breaking news

Ben Askren

Naam: Ben Askren
Bijnaam: Funky
Record: 19 – 2 – 0 – 1 (UFC 1 – 2 – 0 – 0)
Geboortedatum: 18-07-1984
Geboorteplaats: Cedar Rapids, Iowa, USA
Nationaliteit: Amerikaans
Lengte: 1.80m (5ft 11in)
Gewicht: 77kg (170lb)
Divisie: Welterweight
Vecht uit: Phoenix, Arizona, USA
Gym: Roufusport
Actief: 2009 – heden
Twitter: @Benaskren
 

Ben Askren is al jaren een van de beste Welterweights ter wereld. “Funky Ben” begon zijn Pro-MMA carrière in 2009 in het regionale Amerikaanse circuit. Na drie overwinningen werd hij al door Bellator MMA gecontracteerd. Askren deed mee aan het Welterweight toernooi. Na drie overwinningen in dit toernooi mocht hij voor de belt vechten tegen Kampioen Lyman Good. Askren bleek te sterk en won via Unanimous Decision. Hiermee pakte Askren in zijn zevende MMA partij al de Bellator MMA titel. Askren zou de titel liefst viermaal verdedigen. Onder meer Jay Hieron, Douglas Lima en Andrey Koreshkov beten zich stuk op de taaie worstelaar uit Iowa. Askren verlengde vervolgens niet bij Bellator MMA maar tekende bij het Aziatische ONE Championship. Ook daar liet Askren zien hoe sterk hij was. Al in zijn tweede gevecht pakte de Amerikaan de Welterweight titel door Nobutatsu Suzuki via TKO in de eerste ronde te stoppen. Tijdens zijn eerste titelverdediging raakte Askren de Braziliaan Luis “Sapo” Santos met een eyepoke en eindigde het gevecht in een No-Contest.

Askren won vervolgens een non-titlefight tegen Nikolay Aleksakhin. Iets minder dan drie jaar na het winnen van de titel verdedigde Askren met succes zijn belt. In Mei 2017 was Askren te sterk voor de op dat moment ongeslagen Agilan Thani. Askren won via Arm-Triangle Choke Submission in de eerste ronde. Vier maanden later verdedigde Askren opnieuw zijn titel. Ditmaal was de Zweed Zebaztian Kadestam de tegenstander. Askren won in de tweede ronde via TKO. Hierna kondigde Askren aan dat hij nog eenmaal wilde vechten voor ONE Championship om vervolgens te stoppen. Die partij werd gevochten in November 2017 tegen de Japanse BJJ specialist Shinya Aoki. Askren had geen enkele moeite met de Japanner en won via KO in de eerste ronde. Askren leek vervolgens dus te stoppen, maar toen gebeurde er iets waar Askren al jaren op zat te wachten. Eindelijk klopte de UFC aan de deur. ONE Championship ruilde Ben Askren voor Demetrious Johnson waardoor Askren op korte termijn zijn UFC debuut zou gaan maken.

Dit zou in eerste instantie al in Januari 2019 gaan gebeuren. Echter werd het evenement gecanceld waardoor het debuut van “Funky Ben” plaatsvond tijdens UFC 235 in Maart 2019. Tegenstander was voormalig UFC Welterweight Kampioen Robbie Lawler. Lawler wist Askren zeer zwaar aan te slaan in het begin van de eerste ronde. Echter wist Askren zich te herpakken en Lawler in een Bulldog Choke Submission te krijgen. Lawler tikte niet af echter dacht dienstdoende scheidsrechter Herb Dean dat Lawler out was en kwam tussen beiden. Hierdoor won Askren zijn UFC debuut. Askren werd vervolgens in Juli 2019 gematcht tegen Jorge Masvidal. Askren ging zwaar KO binnen vijf seconden en was zijn ongeslagen record kwijt. Askren kon zich in zijn daarop volgende partij niet revancheren. In Oktober 2019 verloor hij in Singapore via Rear Naked Choke Submission in de derde ronde van Demian Maia.

 

UFC RECORD
Res. Tegenstander Methode Ronde Evenement Datum Notities
Loss Demian Maia Tech.Submission (RNC) 3 (3:54) UFC FN 162: Kallang 26 Okt. 2019
Loss Jorge Masvidal KO (Flying Knee & Punches) 1 (0:05) UFC 239 6 Jul. 2019
Win Robbie Lawler Tech.Submission (Bulldog Choke) 1 (3:20) UFC 235 2 Mar. 2019

 

Translate »