breaking news

Dana White : ”Robbie Lawler vs. Donald Cerrone is a done deal for UFC 213”

April 4th, 2017 | by Marcel Dorff

Zojuist maakte UFC President Dana White bekend dat voormalig UFC Welterweight Kampioen Robbie Lawler zal terugkeren op 8 Juli 2017. Tijdens UFC 213 neemt Lawler het op tegen Donald Cerrone. Het Welterweightgevecht zal plaatsvinden tijdens International Fight Week in de T-Mobile Arena. UFC 213 is de belangrijkste van de drie evenementen die de UFC zal organiseren op 6, 7 en 8 Juli 2017. Het gevecht zal plaatsvinden op de Main Card.

Robbie Lawler (MMA 27-11-0-1/UFC 12-5-0-0) maakte als groot talent in 2002 zijn debuut in de UFC. Maar werd pas 12 jaar later kampioen bij de organisatie. Lawler verliet de UFC in 2004 nadat hij te vaak in een kort tijdsbestek had verloren. Pas 9 jaar later door de fusie van Strikeforce en de UFC keerde hij terug in de Octagon. Met succes!!! Lawler won acht van zijn tien gevechten in de UFC, waaronder een titeloverwinning tegen Johny Hendricks. Vervolgens verdedigde Lawler met succes zijn titel tegen Rory MacDonald en Carlos Condit alvorens in Juli 2016 KO te gaan tegen Tyron Woodley. Lawler zou het vervolgens in New York opnemen tegen Donald Cerrone, maar raakte geblesseerd. Nu is het gevecht dus alsnog ingepland.

Donald Cerrone (MMA 32-8-0-1/UFC 19-5-0-0) is een van de meest geliefde vechters in de UFC. ”Cowboy” heeft in 6 jaar voor de organisatie maar liefst 24 (!!) keer gevochten. Zijn titelgevecht op Lightweight kreeg hij in December 2015 tegen Rafael Dos Anjos. Dos Anjos was eerder al te sterk voor Cerrone, helaas was het voor Cerrone ook dit keer weer het geval. Cerrone heeft in 2016 viermaal gevochten en niet onverdienstelijk. Op Welterweight wist Cerrone zowel Alex Oliveira, Patrick Côté als Rick Story voortijdig te stoppen. Alle gevechten leverden hem een bonus op van $50.000. Na een gecanceld gevecht met Robbie Lawler, en ook vlak voor aanvang tegen Kelvin Gastelum moest Cerrone het in December 2016 opnemen tegen Matt Brown. Na een zeer moeilijke start wist Cerrone uiteindelijk Brown met een Highkick in de derde ronde KO te trappen. Daarmee sloot Cowboy een zeer succesvol 2016 af. Echter begon 2017 in mineur voor Cowboy. Voor eigen publiek werd een gevoelig TKO nederlaag geleden tegen Jorge Masvidal. Cowboy weet dat een overwinning op Lawler hem weer in de top van de Welterweight divisie zal brengen.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »