breaking news

De vijf best bekeken MMA DNA berichten van 2017

December 30th, 2017 | by Lennart Van Arendonk
De vijf best bekeken MMA DNA berichten van 2017
Combat Sports
0

2017 was een fantastisch jaar voor MMA DNA. Om nog een terug te blikken op de vele mooie momenten, zetten wij de vijf best bekeken artikelen op een rij:

Bericht 1: Floyd Mayweather vs Conor McGregor het gevecht van 1 miljard lijkt werkelijkheid te worden.

Het grootste gevecht van de eeuw lijkt vorm te krijgen. De oud Featherweight en huidige Lightweight kampioen Conor McGregor en de gestopte bokser Floyd Mayweather zouden beide een akkoord hebben gegeven voor een bokswedstrijd. Er zouden bedragen genoemd worden van 1 miljard Dollar. Er wordt binnen enkele weken een officiële aankondiging verwacht.

“NSAC chairman Marnell confirms there have been “real discussions” with “the real players involved” on McGregor vs. Mayweather.” stond vandaag op het twitter account van Brett Okamoto van ESPN. Ook Mayweather kwam aan het woord en vertelde dat het gevecht “very, very close” zou zijn.

Floyd Mayweather stond in mei 2015 voor ongeveer 300 miljoen Dollar in de ring om te strijden voor het goud. Uiteindelijk wist de Amerikaan de jury te overtuigen de sterkste te zijn om vervolgens uitgeroepen te worden tot winnaar. Floyd heeft sinds 2015 geen partij meer gevochten. Maar voor de Ierse kampioen wil hij best zijn handschoenen van de wilgen trekken.

Mayweather: “Tell Floyd and Showtime, I’m coming. . . . I want $100 million cash to fight him under boxing rules because he’s afraid of a real fight. Let’s give the fans what they want to see. That fight has been in the works for a while now.”

Bericht 2: Badr Hari geeft training bij Mikes Gym.

Uit betrouwbare bron hebben wij vernomen dat Badr Hari vandaag training heeft gegeven bij Mikes Gym. Hari moest een straf uitzitten inzake de mishandeling op Koen Everink tijdens Sensation White in de Amsterdam ArenA in juli 2012. Echter geeft Badr sinds gisteren weer training bij Mikes Gym. Dit zijn de eerste stappen voor zijn terugkeer in de maatschappij. Hij brengt de nachten nog wel door in het huis van bewaring.

Badr Hari is een legende in de kickbokswereld. Hij heeft in totaal 120 partijen gevochten waarvan hij er liefst 106 winnend wist af te sluiten en er hiervan 92 voortijdig te eindigen. Hari staat onder contract bij GLORY kickboxing. Zijn laatste partij vocht hij in december tijdens GLORY Collision in Oberhausen tegen Rico Verhoeven. Hari moest opgeven wegens een blessure. Beide heren spraken in de ring na afloop al af dat een rematch er gaat komen.

Nu Hari gedeeltelijk vrij is kan een rematch sneller komen dan verwacht. Of het dit jaar gaat gebeuren valt echter te betwijfelen gezien onlangs door GLORY is aangekondigd dat Rico Verhoeven het in december op gaat nemen tegen Jamal Ben Saddik.

Bericht 3: Rico Verhoeven: “Badr wil eerst tegen iemand anders vechten”

MMA DNA sprak met Rico Verhoeven na zijn overwinning op Jamal Ben Saddik tijdens GLORY Redemption in Rotterdam. Verhoeven vocht een harde partij met Ben Saddik en wist de overwinning in de vijfde ronde binnen te slepen via een KO.

Waar veel mensen verwachtten dat de terugkeer van Badr Hari ook automatisch betekende dat hij het direct tegen Rico op zou gaan nemen lijkt het toch iets anders te gaan. Verhoeven vertelde MMA DNA dat maart waarschijnlijk te vroeg komt voor hem en dat Badr eerst tegen iemand anders wilde vechten alvorens hij de rematch aan zou gaan.

De meest voor de hand liggende volgende tegenstander voor Rico Verhoeven is D’Angelo Marshall. Marshall won gisterenavond zijn partij tegen Ismael Londt nadat hij eerder het Contender toernooi won. Marshall heeft nu een win streak van 3 partijen en lijkt de volgende uitdager voor de titel te gaan worden.

De volgende tegenstander voor Badr Hari is nog onbekend. Wel gaan er geruchten dat GLORY probeert Remy Bonjasky te strikken voor de partij tegen Hari. GLORY probeert al enige tijd om Bonjasky aan zich te binden maar deze lijkt nog niet het juiste aanbod te hebben gekregen. Een partij tegen Hari zal de doorslag kunnen geven voor Bonjasky. Beide heren stonden twee keer eerder tegenover elkaar en twee keer won Bonjasky. De laatste keer was dit in 2008 tijdens de finale van de K-1 World Grand Prix. Hari werd destijds gediskwalificeerd omdat hij Bonjasky een trap gaf toen hij op de grond lag.

