breaking news

Cheyanne Buys maakt UFC debuut tegen Kay Hansen op 20 maart aanstaande

December 31st, 2020 | by Marcel Dorff
Cheyanne Buys maakt UFC debuut tegen Kay Hansen op 20 maart aanstaande
UFC
0

Cheyanne Buys zal op 20 maart aanstaande haar UFC debuut gaan maken. De Fortis MMA vechtster gaat het opnemen tegen Kay Hansen in de Strawweight divisie. Beide vrouwen treffen elkaar op een nog later bekend te maken locatie. Het IG account I_like_who_im_becoming_mma wist de partij te melden. Wij kunnen het nieuws bevestigen.

Cheyanne Buys (MMA 5-1/UFC 0-0) voormalig bekend als Cheyanne Vlismas maakte haar professionele debuut in 2018. Daarvoor was ze al vijf jaar actief geweest bij de amateurs. Buys vocht onder meer voor LFA en EFC en wist daar een record van 4-1 op te bouwen. In Augustus 2020 deed ze mee aan het vierde seizoen van de Dana White’s Contender Series. Tegenstandster was Hilarie Rose. Buys vocht sterk en won de partij via Unanimous Decision. Dana White was erg te spreken over Buys en gaf haar een UFC contract.

Embed from Getty Images

Kay Hansen (MMA 7-4/UFC 1-1) maakte in 2017 haar Pro-MMA debuut voor Invicta FC. Hansen imponeerde met een Armbar Submission overwinning in de eerste ronde tegen Emilee King. In de daarop volgende vijf gevechten zou Hansen driemaal winnen. Onder meer Gabby Romero en Sharon Jacobson werden verslagen. Hansen verloor vervolgens van Magdaléna Šormová, maar kwam na die partij zeer sterk voor de dag. Zo won ze onder meer van Nicolle Caliari en Liana Pirosin. Mede door deze overwinningen tekende ze in Juni 2020 een contract bij de UFC. In dezelfde maand debuteerde Hansen tegen Jinh Yu Frey. Hansen won de partij via een Armbar Submission in de derde ronde. Het leverde haar de Performance of the Night bonus op. Hansen zou vijf maanden later alweer terugkeren tegen Cory McKenna. In een zeer evenwichtige partij verloor Hansen via een controversiële Unanimous Decision.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »