breaking news

Dana White : ”Yair Rodriguez ontslagen na het weigeren van twee gevechten.”

May 11th, 2018 | by Marcel Dorff
Dana White : ”Yair Rodriguez ontslagen na het weigeren van twee gevechten.”
UFC
0

De talentvolle Mexicaanse vechter Yair Rodriguez heeft zijn ontslagpapieren van de UFC gekregen. Dit liet Dana White weten in een interview met Lance Pugmire van de Los Angeles Times. Eerder deze week liet White doorschemeren dat een gevecht tussen Rodriguez en de Dagestani Zabit Magomedsharipov een ”done deal” was. Echter sprak de manager van Magomedsharipov dit tegen. Nu blijkt dus ook dat het gevecht definitief van de baan is.

Rodriguez reageerde gisteren nog met een tweet met als tekst ”fake news”. Dana White heeft laten weten hier niet mee akkoord te gaan en heeft de Mexicaan naar eigen zeggen ontslagen. Volgens White had Rodriguez niet alleen een gevecht tegen Magomedsharipov naast zich neer gelegd, maar ook een gevecht tegen Ricardo Lamas geweigerd. Hierdoor heeft de UFC laten weten niet verder te willen met Rodriguez en hem verteld dat hij zijn carrière ergens anders mag voortzetten.

Yair Rodriguez (MMA 11-2/UFC 6-1) is een MMA vechter uit Mexico. Hij draagt de zwarte band in Taekwondo en voelt zich voornamelijk thuis in het boksen. Rodriguez kwam via het eerste seizoen van TUF Latin America de UFC binnen. Rodriguez won dat seizoen door in de finale Leonardo Morales te verslaan. Vervolgens won hij van onder andere Alex Caceres, Andre Fili en Charles Rosa. In zijn voorlaatste gevecht, tijdens het Main Event van UFC Phoenix in Januari 2017 nam Rodríguez het op tegen voormalig Lightweight kampioen BJ Penn. Tijdens dit gevecht werd duidelijk dat Rodríguez een maatje te groot was voor Penn en domineerde met zijn snoeiharde trappen de partij. Uiteindelijk was het na 24 seconden in de tweede ronde een front kick gevolgd door een stotenregen die ervoor zorgde dat de TKO overwinning naar Rodríguez ging. Echter kon Rodriguez in zijn partij tegen Frankie Edgar in Mei 2017 alles behalve overtuigen. Edgar was een maatje te groot voor Rodriguez die na de tweede ronde niet meer verder mocht van de dokter.

Blijf MMA DNA volgen voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »