breaking news

BREAKING: Yan Xiaonan en Carla Esparza treffen elkaar op 22 mei

February 27th, 2021 | by Jamal Boussenaf
BREAKING: Yan Xiaonan en Carla Esparza treffen elkaar op 22 mei
UFC
0

BREAKING: Uit betrouwbare bronnen kunnen we melden dat strawweights Yan Xiaonan en Carla Esparza het op 22 mei, tijdens een UFC Fight Night, in wat hoogstwaarschijnlijk een title eliminator zal zijn tegen elkaar opnemen. Het is nog niet bekend waar het evenement zal plaatsvinden.

Yan Xiaonan is bezig aan een sterke ongeslagen reeks binnen de UFC. De Chinese maakte in 2017, tegen Kailin Curran, haar debuut bij de organisatie en wist in die periode zes keer de octagon te betreden. Alle gevechten wist ze via een unanimous decision te winnen. Dit gebeurde meest recent tegen voormalig strawweight titeluitdaagster Cláudia Gadelha en daarvoor eveneens tegen een voormalig strawweight titeluitdaagster in Karolina Kowalkiewicz.

Carla Esparza is eveneens bezig aan een sterke reeks. De voormalig én eerste UFC strawweight kampioene wist haar laatste vier gevechten te winnen. “The Cookie Monster” verloor twee gevechten in 2018, maar in het jaar daarop wist ze die negatieve reeks te doorbreken. Zo maakte Esparza in 2019 twee keer de trip richting de octagon en wist ze Virna Jandiroba, via een unanimous decision, en Alexa Grasso, via een majority decision, te verslaan. Vervolgens vocht Esparza in 2020 ook nog eens tweemaal. Haar gevechten tegen Michelle Waterson en Marina Rodriguez eindigden allebei op een split decision winst voor Esparza.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen- en buitenland.

Comments are closed.

Translate »