breaking news

Corey Anderson sluit zich aan bij Bellator MMA

August 7th, 2020 | by Redactie
Corey Anderson sluit zich aan bij Bellator MMA
Bellator MMA
0

Na een mooie loopbaan bij de Ultimate Fighting Championship (UFC) stapt Corey Anderson over naar Bellator MMA. Anderson had nog enkele UFC partijen op zijn contract staan, maar kreeg zijn zin op het verzoek om dit contract te ontbinden. Niet veel later tekende hij een contract bij de concurrent.

Corey Anderson was waarschijnlijk een van de meest ondergewaardeerde vechters in de UFC Light-Heavyweight divisie en dat heeft puur met zijn stijl te maken. Anderson is een echte worstelaar, een echte grinder die er geen moeite mee heeft om zijn tegenstander drie rondes lang te ”outgrapplen”. Anderson kwam via TUF 19 de UFC binnen. Anderson kwam tot de finale waar hij Matt van Buren tegenover zich had staan. Anderson imponeerde door van Buren na een minuut via TKO te finishen. Vervolgens vocht Anderson eind 2014 tegen Justin Jones. Anderson won een vrij dominante Unanimous Decision. Vervolgens werd Anderson gematcht tegen Gian Villante. Anderson domineerde het gevecht met zijn worstelen, maar Villante wist Anderson vroeg in de derde ronde ”aan” te slaan en finishte het gevecht via TKO. Beide mannen hielden er de Fight of the Night bonus aan over. Anderson was zijn ongeslagen record kwijt, maar revancheerde zich vijf maanden later door de op dat moment hoog gerankte Jan Blachowicz met eenvoud te domineren en te verslaan via Unanimous Decision. Na ook twee maanden later op short notice in Brazilië Fabio Maldonado verslagen te hebben leek Anderson de weg omhoog weer gevonden te hebben. In Mei 2016 mocht Anderson het opnemen in Curitiba, Brazilië tegen de thuisfavoriet en legende Mauricio ”Shogun” Rua. Anderson ging twee keer knockdown in de eerste en aan het eind van de tweede ronde, maar wist 4,5 minuut van de tweede ronde te domineren plus ook nog eens duidelijk de derde ronde te pakken.

De jury gaf het gevecht via Split Decision echter aan ”Shogun”. Een zeer controversieel verlies. Anderson won in December 2016 van Sean O’Connell via TKO in de tweede ronde, en wilde in 2017 een gooi doen naar de Top 5 van de divisie. Die hoop werd in zijn eerstvolgende partij meteen gruwelijk de grond ingeboord door de Engelsman Jimi Manuwa. Tijdens het Main Event van UFC Londen versloeg Manuwa de Amerikaan via een ”one punch KO”. Anderson zou vervolgens tegen Patrick Cummins vechten tijdens UFC 217 in New York. Het gevecht kwam er echter niet van aangezien Cummins geblesseerd afhaakte. Ovince St.Preux stapte in op short notice. Anderson wist de eerste twee rondes te winnen, maar liep tegen een headkick aan in de derde ronde en ging wederom zwaar KO. De UFC boekte het gevecht tussen Cummins en Anderson vervolgens voor UFC Atlantic City in April 2018. Anderson domineerde de partij zowel staand als op de grond en won via Unanimous Decision. Anderson viet vervolgens in voor Ilir Latifi tijdens het Co-Main Event van UFC Hamburg tegen Glover Teixeira. Anderson won via Unanimous Decision. De UFC zette vervolgens Anderson tegen Ilir Latifi tijdens UFC 232 in December 2018. Na een moeilijke start wist Anderson de partij in zijn voordeel te draaien en won hij via Unanimous Decision. Anderson wist er vervolgens in November 2019 vier op een rij van te maken. Via TKO werd de Braziliaan Johnny Walker verslagen. Dit leverde Anderson de Perfomance of the Night bonus op. De UFC zette vervolgens een rematch tussen Anderson en Jan Blachowicz op touw tijdens UFC Rio Rancho in Februari 2020. Anderson ging zwaar KO in de eerste ronde.

Nu zoekt hij nieuwe successen binnen de Bellator MMA kooi. Wanneer hij zijn debuut gaat maken, en tegen wie is nog onbekend.

Comments are closed.

Translate »