breaking news

BREAKING: JP Buys maakt UFC debuut op 20 maart tegen Bruno Silva

February 12th, 2021 | by Marcel Dorff
BREAKING: JP Buys maakt UFC debuut op 20 maart tegen Bruno Silva
UFC
0

De Zuid-Afrikaan JP Buys gaat op 20 maart aanstaande zijn UFC debuut maken. De Flyweight vechter neemt het op tegen Bruno Silva. Beide vechters treffen elkaar op een nog later bekend te maken locatie. Buys’ vrouw Cheyanne staat eveneens op de card. Zij treft Kay Hansen. Zowel JP als Cheyanne wisten afgelopen jaar via de Dana White’s Contender Series een UFC contract in de wacht te slepen.

JP Buys (MMA 9-2/UFC 0-0) is een Zuid-Afrikaanse MMA vechter die na een ongeslagen amateur carrière in 2015 overstapte naar de professionals. Buys maakte furore bij de EFC organisatie in Zuid-Afrika waar hij in 2016 de Interim Flyweight titel wist te winnen. Mede door zijn goede prestaties bij de organisatie mocht hij meedoen aan het eerste seizoen van de Dana White’s Contender Series. Helaas voor Buys pakte dit niet goed uit. Hij verloor via Unanimous Decision van Joby Sanchez en keerde terug bij de EFC organisatie. Buys pakte daar vervolgens de Bantamweight titel en verhuisde naar de Verenigde Staten. In Dallas, Texas sloot hij zich aan bij Fortis MMA en ontmoette hij zijn huidige vrouw Cheyanne Buys (voormalig Cheyanne Vlismas). Na vervolgens met succes zijn EFC titel te hebben verdedigd en losse partijen bij Brave CF en LFA winnend te hebben afgesloten kreeg Buys opnieuw een uitnodiging voor de Dana White’s Contender Series. Inmiddels in het vierde seizoen. Buys zag tweemaal zijn partij tegen Nate Smith gecanceld worden en werd vervolgens gematcht tegen Jacob Silva. Buys won de partij (via een controversiële Submission) in de eerste ronde. Echter was dit niet Buys zijn fout en kreeg hij eindelijk zijn UFC contract van Dana White.

Embed from Getty Images

Bruno Silva (MMA 11-5-1-1/UFC 0-2-0-1) beter bekend als Bulldoguinho maake in 2011 zijn Pro-MMA debuut. Na een aantal partijen in het regionale Braziliaanse MMA circuit te hebben meegedraaid, deed Silva auditie voor het vierde seizoen van de Braziliaanse Ultimate Fighter. Silva werd toegelaten tot de show, maar zou uiteindelijk verliezen van latere finalist Dileno Lopes. Silva vocht vervolgens voor de Aspera FC en WFF organisaties. In 2017 tekende Silva voor een gevecht bij de LFA organisatie. Daar kwam hij niet verder dan een Draw tegen Casey Kenney. Silva keerde terug bij de WFF waar hij in Oktober 2018 de titel wist te pakken door Ralph Acosta via Unanimous Decision te verslaan. Vervolgens maakte teamgenoot Henry Cejudo bekend dat Silva bij de UFC getekend had. Silva maakte zijn debuut in Oktober 2019 tijdens UFC Melbourne tegen Khalid Taha. Silva verloor zijn debuut via Arm-Triangle Choke Submission in de derde ronde. Echter werd het gevecht omgezet in een No Contest na een positieve USADA test van Taha. De Braziliaan zal nu verder gaan in de Flyweight divisie. Silva zou in Maart 2020 vechten tegen Su Mudaerji, echter moest Mudaerji zich geblesseerd terugtrekken en werd vervangen door David Dvorak. Silva verloor via Unanimous Decision. In September 2020 wist Silva tegen Tagir Ulanbekov ook niet te winnen. Silva verloor via Unanimous Decision.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »