breaking news

Bryce Mitchell vs. Charles Rosa toegevoegd aan UFC Oklahoma City

March 3rd, 2020 | by Marcel Dorff
Bryce Mitchell vs. Charles Rosa toegevoegd aan UFC Oklahoma City
UFC
0

De UFC heeft een Featherweight partij tussen Bryce Mitchell en Charles Rosa toegevoegd aan de UFC Fight Night 174 card in Oklahoma City, Oklahoma. Beide vechters treffen elkaar in de Octagon van de Chesapeake Energy Arena. Mitchell en Rosa daagden elkaar eerder via Twitter uit. De UFC heeft de wens van beide vechters aanvaard. BJPenn.com wist eerder al te melden dat de UFC werkte aan het gevecht.

Bryce Mitchell (MMA 12-0/UFC 3-0) beter bekend onder zijn bijnaam ”Thug Nasty” is een MMA vechter uit Arkansas. Mitchell vecht sinds 2015 in het Pro-MMA en heeft voor bekende organisaties gevochten. Zo werd onder meer gevochten in de WSOF en RFA organisaties. In beide organisaties werden overwinningen behaald. Echter is Mitchell het meest bekend van zijn gevechten in de V3 Fights organisatie. Mitchell vocht liefst zesmaal voor deze organisatie. In zijn laatste gevecht in Juni 2017 pakte Mitchell de V3 Fights titel na Jose Mariscal via Unanimous Decision verslagen te hebben. Vervolgens deed Mitchell auditie voor het 27ste seizoen van The Ultimate Fighter. Mitchell werd toegelaten en vocht in de kwartfinale tegen Jay Cucciniello. Mitchell was duidelijk te sterk en won via Unanimous Decision. Echter verloor Mitchell uiteindelijk in de halve finale van Brad Katona via Rear Naked Choke Submission in de derde ronde. Mitchell kreeg vervolgens wel de kans van de UFC zijn officiële debuut te maken tijdens de TUF 27 finale tegen Tyler Diamond. In een zeer gelijkwaardig gevecht wist Mitchell uiteindelijk via Majority Decision de overwinning te pakken. Mitchell stond vervolgens een aantal maanden aan de kant met een zeer vervelende blessure aan zijn genitaliën. Hierdoor keerde hij pas weer terug tijdens UFC Nashville in Maart 2019 tegen Bobby Moffett. In een zeer leuk gevecht dat door de UFC werd beloond met de Fight of the Night bonus won Mitchell via Unanimous Decision. Vervolgens zou Mitchell in December 2019 in Washington een grootse prestatie neerzetten. In de eerste ronde wist hij Matt Sayles via een Twister Submission te verslaan. De tweede Twister Submission in de geschiedenis van de UFC. Mitchell werd uiteraard beloond met de Performance of the Night bonus.

Embed from Getty Images

Charles Rosa (MMA 12-3/UFC 3-3) kwam in 2014 over van CES MMA. De ongeslagen Rosa nam het op short notice op tegen de Duitser Dennis Siver. Ondanks dat Rosa goed meekwam met de routinier verloor hij via Unanimous Decision. Het gevecht was wel zeer leuk om naar te kijken. De UFC beloonde beide vechters met de Fight of the Night bonus. Drie maanden later keerde Rosa alweer terug in de Octagon. Ditmaal was Sean Soriano de tegenstander. Via een schitterende D’Arce Choke Submission won Rosa in de derde ronde in zijn geliefde Boston. In de zomer van 2015 werd Rosa gekoppeld aan de TUF Latin America 1 Winnaar Yair Rodríguez. Rosa was favoriet bij het ingaan van deze wedstrijd, maar verloor uiteindelijk via Split Decision van de inmiddels toekomstige Mexicaanse ster van de UFC. Opnieuw leverde een verliespartij Rosa in ieder geval de Fight of the Night bonus op. Rosa’s voorlaatste partij was begin 2016 tegen Kyle Bochniak in Boston, Massachusetts. Rosa won via Unanimous Decision tegen Bochniak die op short notice het gevecht had aangenomen. Rosa trainde voor veel van zijn UFC gevechten bij Stefan Berkenpas in de Mejiro Gym Friesland. Tijdens UFC 210 in Buffalo, New York nam Rosa het op tegen de ongeslagen Shane Burgos. In een zeer attractief gevecht verloor Rosa uiteindelijk in de derde ronde via TKO. En net als in zijn voorgaande twee verliespartijen kreeg Rosa opnieuw de Fight of the Night bonus toegekend. Rosa zou vervolgens terugkeren tijdens UFC Saitama, echter werd zijn tegenstander Mizuto Hirota niet goedgekeurd door de commissie waardoor het gevecht 24 uur van te voren werd gecanceld. Rosa moest zich vervolgens in Januari 2018 ook terugtrekken uit een gevecht tegen Dan Ige tijdens UFC 220 in Boston. Rosa maakte na ruim 2.5 jaar zijn comeback tijdens UFC Boston in Oktober 2019 tegen Manny Bermudez. Rosa imponeerde met een Armbar Submission in de eerste ronde. Hij kreeg voor de overwinning eveneens de Performance of the Night bonus.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »