breaking news

David Branch maakt opwachting tegen Andrew Sanchez tijdens UFC Vancouver

June 13th, 2019 | by Redactie
David Branch maakt opwachting tegen Andrew Sanchez tijdens UFC Vancouver
UFC
0

De UFC heeft een Middleweight gevecht toegevoegd aan de UFC Fight Night 158 card in Vancouver, British Columbia, Canada. Voormalig twee divisie WSOF kampioen David Branch maakt zijn opwachting tegen TUF winnaar Andrew Sanchez op 14 September 2019. Beide vechters treffen elkaar in de Octagon van de Rogers Arena. MMAJunkie wist het gevecht bekend te maken.

David Branch (MMA 22-6/UFC 4-5) kwam begin 2010 met een 6-0 record de UFC binnen. Branch verloor zijn debuut via een KO (Slam) tegen Gerald Harris. Branch herstelde met Unanimous Decision overwinningen tegen Tomasz Drwal en Rich Attonito, maar kon niet voorkomen dat de UFC hem geen nieuw contract aanbood na zijn verlies via Kneebar Submission tegen Rousimar Palhares. Branch beproefde zijn geluk in andere promoties met wisselend succes totdat in 2012 de WSOF organisatie werd opgericht. Branch won zijn eerste twee partijen via Unanimous Decision tegen Dustin Jacoby en Paulo Filho waarna hij mee mocht doen aan een viermanstoernooi om de Middleweight titel. Branch won de halve finale partij van Danillo Villefort, waarna hij in de zomer van 2014 mocht vechten om de Middleweight belt tegen Jesse Taylor. Branch won via D’Arce Choke Submission in de eerste ronde en kroonde zich tot WSOF Middleweight Kampioen. Branch verdedigde de belt driemaal tegen Yushin Okami, Clifford Starks en in December 2016 tegen Louis Taylor. Echter wist Branch in 2015 ook het Light-Heavyweight toernooi op zijn naam te schrijven. In de finale werd gewonnen van Teddy Holder waarna Branch beschikte over twee WSOF titels. Zijn Light-Heavyweight belt verdedigde Branch eenmaal tegen Vinny Magalhaes. Begin dit jaar liet Branch weten de WSOF te verlaten en te gaan voor een nieuwe kans bij de UFC. Branch had toen hij de UFC opnieuw binnen kwam een 10 fight winstreak en verloor in 2012 voor het laatst tegen UFC Light-Heavyweight topcontender Anthony Johnson, destijds in de Titan FC organisatie. Branch vocht in zijn Octagon return tegen de sterke Pool Krzysztof Jotko. In een ronduit vervelend en passief gevecht was het uiteindelijk Branch die via Split Decision de overwinning mocht bijschrijven. Na deze overwinning nam Branch het op tegen voormalig UFC Middleweight Kampioen Luke Rockhold tijdens het Main Event van UFC Pittsburgh in September 2017. Branch verloor via TKO in de tweede ronde. De UFC plande Branch vervolgens in tegen Yoel Romero tijdens het Co-Main Event van UFC Orlando. Echter werd Romero overgeplaatst naar een Interim Titelgevecht waarna Branch van de card werd gehaald. Branch werd vervolgens gematcht tijdens UFC Atlantic City in April 2018 tegen de Braziliaan Thiago Santos. Branch imponeerde met een KO overwinning in de eerste ronde. Dit leverde hem een gevecht op tegen “Jacaré” Souza tijdens UFC 230 in New York. Echter werd Jacaré in verband met een blessure van Luke Rockhold overgezet naar het Co-Main Event tegen Chris Weidman. Hierdoor zou nu Jared Cannonier de tegenstander worden. Cannonier verraste Branch door hem in de tweede ronde via TKO te stoppen. Branch zou ook in zijn daarop volgende partij niet kunnen overtuigen. Tijdens UFC Philadelphia werd via Guillotine Choke Submission in de eerste ronde verloren van Jack Hermansson.

Embed from Getty Images

Andrew Sanchez (MMA 11-4/UFC 4-2) kwam via TUF 23 in 2016 de UFC binnen. Sanchez wist de finale te halen door in de halve finale teamgenoot Eric Spicely via KO te verslaan. In de finale nam Sanchez het op tegen Khalil Rountree. Sanchez wist Rountree drie rondes lang worstelend de baas en won via Unanimous Decision. Ditzelfde kunstje herhaalde Sanchez een half jaar later ook tegen Trevor Smith, waardoor Sanchez zijn tweede overwinning in de UFC mocht bijschrijven. Dit leek in April 2017 ook te gebeuren tegen Anthony Smith. Sanchez controleerde het merendeel van het gevecht met zijn worstelen. Echter wist Smith een keiharde Headkick te plaatsen aan het einde van de derde ronde, en finishte Sanchez vervolgens via KO. Sanchez keerde vervolgens terug tijdens de TUF 26 Finale in December 2017 tegen Ryan Janes. Wederom domineerde Sanchez met zijn worstelen de eerste twee rondes. Sanchez was qua conditie echter totaal op in de derde ronde en dat kwam hem duur te staan. Janes won het gevecht via TKO. Sanchez werd vervolgens in Augustus 2018 gekoppeld aan Antonio Braga Neto. Echter trok de Braziliaan zich om persoonlijke redenen terug en werd vervangen door Markus Perez. Sanchez won het gevecht tegen Perez via Unanimous Decision. Sanchez wist daar vervolgens in Mei 2019 wederom een overwinning aan toe te voegen. Via Unanimous Decision werd in Ottawa gewonnen van de Canadees Marc-André Barriault.

Embed from Getty Images

Powered by Aiki Budo.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Embed from Getty Images

Comments are closed.

Translate »