breaking news

Dana White: “Khabib vs. Gaethje tijdens UFC 255 op 24 oktober”

July 28th, 2020 | by Marcel Dorff
Dana White: “Khabib vs. Gaethje tijdens UFC 255 op 24 oktober”
UFC
0

Het is hét gevecht waar heel de MMA wereld op zit te wachten. En we krijgen het voorgeschoteld op 24 oktober aanstaande. Dana White heeft via CNN laten weten dat de partij om de Lightweight titel tussen kampioen Khabib Nurmagomedov en interim kampioen Justin Gaethje zal plaatsvinden tijdens het Main Event van UFC 255. De partij was in eerste instantie gepland (niet officieel) voor 19 september aanstaande. Echter overleed de vader van Khabib Nurmagomedov waardoor in goed overleg de partij werd uitgesteld. Deze partij zal nu op 24 oktober plaatsvinden. De locatie is nog niet bekend gemaakt.

Khabib Nurmagomedov (MMA 28-0/UFC 12-0) is een van de beste Lightweight vechters ter wereld. Misschien wel de beste. Nurmagomedov heeft nog nooit verloren in zijn 28 Pro-MMA gevechten. In de UFC heeft hij onder meer overwinningen tegen Thiago Tavares, Abel Trujillo en voormalig UFC Lightweight Kampioen Rafael Dos Anjos. Nurmagomedov heeft echter regelmatig problemen gehad met blessures waardoor hij vaker zich moest terugtrekken uit een gevecht. Nurmagomedov wilde persé op UFC 205 in New York vechten, en werd ingeroosterd tegen Michael Johnson. Na een moeilijk begin in de eerste ronde herpakte de Rus zich en controleerde hij het gevecht op de grond. Uiteindelijk finishte Nurmagomedov de Blackzilian Johnson in de derde ronde via TKO en liet na afloop (en tijdens de wedstrijd) duidelijk merken wat hij wilde : Een titelgevecht. Dat titelgevecht (Interim weliswaar) kreeg Nurmagomedov in 2017 tegen Tony Ferguson. Echter raakte Nurmagomedov ziek één dag voor het treffen met Ferguson en werd het gevecht afgeblazen. Nurmagomedov maakte vervolgens zijn rentree tijdens UFC 219 eind December 2017 tegen Edson Barboza. Nurmagomedov domineerde het gevecht van begin tot eind en won via Unanimous Decision. Nurmagomedov mocht vervolgens voor de Lightweight titel vechten tegen Tony Ferguson. Echter raakte Ferguson geblesseerd en zou vervangen worden door Max Holloway. Echter werd Holloway niet goedgekeurd door de NYSAC en werd op het laatste moment Al Iaquinta aangewezen als tegenstander. Nurmagomedov pakte de titel door Iaquinta via Unanimous Decision te verslaan. Nurmagomedov’s eerste titelverdediging zou vervolgens zijn tijdens UFC 229 in Las Vegas tegen Conor McGregor. Nurmagomedov domineerde het overgrote deel van het gevecht en wist de Ier zelfs knockdown te slaan. Uiteindelijk won Nurmagomedov via een Neck Crank Submission in de vierde ronde. Mede door een schorsing in verband met de gebeurtenissen na afloop van het gevecht vocht Nurmagomedov pas weer in September 2019. Tijdens UFC 242 in Abu Dhabi versloeg Nurmagomedov de Interim Kampioen Dustin Poirier via Rear Naked Choke Submission in de derde ronde. Nurmagomedov zou vervolgens zijn titel verdedigen in April 2020 tegen Tony Ferguson. Maar in verband met het COVID-19 mocht de Dagestani niet meer de grens over en trok hij zich terug.

Embed from Getty Images

Justin Gaethje (MMA 22-2/UFC 5-2) wordt gezien als een van de beste Lightweights in het professionele MMA. Gaethje maakte vooral furore bij WSOF waar hij in 2014 de titel won. Daarna verdedigde hij deze titel vijf keer succesvol. Het zat er al een lange tijd aan te komen dat Gaethje naar de UFC zou komen. Gaethje wordt gezien als een echte hardhitter in zijn gewichtsklasse. Zo wist hij maar liefst 15 van zijn 18 overwinningen te winnen via een KO/TKO. Gaethje aan dat hij graag tegen een topcontender zijn debuut wilde maken om te laten zien dat hij iemand is om rekening mee te houden. Gaethje kreeg deze topcontender, namelijk Michael Johnson was zijn tegenstander tijdens de TUF 25 Finale in Juli 2017. In een werkelijk fantastisch gevecht waar de vonken vanaf spatten wist Gaethje in de tweede ronde Johnson via TKO te finishen en zo een glorieus debuut te beleven binnen de UFC. Gaethje werd vervolgens gekoppeld aan Eddie Alvarez. De mannen werden eerst de coaches van het 26ste seizoen van TUF. Vervolgens vochten ze tijdens UFC 218 tegen elkaar. Alvarez wist Gaethje via KO in de derde ronde te stoppen, en bracht Gaethje het eerste verlies toe van zijn MMA carrière. Beide mannen kregen meer dan verdiend de Fight of the Night bonus. Gaethje keerde vervolgens terug tijdens het Main Event van UFC Glendale in April 2018 tegen Dustin Poirier. In een spectaculair gevecht dat door de UFC werd beloond met de Fight of the Night bonus verloor Gaethje uiteindelijk via TKO vroeg in de vierde ronde. Gaethje maakte vervolgens zijn opwachting tijdens het Main Event van UFC Lincoln tegen James Vick. Gaethje wist Vick in de eerste ronde zwaar KO te slaan. En dat Gaethje volledig terug was bestempelde hij nog maar eens tijdens UFC Philadelphia in Maart 2019. In de eerste ronde won Gaethje wederom door ditmaal Edson Barboza zwaar KO te slaan. Gaethje werd vervolgens gekoppeld aan Donald Cerrone tijdens UFC Vancouver in September 2019. Gaethje won het gevecht via TKO in de eerste ronde. Vervolgens zou Gaethje voor de Interim titel vechten tegen Tony Ferguson. Helaas werd het evenement in verband met COVID-19 gecanceld. Uiteindelijk zou de partij een maand later alsnog plaatsvinden. Gaethje won de partij via TKO in de vijfde ronde en mocht zich de nieuwe Interim Lightweight kampioen noemen. Gaethje won zowel de Fight of the Night als de Performance of the Night bonus.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »