breaking news

“BMF-titel” op het spel tussen Masvidal en Diaz tijdens het Main Event van UFC 244

September 8th, 2019 | by Marcel Dorff
“BMF-titel” op het spel tussen Masvidal en Diaz tijdens het Main Event van UFC 244
UFC
0

Voor de eerste keer in de historie van de UFC zal de organisatie een speciale titel laten maken. Tijdens UFC 244 in New York zullen Jorge Masvidal en Nate Diaz vechten voor de zogeheten “BMF titel” (Baddest Motherf*cker). Dana White maakte dit eerder op de dag bekend en liet ook weten dat hij ook een tastbare titel voor dit gevecht zal maken. Masvidal en Diaz treffen elkaar in “The Garden” op 2 November 2019 in de Welterweight divisie.

Jorge Masvidal (MMA 34-13/UFC 11-6) is een echte MMA nomade. Masvidal vocht voor Bellator, Sengoku, Strikeforce en BoDog Fights alvorens hij in 2013 de UFC binnen kwam. Van zijn laatste elf gevechten in de UFC won hij er zeven. Drie keer verloor Masvidal zeer controversiële Split Decisions. Als Masvidal een beetje meer de wind had mee gehad dan had hij nu ook een winstreak van acht kunnen hebben, en dan had hij waarschijnlijk al lang voor de titel mogen vechten. Masvidal wist onder meer Tim Means, Michael Chiesa, Ross Pearson & Cezar Ferreira te verslaan. Split Decisions gingen verloren tegen Al Iaquinta, Benson Henderson en Lorenz Larkin. Zijn partij tegen Jake Elleberger besliste Masvidal via TKO. Maar zijn meest opmerkelijke overwinning boekte Masvidal begin 2017. Zo werd Donald Cerrone in de tweede ronde via TKO verslagen. Hierdoor krijgt Masvidal eindelijk het respect dat hij eigenlijk al jaren verdient. Maar opnieuw (voor de vierde keer in zijn UFC carrière) verloor Masvidal in Juni 2017 een Split Decision. Demian Maia was uiteindelijk de man die Masvidal wist te verslaan en hiermee voor zichzelf een titelgevecht veilig stelde. Masvidal keerde vervolgens terug tijdens UFC 217 in New York tegen Stephen Thompson. Thompson was uiteindelijk te sterk via Unanimous Decision. Vervolgens duurde het tot Maart 2019 voordat Masvidal terugkeerde in de Octagon. De Cubaan nam het in Londen op tegen de Engelsman Darren Till. Na een moeilijk begin wist Masvidal uiteindelijk Till in de tweede ronde zwaar KO te slaan. Masvidal kreeg hiervoor zowel de Fight of the Night als Performance of the Night bonus. De UFC matchte vervolgens Masvidal met de ongeslagen Ben Askren tijdens UFC 239 in Juli 2019. Masvidal won het gevecht via een spectaculaire Flying Knee KO binnen vijf seconden. Hiermee pakte Masvidal niet alleen de overwinning en de Performance of the Night bonus, maar heeft hij nu ook het record van snelste UFC finish aller tijden op zijn naam.

Embed from Getty Images

Nate Diaz (MMA 20-11/UFC 15-9) is net als zijn broer Nick al jaren een van de meest bekende gezichten in de MMA wereld. Diaz kwam via TUF 5 de UFC binnen. Diaz versloeg de Armeen Manny Gamburyan tijdens de TUF Finale na een blessure. Diaz wist vervolgens een winstreak van vijf gevechten neer te zetten waaronder een Triangle Choke Submission overwinning tegen Kurt Pellegrino. De Submission staat ook bekend als ”The Double Bird Triangle”. Vervolgens zat Diaz in een mindere periode en verloor hij drie van zijn daaropvolgende vier partijen. Diaz maakte de overstap van de Lightweight naar de Welterweight divisie. Diaz pakte overwinningen tegen Rory Markham en Marcus Davis, maar kwam ernstig te kort tegen Dong Hyun Kim en Rory MacDonald. Beide mannen domineerden Diaz en wonnen via Unanimous Decision. Diaz keerde terug naar Lightweight, en na een winstreak van drie partijen tegen onder meer Jim Miller en Donald Cerrone kreeg Diaz in 2012 de kans de titel te pakken tegen Benson Henderson. Henderson was echter sterker en won na vijf rondes via Unanimous Decision. Nadat vervolgens ook van Josh Thomson werd verloren leek een nieuw titelgevecht verder weg dan ooit. Diaz kwam echter sterk terug en won van Gray Maynard. Vervolgens werd weer via een dominante Unanimous Decision verloren van Rafael Dos Anjos. In December 2015 pakte Diaz een zeer knappe overwinning tegen Michael Johnson. Diaz daagde na het gevecht Conor McGregor uit. Diaz kreeg door de blessure van Jose Aldo zijn gewenste matchup. Diaz deed wat tot nog toe niemand lukte in de UFC, Conor McGregor het zwijgen opleggen. Diaz versloeg de Ier via Rear Naked Choke Submission in de tweede ronde. McGregor eiste een rematch, en de UFC zwichtte. De rematch die plaatsvond in Augustus 2016 werd gewonnen via een controversiële Majority Decision door Conor McGregor. Diaz zou vervolgens zijn comeback maken in New York tijdens UFC 230 tegen Dustin Poirier. Echter raakte Poirier geblesseerd waarna het gevecht in zijn geheel werd gecanceld. Diaz maakte vervolgens wél zijn comeback in Augustus 2019 tijdens UFC 241 tegen Anthony Pettis. Diaz vocht sterk en versloeg de voormalig Lightweight Kampioen via Unanimous Decision.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »