breaking news

Cannonier vs. Reyes & Saenz vs. Briones toegevoegd aan UFC Santiago

March 13th, 2018 | by Redactie

De UFC heeft twee nieuwe gevechten bekend gemaakt voor UFC Fight Night 129 in Santiago, Chili. Jared Cannonier zal zijn opwachting maken in de Light-Heavyweight divisie tegen de ongeslagen Dominick Reyes. Eveneens staat in de Bantamweight divisie een treffen tussen Frankie Saenz en Henry Briones op het programma. Beide gevechten zullen plaatsvinden in de Octagon van de Movistar Arena op 19 Mei 2018.

Lees hieronder meer over de vier atleten.

Jared Cannonier vs. Dominick Reyes

Jared Cannonier (MMA 10-3/UFC 3-3) kwam in 2015 de UFC binnen. Tijdens zijn debuut bij de promotie verloor ”Killa Gorilla” via KO van Shawn Jordan. Vervolgens duurde het ruim een jaar later alvorens we Cannonier terug zagen in de Octagon. Zo versloeg hij Cyril Asker tijdens UFC Fight Night Zagreb via een zeer harde KO in de eerste ronde. Dit leverde Cannonier de Performance of the Night bonus op. Cannonier ging vervolgens een gewichtsklasse omlaag (naar Light-Heavyweight). Tijdens zijn debuut in die gewichtsklasse versloeg hij de Moldaviër Ion Cutelaba via Unanimous Decision. Ditmaal won Cannonier de Fight of the Night bonus. Tijdens zijn gevecht in Brooklyn stond Cannonier tegenover voormalig titeluitdager Glover Teixeira. Teixeira was twee maatjes te groot voor Cannonier. Teixeira domineerde het gevecht en won via Unanimous Decision. Vervolgens zou Cannonier tijdens de TUF 25 Finale vechten tegen Steve Bossé. Bossé moest zich echter terugtrekken vanwege een blessure en werd op 3 days notice vervangen door Nick Roehrick. Cannonier domineerde de partij, maar de taaie Roehrick wist van geen opgeven. Uiteindelijk wist Cannonier alsnog laat in de derde ronde de finish te forceren en via TKO te winnen. Cannonier zou vervolgens vechten tegen Antonio Rogerio Nogueira, echter werd de Braziliaan door een potentiële USADA overtreding van het gevecht gehaald en vervangen door Jan Blachowicz. Blachowicz won de partij via Unanimous Decision.

Dominick Reyes (MMA 8-0/UFC 2-0) maakte op short notice in Juni 2017 zijn debuut voor de UFC. Reyes viel in voor de geblesseerde Azamat Murzakanov tegen de Deen Joachim Christensen. Reyes had een perfect debuut en wist Christensen via KO binnen dertig seconden te verslaan en hiermee ook de Performance of the Night bonus binnen te slepen. De man uit Hesperia, Californië wordt getraind door voormalig UFC Lightweight titeluitdager Joe ”Daddy” Stevenson. Reyes begon zijn Pro-MMA carrière in 2014 bij de King of the Cage organisatie. Reyes is een zeer attractieve vechter met KO power. Zo wist hij voordat hij bij de UFC tekende, vier van in totaal zes partijen te beslissen via KO in de eerste ronde. Een partij werd beslist in de eerste ronde via Submission, en slechts eenmaal ging Reyes naar de judges scorecards. Reyes is nog altijd ongeslagen en won zijn laatste vier partijen via KO in de eerste ronde. Hiervan won hij tweemaal via een Headkick KO. Reyes maakte tijdens UFC 218 in December 2018 voor de tweede keer zijn opwachting voor de UFC. Ditmaal was Jeremy Kimball de tegenstander. Kimball maakte het Reyes moelijk in het begin, echter wist Reyes het tij te keren en laat in de eerste ronde het gevecht via Rear Naked Choke Submission te winnen.

Frankie Saenz vs. Henry Briones

Frankie Saenz (MMA 12-5/UFC 4-3) kwam in 2014 de UFC binnen als de King of the Cage Flyweight Kampioen. De zeer sterke worstelaar nam het op in zijn debuut tegen Nolan Ticman. Saenz domineerde alle drie de rondes en won via Unanimous Decision. Begin 2015 stond er een partij tegen Iuri Alcantara op het programma. Saenz was de grootste underdog op de card, maar verbaasde vriend en vijand door Alcantara vrij eenvoudig onder controle te houden en opnieuw te winnen via Unanimous Decision. Vervolgens volgde een moeizame partij tegen inmiddels Bellator MMA vechter Sirwan Kakai. Ditmaal wist Saenz te winnen via Split Decision. Eind 2015 ging het voor het eerst mis met Saenz in de UFC tegen Urijah Faber. Saenz was duidelijk een maatje te klein voor Faber en verloor via Unanimous Decision. In zijn daarop volgende gevecht in de zomer van 2016 tegen Eddie Wineland ging het opnieuw mis voor Saenz. Ditmaal werd de man uit Phoenix gefinisht in de derde ronde via TKO. Saenz viel buiten de rankings en moest begin 2017 dus zien te winnen van Augusto Mendes om in ieder geval weer in aanmerking te komen voor een Top 15 notering. Saenz mislukte in die opzet en verloor via Split Decision. Hierdoor had Saenz nu drie gevechten achter elkaar verloren en had hij dringend een overwinning nodig. Die overwinning kwam tijdens UFC Fresno in December 2017 tegen UFC debutant Merab Dvalishvili. Echter was de overwinning zéér controversieel. Dvalishvili leek het gevecht te controleren, echter zagen twee judges het anders waardoor de overwinning via Split Decision naar Saenz ging. Dit overigens ook tot verbazing van Saenz zo bleek later.

Henry Briones (MMA 16-7-1/UFC 1-3-0) was een castmember van het eerste seizoen van TUF Latin America. Briones werd in de eliminatieronde al uitgeschakeld, maar kreeg toch een gevecht in de UFC aangeboden. In een Fight of the Night performance versloeg Briones zijn tegenstander Guido Canetti via Rear Naked Choke Submission in de tweede ronde. Vervolgens verloor Briones in Juli 2015 van Cody Garbrandt via Unanimous Decision. Hierna stond Briones liefst tweemaal gepland tegen Brad Pickett, maar mede door blessures kwam het gevecht er nooit van. Briones werd eind 2016 ingepland tegen de sterke Douglas Silva de Andrade. In een zeer spectaculair gevecht wist Andrade uiteindelijk Briones via een Spinning Backfist TKO te slaan en er met de overwinning vandoor te gaan. Briones werd vervolgens opnieuw ingeroosterd tegen Brad Pickett. De vraag was of ze in Mexico het spreekwoord ”Driemaal is scheepsrecht” ook kenden. Dat antwoord bleek : NEE. Briones werd wegens een lichte blessure niet ”gecleared” door de commissie en mocht opnieuw niet aantreden tegen Brad Pickett. Briones vocht vervolgens tijdens UFC Mexico City in Augustus 2017 tegen BJJ wizard Rani Yahya. Yahya was duidelijk een maatje te groot en won via Kimura Submission vroeg in de eerste ronde.

Comments are closed.

Translate »