breaking news

Cain Velasquez vs. Francis Ngannou is het Main Event voor UFC on ESPN 1 in Phoenix

December 26th, 2018 | by Redactie
Cain Velasquez vs. Francis Ngannou is het Main Event voor UFC on ESPN 1 in Phoenix
UFC
0

De UFC heeft het Main Event bekend gemaakt voor de eerste card op “Big ESPN”. Voormalig Heavyweight Kampioen Cain Velasquez maakt na een afwezigheid van bijna drie jaar zijn terugkeer in de Octagon tegen Francis Ngannou. ESPN journalist Ariel Helwani wist eerder al te melden dat de UFC werkte aan het gevecht. Beide vechters treffen elkaar in de Octagon van de Talking Stick Resort Arena op 17 Februari 2019 in Phoenix, Arizona.

Cain Velasquez (MMA 14-2/UFC 12-2) kwam met slechts twee overwinningen op zak in 2008 de UFC binnen. De in de Verenigde Staten geboren Mexicaan won zijn UFC debuut in de eerste ronde via TKO van Brad Morris. Daarop volgden TKO overwinningen tegen Jake O’Brien en Denis Stojnic. Vervolgens kreeg Velasquez in 2009 een plek op het Co-Main Event aangeboden van UFC 99 in Keulen tegen Heath Herring. Herring viel echter geblesseerd uit en werd vervangen door Cheick Kongo. Velasquez liet zien dat hij iemand was om rekening mee te houden voor de toekomst en versloeg Kongo via Unanimous Decision. Vervolgens wist Velasquez via KO te winnen van zowel Ben Rothwell als van MMA legende Antonio Rodrigo Nogueira. De UFC had voldoende gezien en gaf Velasquez de kans om voor de titel te vechten tegen de Kampioen destijds Brock Lesnar. Lesnar had geen schijn van kans tegen Velasquez. De Mexicaan pakte via TKO in de eerste ronde de UFC Heavyweight Titel en werd de allereerste Mexicaanse UFC Heavyweight Kampioen ooit. Velasquez keerde vervolgens een jaar later (inmiddels 2011) terug om zijn titel te verdedigen tegen Junior Dos Santos. Het gevecht duurde iets meer dan één minuut. De Braziliaan Dos Santos wist Velasquez KO te slaan en pakte de Heavyweight titel. Velasquez revancheerde zich vervolgens in 2012 met kinderlijk gemak tegen Antonio Silva, alvorens de UFC een rematch boekte tussen Dos Santos en Velasquez. Velasquez was duidelijk gebrand om zijn titel terug te winnen, en domineerde het gevecht. Na vijf rondes won Velasquez het gevecht via Unanimous Decision en pakte zijn titel terug. Velasquez verdedigde zijn titel vervolgens tegen Antonio Silva. Opnieuw versloeg Velasquez de Braziliaan via TKO in de eerste ronde. Inmiddels had Dos Santos zich ook weer terug naar de top gewerkt en werd er een zogeheten ”rubbermatch” gehouden tussen Velasquez en Dos Santos. Opnieuw was Velasquez duidelijk sterker, alleen wist hij het dit keer wel te finishen. In de vijfde ronde werd het gevecht via TKO beslist. Door aanhoudend blessureleed van Velasquez duurde het vervolgens anderhalf jaar voordat Velasquez opnieuw in de Octagon was te bewonderen. Tijdens UFC 188 in Mexico City nam de Mexicaan het op tegen de Interim Kampioen Fabricio Werdum. Velasquez had problemen met zijn cardio, het gevecht werd immers ”op hoogte” gevochten. Werdum was beter voorbereid en geacclimatiseerd en wist het gevecht in zijn voordeel te beslissen via en Guillotine Choke Submission in de derde ronde. Velasquez was opnieuw zijn titel kwijt. Mede door opnieuw blessures kwam een rematch er niet van. Velasquez keerde in de zomer van 2016 terug in de Octagon tegen Travis Browne. Velasquez won het gevecht via TKO in de eerste ronde, maar raakte vervolgens opnieuw geblesseerd. Sindsdien heeft Velasquez niet meer gevochten.

Embed from Getty Images

Francis Ngannou (MMA 12-3/UFC 7-2) kwam in December 2015 de UFC binnen. Hij nam het op tegen Luis Henrique de Oliveira in zijn UFC debuut. Ngannou won via een spectaculaire KO in de tweede ronde waardoor hij mocht spreken van een succesvol debuut. Ngannou zou het vervolgens in April 2016 opnemen tegen Bojan Mihajlovic, maar Mihajlovic raakte geblesseerd. Nieuwkomer Curtis Blaydes viel in en vocht in Zagreb tegen Ngannou. Ngannou won via TKO na het einde van de tweede ronde nadat de dokter het gevecht gestopt omdat Blaydes niet meer kon zien door zwelling bij zijn oog. In Juli 2016 werd het gevecht tegen Mihajlovic opnieuw ingepland. Ngannou had geen problemen met de Serviër en stopte hem via TKO vroeg in de eerste ronde. Ngannou die inmiddels afwisselend bij de MMA Factory (Parijs) en in Las Vegas bij Xtreme Couture traint nam het vervolgens op tegen Anthony Hamilton. Ngannou liet zien ook over Submissions te beschikken en versloeg Hamilton via een Kimura Submission in de eerste ronde. Dit leverde de Frans-Kameroener de Performance of the Night bonus op. Tijdens zijn partij in Februari 2017 stond voormalig Heavyweight Kampioen Andrei Arlovski tegenover Ngannou. Ngannou had akelig weinig moeite met de legende en versloeg hem via TKO in de eerste ronde. Ngannou zou vervolgens vechten tegen Junior Dos Santos. Echter werd Dos Santos in verband met een potentiële USADA overtreding van het gevecht gehaald en werd er geen vervanger gevonden. Ngannou kreeg vervolgens in December 2017 zijn gewenste gevecht tegen de Nederlander Alistair Overeem. Ngannou wist Overeem met een zeer harde geplaatste stoot vol op zijn kin te raken. De Nederlander ging zwaar KO. Ngannou won de Performance of the Night bonus, en misschien nog wel belangrijker, de kans om te vechten voor het eremetaal in de Heavyweight divisie. Tijdens UFC 220 stond Ngannou tegenover Heavyweight Kampioen Stipe Miocic. Bij Ngannou was na de eerste ronde zijn conditie op. Miocic profiteerde en versloeg Ngannou zonder al teveel moeite via Unanimous Decision en behield zijn titel. Ngannou maakte vervolgens zijn opwachting tijdens UFC 226 in Juli 2018 tegen Derrick Lewis. De partij die op papier een absolute knaller zou moeten worden stelde vreselijk teleur. Een van de slechtste Heavyweight partijen uit de historie van de UFC. Lewis deed net iets meer dan Ngannou en pakte de overwinning. Ngannou wist vervolgens in een rematch tegen Curtis Blaydes zijn losing streak te doorbreken. Ngannou won via TKO binnen 45 seconden.

Embed from Getty Images

Powered by Aiki Budo.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »