk en won overtuigend via Unanimous Decision. De Lima werd vervolgens in Maart 2019 tijdens UFC Praag gekoppeld aan Stefan Struve. Na een uitstekende en dominante eerste ronde van Lima draaide de partij in de tweede ronde volledig. De Lima verloor via Arm-Triangle Choke Submission.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »