breaking news

Collin Anglin pakt short notice partij tegen Seung Woo Choi op 6 februari aanstaande

January 15th, 2021 | by Redactie
Collin Anglin pakt short notice partij tegen Seung Woo Choi op 6 februari aanstaande
UFC
0

Nadat Steven Peterson zich eerder deze week terug trok met een blessure zat de Zuid-Koreaan Seung Woo Choi zonder tegenstander. De UFC heeft echter snel gehandeld en heeft Collin Anglin bereidt gevonden om de partij op 6 februari aanstaande aan te nemen. Beide vechters treffen elkaar in de Featherweight divisie. De locatie zal waarschijnlijk Las Vegas worden. SPOTV wist de verandering als eerste te melden.

Seung Woo Choi (MMA 8-3/UFC 1-2) is een Zuid-Koreaanse MMA vechter die in 2015 zijn Pro-MMA debuut maakte. Hij vocht onder meer voor Kunlun Fight, Art of War en was een van de topvechters bij Top FC. Bij die organisatie kreeg hij na twee overwinningen en een totaal record van 4-0 een titelgevecht aangeboden tegen kampioen Min Gu Lee. Choi won het gevecht via KO in de vierde ronde en pakte de titel. Choi verloor echter een half jaar later alweer de titel door via TKO in de eerste ronde te kort te komen tegen Jae Woong Kim. Choi wist echter in zijn daarop volgende wedstrijd een rematch met Kim af te dwingen door Young Bok Kil in de eerste ronde via TKO te verslaan. In December 2017 wist Choi zijn titel terug te winnen door Kim in de tweede ronde via KO te verslaan. Sindsdien vocht Choi mede door blessures niet meer. Echter maakte hij in 2019 de overstap naar de UFC. Tijdens UFC St.Petersburg in April 2019 nam hij het op tegen Movsar Evloev. Evloev was te sterk en won via Unanimous Decision. Choi werd vervolgens gematcht tegen Gavin Tucker tijdens UFC Vancouver in September 2019. Tucker was te sterk en versloeg de Zuid-Koreaan via Rear Naked Choke Submission in de derde ronde. Choi wist uiteindelijk in December 2019 voor eigen publiek zijn eerste overwinning te pakken. Via een dominante Unanimous Decision werd Suman Mokhtarian verslagen. Choi zou vervolgens in Oktober 2020 terugkeren tegen Youssef Zalal. Echter moest hij zich afmelden na een blessure. Choi werd vervolgens in Februari 2021 gekoppeld aan Steven Peterson. Uiteindelijk zou Peterson af moeten zeggen in verband met een blessure en werd vervangen door Collin Anglin.

Embed from Getty Images

Collin Anglin (MMA 8-1/UFC 0-0) startte zijn MMA carrière in 2017. Na een 4-1 record te hebben opgebouwd in de regionale scene tekende hij in 2019 bij de LFA organisatie. Tijdens zijn debuut (en later bleek enige partij) wist Anglin te winnen van Morgan Sickinger via KO binnen 15 seconden. Anglin keerde terug bij de WXC organisatie waar hij twee partijen voortijdig wist te winnen. Dit leverde hem een kans op een UFC contract te verdienen tijdens het vierde seizoen van de Dana White’s Contender Series. Tegenstander was Muhammadjon Naimov. In een zeer attractieve partij won Anglin via Unanimous Decision. Anglin verdiende hiermee zijn UFC contract.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »