breaking news

Bryan Barberena maakt opwachting tegen Jake Ellenberger tijdens UFC Utica

March 21st, 2018 | by Redactie

De UFC heeft bekend gemaakt dat Bryan Barberena op 1 Juni 2018 tijdens UFC Fight Night 131 in Utica, New York zijn opwachting zal maken. In de Welterweight divisie zal Jake Ellenberger de tegenstander zijn. Beide vechters ontmoeten elkaar in de Octagon van het Adirondack Bank Center. Het is niet bekend of het gevecht deel zal uit maken van de Preliminary Card of Main Card.

Bryan Barberena (MMA 13-5/UFC 4-3) is een Amerikaanse vechter met Colombiaanse roots die sinds 2014 voor de UFC vecht. Barberena traint bij John Crouch, de hoofdcoach van The MMA Lab in Glendale, Arizona. Barberena begon in de UFC in de Lightweight divisie. Hij won zijn debuut via TKO in de derde ronde tegen Joe Ellenberger. Vervolgens verloor hij een zeer controversiële Unanimous Decision tegen Chad Laprise in Canada. Het grote publiek maakte in Januari 2016 pas echt kennis met Barberena. Zo versloeg hij de door de UFC gehypte Sage Northcutt in de tweede ronde via Arm-Triangle Choke Submission. Deze performance (inmiddels op Welterweight) leverde Barberena een gevecht op tegen de Braziliaan Warlley Alves. Volgens velen een van de grootste talenten uit Brazilië, en ook nog altijd ongeslagen. Opnieuw wist Barberena na een mindere eerste ronde orde op zaken te stellen, en won hij in Brazilië van Alves via Unanimous Decision. In December 2016 vocht Barberena tegen Colby Covington. Covington wist het gevecht naar zijn hand te zetten en uiteindelijk via Unanimous Decision de overwinning te pakken. Barberena keerde vervolgens in April 2017 weer terug om het op te nemen tegen Joe Proctor. Proctor was duidelijk niet opgewassen tegen Barberena die het gevecht na iets meer dan anderhalve minuut besliste via TKO. Barberena werd vervolgens ingeroosterd tijdens UFC Rotterdam in September 2017 tegen de Engelsman Leon Edwards. Edwards wist met zijn takedowns de eerste en derde ronde naar zijn hand te zetten en uiteindelijk via Unanimous Decision te winnen.

Jake Ellenberger (MMA 31-13/UFC 10-9) kwam in 2009 de UFC binnen. Hij had meteen een zwaar debuut. Carlos Condit was zijn tegenstander. Ellenberger verloor via Split Decision maar liet zien in dat gevecht zeker potentie te hebben. Dit bleek aangezien Ellenberger zijn daarop volgende zes gevechten wist te winnen, waaronder een TKO win in de eerste ronde tegen Jake Shields. Ellenberger werd gezien als een toekomstig kampioen, helaas is het nooit zover gekomen. Ellenberger verloor van Martin Kampmann, dit leek een kleine misstap aangezien zijn daarop volgende twee partijen weer werden gewonnen. Hierna verloor Ellenberger liefst vijf van zijn zes partijen. Wel moet gezegd worden dat de tegenstanders zeer respectabel waren. Zo werd verloren van Robbie Lawler, Tyron Woodley, Stephen Thompson, Kelvin Gastelum en Tarec Saffiedine. Alleen van Josh Koscheck werd gewonnen. De UFC beëindigde het contract van Ellenberger. Ellenberger liet het er niet bij zitten en vloog naar Las Vegas, Nevada voor een gesprek met Dana White. Ellenberger overtuigde White om hem nog één laatste kans te geven. White stemde in, en in Juli 2016 was Matt Brown de tegenstander tijdens UFC 201. Ellenberger leek herboren en finishte Brown binnen twee minuten via TKO wat hem de Performance of the Night bonus opleverde + een langer verblijf in de UFC. Helaas voor Ellenberger kon hij die overwinning geen goed vervolg geven. In November 2016 werd verloren van Jorge Masvidal via TKO. Ellenberger bleef met zijn voet onder de Octagon steken, waar Masvidal dankbaar gebruik van maakte. Ellenberger keerde vervolgens terug in de Octagon tijdens UFC Nashville in April 2017 tegen Mike Perry. Na een goede eerste ronde ging Ellenberger echter zwaar KO na een zeer harde ellenboog van Perry.

Tweet 20

Comments are closed.