breaking news

Demian Maia vs. Ben Askren is het Main Event van UFC Singapore

August 26th, 2019 | by Marcel Dorff
Demian Maia vs. Ben Askren is het Main Event van UFC Singapore
UFC
0

Op 26 Oktober 2019 keert de UFC terug naar Kallang, Singapore waar in het Singapore Indoor Stadium het UFC Fight Night 162 evenement zal plaatsvinden. Tijdens het Main Event neemt BJJ specialist Demian Maia het op tegen Grappling Goeroe Ben Askren in de Welterweight divisie. Askren maakte eerder al bekend dat het gevecht een “done deal” was, inmiddels is de partij officieel.

Demian Maia (MMA 27-9/UFC 21-9) wordt gezien als een van de allerbeste BJJ vechters in het huidige MMA. De Braziliaan kwam in 2007 als ongeslagen Middleweight vechter de UFC binnen. Maia wist een streak van vijf overwinningen neer te zetten. Alle overwinningen kwamen via Submission tegen onder andere Nate Quarry, Jason MacDonald en Chael Sonnen. Halverwege 2009 liep Maia tegen zijn eerste Pro-MMA verlies aan. Veteraan Nate Marquardt besliste het gevecht via een KO na iets meer dan 20 seconden. Maia zou echter zich revancheren via Unanimous Decision tegen Dan Miller. In April 2010 kreeg Maia in Abu Dhabi een titelgevecht aangeboden tegen Anderson Silva. Maia kwam nooit in zijn spel tegen Anderson Silva die op een eenvoudige en vernederende manier de overwinning via Unanimous Decision pakte. Maia zou vervolgens nog vijfmaal op Middleweight vechten, maar verloor de zogeheten ”key-fights” tegen Mark Munoz en Chris Weidman. Maia zocht hierdoor zijn heil een gewichtsklasse lager op Welterweight. Maia versloeg achtereenvolgens Dong Hyun Kim, Rick Story en Jon Fitch en leek klaar voor een run ditmaal op Welterweight. Dit werd echter ruw verstoord door verliespartijen tegen Jake Shields en Rory MacDonald. Maar sinds het gevecht tegen MacDonald is Maia niet meer te stoppen. Zo had de Braziliaan een winstreak van zeven staan met onder andere overwinningen op Ryan LaFlare, Gunnar Nelson, Neil Magny en Matt Brown. In Augustus 2016 wist Maia in het Main Event van UFC on FOX 21 de JacksonWink MMA vechter Carlos Condit via Rear Naked Choke Submission in de eerste ronde te verslaan. Hiermee liet Maia zien tot de absolute top van de divisie te horen. En dit bevestigde de Braziliaan een paar maanden terug opnieuw door via Split Decision de immer taaie Jorge Masvidal te verslaan. Dana White beloofde Maia vervolgens een titleshot. Opvallend genoeg hield White zich aan deze afspraak en werd het gevecht tussen Kampioen Tyron Woodley en Demian Maia ingepland voor UFC 214 in Juli 2017. In een tactisch zeer sterk (maar saai) gevecht van de kant van Woodley wist hij Maia op afstand te houden en liefst alle 24 takedowns van de Braziliaan te stoppen. Hierdoor verloor Maia het gevecht via Unanimous Decision. Maia keerde vervolgens terug in São Paulo in Oktober 2017 tegen Colby Covington. Covington won het gevecht via Unanimous Decision. Vervolgens pakte Maia een short notice partij aan tegen Kamaru Usman. Tijdens UFC Santiago verloor Maia via Unanimous Decision. Hierdoor had Maia nu driemaal achter elkaar verloren. Die neerwaartse spiraal wist hij in Februari 2019 te doorbreken. Tijdens UFC Fortaleza werd gewonnen in de eerste ronde via Standing Rear Naked Choke Submission van Lyman Good. Dit was voor Maia zijn 20ste overwinning in de UFC. Hij werd hierdoor de eerste Braziliaan in de historie van de organisatie met 20 overwinningen. Daar werd in Juni 2019 een 21ste overwinning aan toegevoegd. Via Majority Decision versloeg Maia de Amerikaan Anthony Rocco Martin.

Embed from Getty Images

Ben Askren (MMA 19-1-0-1/UFC 1-1-0-0) is al jaren een van de beste Welterweights ter wereld. “Funky Ben” begon zijn Pro-MMA carrière in 2009 in het regionale Amerikaanse circuit. Na drie overwinningen werd hij al door Bellator MMA gecontracteerd. Askren deed mee aan het Welterweight toernooi. Na drie overwinningen in dit toernooi mocht hij voor de belt vechten tegen Kampioen Lyman Good. Askren bleek te sterk en won via Unanimous Decision. Hiermee pakte Askren in zijn zevende MMA partij al de Bellator MMA titel. Askren zou de titel liefst viermaal verdedigen. Onder meer Jay Hieron, Douglas Lima en Andrey Koreshkov beten zich stuk op de taaie worstelaar uit Iowa. Askren verlengde vervolgens niet bij Bellator MMA maar tekende bij het Aziatische ONE Championship. Ook daar liet Askren zien hoe sterk hij was. Al in zijn tweede gevecht pakte de Amerikaan de Welterweight titel door Nobutatsu Suzuki via TKO in de eerste ronde te stoppen. Tijdens zijn eerste titelverdediging raakte Askren de Braziliaan Luis “Sapo” Santos met een eyepoke en eindigde het gevecht in een No-Contest. Askren won vervolgens een non-titlefight tegen Nikolay Aleksakhin. Iets minder dan drie jaar na het winnen van de titel verdedigde Askren met succes zijn belt. In Mei 2017 was Askren te sterk voor de op dat moment ongeslagen Agilan Thani. Askren won via Arm-Triangle Choke Submission in de eerste ronde. Vier maanden later verdedigde Askren opnieuw zijn titel. Ditmaal was de Zweed Zebaztian Kadestam de tegenstander. Askren won in de tweede ronde via TKO. Hierna kondigde Askren aan dat hij nog eenmaal wilde vechten voor ONE Championship om vervolgens te stoppen. Die partij werd gevochten in November 2017 tegen de Japanse BJJ specialist Shinya Aoki. Askren had geen enkele moeite met de Japanner en won via KO in de eerste ronde. Askren leek vervolgens dus te stoppen, maar toen gebeurde er iets waar Askren al jaren op zat te wachten. Eindelijk klopte de UFC aan de deur. ONE Championship ruilde Ben Askren voor Demetrious Johnson waardoor Askren op korte termijn zijn UFC debuut zou gaan maken. Dit zou in eerste instantie al in Januari 2019 gaan gebeuren. Echter werd het evenement gecanceld waardoor het debuut van “Funky Ben” plaatsvond tijdens UFC 235 in Maart 2019. Tegenstander was voormalig UFC Welterweight Kampioen Robbie Lawler. Lawler wist Askren zeer zwaar aan te slaan in het begin van de eerste ronde. Echter wist Askren zich te herpakken en Lawler in een Bulldog Choke Submission te krijgen. Lawler tikte niet af echter dacht dienstdoende scheidsrechter Herb Dean dat Lawler out was en kwam tussen beiden. Hierdoor won Askren zijn UFC debuut. Askren werd vervolgens in Juli 2019 gematcht tegen Jorge Masvidal. Askren ging zwaar KO binnen vijf seconden en was zijn ongeslagen record kwijt.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »