breaking news

Dennis Bermudez keert terug tijdens UFC Boise tegen Rick Glenn

May 18th, 2018 | by Redactie
Dennis Bermudez keert terug tijdens UFC Boise tegen Rick Glenn
UFC
0

New Yorker Dennis Bermudez zal op 14 Juli 2018 terugkeren in de Octagon. Tijdens UFC Fight Night 133 in Boise, Idaho is Rick Glenn de tegenstander in de Featherweight divisie. Dit wist Newsday journalist Mark La Monica bekend te maken. Beide vechters treffen elkaar in de CenturyLink Arena te Boise, Idaho. Het gevecht maakt naar alle waarschijnlijkheid deel uit van de Main Card.

Dennis Bermudez (MMA 16-8/UFC 9-6) kwam in 2011 via TUF 14 de UFC binnen en is sindsdien niet meer weg te denken uit de UFC Featherweight divisie. Bermudez reikte tot aan de finale, waar hij zijn meerdere moest erkennen in Diego Brandao. Vervolgens wist Bermudez in een tijdsbestek van twee jaar een winstreak van zeven gevechten neer te zetten. Onder anderen Max Holloway, Clay Guida en Steven Siler werden verslagen. Vervolgens volgden twee dieptepunten in de carrière van ”The Menace” in de UFC. Hij verloor achter elkaar van Ricardo Lamas (Submission) en Jeremy Stephens (KO) waardoor Bermudez weer zakte in de rankings. In 2016 kon Bermudez weer de weg naar boven beklimmen met overwinningen op Tatsuya Kawajiri en Rony Jason. Hierdoor matchte de UFC Bermudez tijdens het Main Event in Houston, Texas tegen de Zuid-Koreaan Chan Sung Jung. Jung had liefst drie jaar niet gevochten in verband met dienstplicht. Bermudez begon sterk aan de wedstrijd, maar liep tegen een harde stoot aan halverwege de eerste ronde. Bermudez ging KO. Bermudez moest vervolgens winnen om zijn Top 10 klassering te behouden. In deze opzet slaagde Bermudez niet. Tijdens UFC Long Island in Juli 2017 verloor Bermudez in een zeer gelijkwaardig gevecht van Darren Elkins via Split Decision. Hierdoor viel Bermudez voor het eerst sinds jaren bij de Top 10 en moest hij vervolgens proberen om te winnen van Fili om een losing streak van drie gevechten te voorkomen. Tijdens UFC Charlotte in Januari 2018 verloor Bermudez via een zeer controversiële Split Decision van Andre Fili waardoor hij voor het eerst sinds jaren buiten de Top 15 is gevallen.

Rick Glenn (MMA 20-5-1/UFC 2-2-0) kwam in September 2016 als short notice replacement voor Abel Trujillo de UFC binnen. De voormalig WSOF Featherweight Kampioen werd gekoppeld aan MMA veteraan Evan Dunham. Dunham zou het gevecht via Unanimous Decision winnen, maar Glenn liet zien een zeer sterke tegenstander te zijn. Het gevecht werd door de UFC beloond met de Fight of the Night bonus. Glenn die onder meer overwinningen op zijn resumé heeft staan tegen UFC Lightweight prospect Johnny Case en voormalig WSOF Featherweight Kampioen Georgi Karakhanyan wist vervolgens in Brooklyn, New York wel zijn eerste UFC overwinning bij te schrijven. Via Split Decision werd gewonnen van de uit Brooklyn afkomstige Phillipe Nover. Glenn gaf vervolgens in Augustus 2017 een zeer sterk vervolg aan die overwinning door de ongeslagen Gavin Tucker voor eigen publiek drie rondes lang compleet te domineren en zo een meer dan verdiende Unanimous Decision overwinning te pakken. Glenn vocht vervolgens tijdens UFC 219 in December 2017 tegen Myles Jury. Jury bleek een maatje te groot voor Glenn waardoor Jury een duidelijke Unanimous Decision overwinning pakte.

Comments are closed.

Translate »