breaking news

Bryan Caraway ontmoet Luke Sanders tijdens UFC Fresno

October 11th, 2017 | by Marcel Dorff

Zojuist is bekend geworden dat Bryan Caraway op 9 December 2017 zijn opwachting zal maken tijdens UFC Fight Night 123 in Fresno, Californië. De Xtreme Couture MMA vechter neemt het in de Bantamweight divisie op tegen Luke Sanders. Beide mannen ontmoeten elkaar in de Octagon van het Save Mart Center. Het gevecht zal waarschijnlijk deel uit maken van de Main Card.

Bryan Caraway (MMA 21-7/UFC 6-2) kwam via TUF 14 de UFC binnen. Hij verloor in de halve finale van de latere winnaar Diego Brandao. Caraway kreeg alsnog een gevecht aangeboden tijdens de TUF 14 Finale tegen Dustin Neace. Caraway won dit gevecht via Rear Naked Choke Submission in de tweede ronde. Vervolgens wist Caraway vier van in totaal vijf gevechten te winnen, en kreeg hij een kans om te vechten tegen Raphael Assuncao. Assuncao zou met een overwinning kort bij een titelgevecht komen. Assuncao bleek te sterk voor Caraway en won vrij eenvoudig via Unanimous Decision. Zeven maanden later vocht Caraway opnieuw, ditmaal was Eddie Wineland de tegenstander. Caraway revancheerde zich voor zijn verlies tegen Assuncao en versloeg Wineland via Unanimous Decision. Vervolgens zou het tien maanden duren alvorens we Caraway weer terug zagen in de Octagon. De ongeslagen Aljamain Sterling had via social media meerdere malen geprobeerd om Caraway aan te sporen tot een gevecht. Dit gevecht kwam er in Mei 2016. Na een dominante eerste ronde van Sterling, wist Caraway het tij te keren in de tweede en derde ronde waardoor hij uiteindelijk won via Split Decision. Caraway werd vervolgens ingepland om het op te nemen tegen Jimmie Rivera tijdens de eerste UFC card van dit jaar. Caraway trok zich echter geblesseerd terug waardoor hij nu al bijna anderhalf jaar niet heeft gevochten.

Luke Sanders (MMA 11-1/UFC 1-1) kwam op two weeks notice in Januari 2016 de UFC binnen. De MMA Lab vechter kwam over van de RFA promotie waar hij de Bantamweight Kampioen was. Sanders die een ongeslagen record van 10-0 de Octagon inbracht nam het op tegen Maximo Blanco. Blanco bleek geen gelijkwaardige partij voor Sanders die de Venezolaan vroeg in de eerste ronde via Rear Naked Choke Submission finishte. Een zeer sterk debuut voor de man uit Clarksville, Tennessee. Dit leverde Sanders de Performance of the Night bonus op. Vervolgens werd Sanders na afwezigheid van ruim een jaar afgelopen Maart gematcht tegen Iuri Alcantara. Sanders domineerde het gevecht volledig, en het leek een kwestie van tijd alvorens Sanders de partij zou winnen. Echter wist Alcantara halverwege de tweede ronde opeens een konijn uit zijn hoge hoed (bij wijze van spreken dan) te toveren. Alcantara wist Sanders via een Kneebar Submission af te laten tikken, en op deze manier een geweldige comeback te maken en Sanders zijn eerste Pro-MMA verlies toe te brengen. Sanders zou vervolgens vechten tegen Felipe Arantes. Echter werd het gevecht een dag van te voren geannuleerd in verband met ziekte van Arantes.

Comments are closed.

Translate »