breaking news

Bryan Caraway vecht tegen Cody Stamann tijdens UFC 222

January 11th, 2018 | by Stefan Van Erp

Brian Caraway en Cody Stamann zullen het tegen elkaar op gaan nemen tijdens UFC 222 op 3 maart aanstaande in de T-Mobile Arena in Las Vegas. Voor Caraway wordt het zijn eerste partij sinds een jaar na veel blessureleed. Stamann daarentegen is bezig aan een indrukwekkende win streak en is nog ongeslagen in de UFC. De partij wordt afgewerkt in de Bantamweight divisie. 

Bryan Caraway (MMA 21-7/UFC 6-2) kwam via TUF 14 de UFC binnen. Hij verloor in de halve finale van de latere winnaar Diego Brandao. Caraway kreeg alsnog een gevecht aangeboden tijdens de TUF 14 Finale tegen Dustin Neace. Caraway won dit gevecht via Rear Naked Choke Submission in de tweede ronde. Vervolgens wist Caraway vier van in totaal vijf gevechten te winnen, en kreeg hij een kans om te vechten tegen Raphael Assuncao. Assuncao zou met een overwinning kort bij een titelgevecht komen. Assuncao bleek te sterk voor Caraway en won vrij eenvoudig via Unanimous Decision. Zeven maanden later vocht Caraway opnieuw, ditmaal was Eddie Wineland de tegenstander. Caraway revancheerde zich voor zijn verlies tegen Assuncao en versloeg Wineland via Unanimous Decision. Vervolgens zou het tien maanden duren alvorens we Caraway weer terug zagen in de Octagon. De ongeslagen Aljamain Sterling had via social media meerdere malen geprobeerd om Caraway aan te sporen tot een gevecht. Dit gevecht kwam er in Mei 2016. Na een dominante eerste ronde van Sterling, wist Caraway het tij te keren in de tweede en derde ronde waardoor hij uiteindelijk won via Split Decision. Caraway werd vervolgens ingepland om het op te nemen tegen Jimmie Rivera tijdens de eerste UFC card van dit jaar. Deze partij ging niet door omdat Caraway een blessure opliep. Ook bij zijn volgende partij gooide een blessure roet in het eten. Hierdoor kon zijn geplande partij tegen Luke Sanders niet doorgaan.

Cody Stamann (MMA 15-1/UFC 2-0) maakte in Juli van dit jaar op short notice zijn UFC debuut. Dit debuut was door het tijdgebrek een debuut in de Featherweight divisie. Stamann nam het op tegen Terrion Ware. Beide mannen waren aan elkaar gewaagd, echter wist Stamann regelmatig zijn tegenstander naar de grond te brengen. Ware kon dit niet stoppen, en verloor via Unanimous Decision van Stamann. Daarna nam Stamann het op tegen Tom Duquesnoy. In een spannende partij wist Stamann te winnen via een Split Decision. De Michigan Top Team vechter is vrij allround en heeft op dit moment een winstreak van negen partijen. De enige keer dat Stamann verloor was via Split Decision. Stamann komt over van de KnockOut Promotions, hier won hij vijf partijen achter elkaar. Stamann traint bij Michigan Top Team onder meer met Jarred Brooks & Daron Cruickshank.

Volg MMA DNA voor al het MMA nieuws uit binnen- en buitenland! 

Comments are closed.

Translate »