Bericht 4: Holly Holm vecht verlies tegen Germaine de Randamie aan.

Holly Holm heeft een officieel verzoek ingediend om het verlies dat zij leed tegen Germaine de Ramdamie tijdens het Main Event van UFC 208 te herzien. Holm vraagt de New York State Athletic Comission om het oordeel van scheidsrechter Todd Anderson om geen punt aftrek te geven als gevolg van de stoten die door Germaine na de bel werden uitgedeeld te herzien.

Germaine de Randamie en Holly Holm vochten tijdens het Main Event van UFC 208 voor de eerste UFC Featherweight titel bij de dames. De Randamie won na een gevecht over de volle 5 ronden via een Unanimous Decision en werd zodoende gekroond tot kampioen. Holm is het echter niet eens met de beslissing van scheidsrechter Anderson en vindt dat hij de Randamie 1 of meerdere punten aftrek had moeten geven.

Aan het eind van de tweede ronde stapte Anderson te laat in om een directe rechtse van de Randamie na de bel te voorkomen. In de derde ronde gebeurde hetzelfde en gaf Anderson een waarschuwing aan de Randamie. Hieromtrent ontstond veel controversie. Zeker in Amerika, het land waar Holm vandaan komt, sprak men schande van de actie van de Randamie. Deze gaf op haar beurt aan dat het absoluut niet opzettelijk gebeurde.

Na UFC 208 ging het buiten de titel van de Randamie vooral om deze twee gebeurtenissen. Er vormden zich twee kampen. Het ene kamp was van mening dat de Randamie inderdaad punten aftrek moest krijgen en het andere kamp vond juist dat het de scheidsrechter was die te laat instapte. Wanneer we naar de officiële regels kijken is de bel een indicatie voor de scheidsrechter. Dit houd in dat alleen de scheidsrechter bepaald of een ronde is afgelopen. Tevens is het eerste dat iedere vechter in de briefing met de scheidsrechter voorafgaand aan de partij hoort: “Defend yourself at all times”.

De advocaat die namens Holly Holm de klacht indient zegt hierover:
“We respectfully request the commission review referee Anderson’s failure to assess a foul and render a decision regarding a point deduction following Round 2, and failure to assess a foul and a point deduction following Round 3, and determine an appropriate result,”

Holm, die haar derde nederlaag op rij leed geeft zelf aan dat ze verwacht een rematch met de Randamie te krijgen. Of dit daadwerkelijk gaat gebeuren is niet bekend.

Bericht 5: Live Resultaten : WFL Final 16 : Manhoef vs. Bonjasky:

MMA DNA is vandaag aanwezig bij het evenement WFL Final 16 : Manhoef vs. Bonjasky. Tijdens dit evenement vecht de Nederlandse Kickboks en MMA legende Melvin Manhoef zijn laatste kickbokspartij tegen zijn eeuwige rivaal Remy Bonjasky. Eveneens staan er nog een behoorlijk aantal hoogwaardige partijen op het programma waaronder de andere zeven ”Final 16” partijen. Ververs je pagina regelmatig zodat je perfect op de hoogte blijft van alle uitslagen!!!

NEW TALENTS TOURNAMENT

Joey Mezieres vs Mike Frenken Wins by TKO round 1
Mitchell Lammers Wins by dec. vs Mohamed El Hammouti

FINALE

Mike Frenken Wins tournament by dec vs Mitchell Lammers

WFL 67KG TOURNAMENT

Younes Smaili Wins by TKO round 1 vs Yassir El Atmioui
Juan Javier Barragan vs Damian Johansen Wins by TKO round 2

FINALE

Younes Smaili Wins tournament by dec vs Damian Johansen

WFL 77KG TOURNAMENT

Jay Overmeer Wins by dec vs Abdelmouniem Mouyah
Kevin Hessling vs Darryl Sichtman Wins by dec

FINALE

Jay Overmeer Wins Tournament by dec vs Darryl Sichtman

SUPERFIGHTS

Ilsury Hendrikse Wins by dec vs Abbygail Deekman
Kevin van Heeckeren Wins by dec vs Menno van Roosmalen
Pietje Doorjé Wins by TKO round 2 vs Dimitri Zafiroudis

FINAL 16 TOURNAMENT

Serkan Ozcaglayan vs Fabio Kwasi Wins by TKO round 2
Levi Rigters Wins by TKO round 1 vs Redouan Cairo
Reamon Welboren vs Sam Tevette Wins by dec
Andrei Stoica Wins by dec vs Sahak Parparyan
Tarik Khbabez Wins by dec vs Nordine Mahieddine
Fred Sikking Wins by dec vs Boy Boy Martin
Murat Aygun Wins by dec vs Henriquez Zowa
Melvin Manhoef Wins by dec vs Remy Bonjasky

Volg MMA DNA ook in 2018 voor al het kickboks en MMA nieuws!

Comments are closed.

Translate »