breaking news

Blessures zorgen voor veel veranderingen op UFC Winnipeg card

December 5th, 2017 | by Marcel Dorff

De UFC heeft zojuist een aantal wijzigingen bekend gemaakt met betrekking tot de UFC on FOX 26 card in Winnipeg, Manitoba, Canada op 16 December aanstaande. Eerder werd als bekend dat Ricardo Lamas zonder tegenstander zat nadat Jose Aldo naar het titelgevecht tegen Max Holloway was verplaatst. Hiervoor werd Josh Emmett als vervanger opgeroepen. En afgelopen weekend werd bekend dat Justin Scoggins zich had teruggetrokken uit zijn gevecht tegen Tim Elliott. Hiervoor werd de ongeslagen Pietro Menga door de UFC gecontracteerd.

Inmiddels zijn er nog meer verschuivingen op de card. Zo trok ook de Braziliaan Vitor Miranda zich terug uit het gevecht tegen Julian Marquez. De Engelsman Darren Stewart zal de Braziliaan vervangen. Het gevecht zal plaatsvinden in de Middleweight divisie. Tot slot raakten ook de Welterweights Sheldon Westcott en Sultan Aliev geblesseerd. Beiden zouden vechten tegen respectievelijk Danny Roberts en Nordine Taleb. De UFC heeft Roberts en Taleb nu aan elkaar gekoppeld.

Lees hieronder meer over de twee ”nieuwe” gevechten waar we nog niet eerder over schreven.

Nordine Taleb vs. Danny Roberts

Nordine Taleb (MMA 13-4/UFC 5-2) is een Fransman die al jaren in Canada vecht en inmiddels ook een Canadees paspoort heeft. Hij deed mee aan liefst twee Ultimate Fighter seizoenen. In de Amerikaanse kwam Taleb niet verder dan de eliminatie ronde, maar tijdens TUF Nations maakte hij het tot de laatste schifting. Maar ook tijdens TUF Nations kwam Taleb niet verder dan de eerste ronde. Ondanks dit gegeven zag de UFC toch brood in de Fransman die tijdens de TUF Nations finale in 2014 zijn UFC debuut mocht maken tegen Vik Grujic. Taleb won het gevecht via Unanimous Decision en verzekerde zichzelf hiermee van een langer verblijf in de organisatie. Vervolgens wist Taleb ook te winnen van Li Jingliang en Chris Clements waardoor de Fransman een gevecht kreeg aangeboden tegen de op dat moment ongeslagen Warlley Alves. Alves bleek een maatje te groot en finishte Taleb via Guillotine Choke Submission in de tweede ronde. Vervolgens werd Taleb gematcht tegen Erick Silva tijdens UFC 196 in Las Vegas, Nevada. Underdog Taleb verraste Erick Silva en sloeg de Braziliaan KO in de tweede ronde via een keiharde stoot. Taleb zou het vervolgens tijdens International Fight Week opnemen tegen Alan Jouban, maar moest wegens een blessure verstek laten gaan. In Februari 2017 nam Taleb het in Canada op tegen de Argentijn Santiago Ponzinibbio. In een vrij gelijkwaardig gevecht won Ponzinibbio via Unanimous Decision. Taleb keerde vervolgens terug in Mei dit jaar tijdens UFC Stockholm. Taleb’s originele tegenstander Emil Meek raakte geblesseerd en werd vervangen door nieuwkomer Oliver Enkamp. Taleb was duidelijk de meer ervaren vechter en wist het gevecht zonder al teveel moeite via Unanimous Decision over de streep te trekken. Taleb zou het vervolgens tijdens UFC Winnipeg opnemen tegen Sultan Aliev, maar de Rus raakte geblesseerd waarna Taleb werd gekoppeld aan Danny Roberts.

Danny Roberts (MMA 14-2/UFC 3-1) is een Welterweight uit Liverpool die in 2015 door de UFC werd binnengehaald. Roberts had een record van 6-0 in Cage Warriors FC (een van de grootste organisaties in het Verenigd Koninkrijk). Roberts maakte zijn UFC debuut tegen American Top Team veteraan Nathan Coy in December 2015. Met een Triangle Choke Submission in de eerste ronde wist hij Coy bewusteloos te krijgen, waardoor hij zijn eerste winst binnen had. Inmiddels traint Roberts bij Hard Knocks 365, en wist hij in April 2016 zijn tweede overwinning bij te schrijven op zijn UFC record. Dominique Steele werd via Unanimous Decision verslagen. Roberts leek in Manchester in Oktober 2016 zijn derde overwinning in de UFC te pakken tegen Mike Perry. Echter ging het in de laatste seconden van het gevecht volledig mis voor Roberts en verloor hij via KO. Roberts keerde vervolgens eerder dit jaar tijdens UFC Glasgow terug in de Octagon. Via KO in de tweede ronde versloeg de Engelsman Bobby Nash en pakte hij zijn derde overwinning in de Octagon. Roberts zou het vervolgens opnemen tegen Sheldon Westcott tijdens UFC Winnipeg. Echter raakte de Canadees geblesseerd waarna Roberts werd gematcht tegen Nordine Taleb.

Julian Marquez vs. Darren Stewart

Julian Marquez (MMA 6-1/UFC 1-0) is een Amerikaan van Cubaanse afkomst die voor het eerst in beeld kwam tijdens de vierde week van de Dana White’s Tuesday Night Contender Series. Marquez maakte die avond zijn UFC debuut tijdens het Main Event tegen Phil Hawes. Hawes, trainingsmaatje van Jon Jones ging als favoriet het gevecht in, maar kon zijn favorietenrol niet waarmaken. Marquez wist Hawes in de tweede ronde via een Headkick keihard KO te trappen, en verdiende op die manier een contract bij de UFC. De Syndicate MMA vechter heeft buiten de UFC nog notable wins tegen Cameron Olson en Matt Hamill. Marquez zou tijdens de UFC Winnipeg card vechten tegen Vitor Miranda. Echter raakte Miranda geblesseerd waarna Marquez nu zal vechten tegen Darren Stewart.

Darren Stewart (MMA 7-2-0-1/UFC 0-2-0-1) is een Engelse vechter die van de Cage Warriors FC organisatie in 2016 de overstap maakte naar de UFC. Stewart won zijn vier partijen in de Cage Warriors FC organisatie allemaal via TKO, waarvan drie in de eerste ronde. Stewart is de Killacam Fight Night kampioen, een organisatie waar hij in 2015 tweemaal voor vocht. Stewart vocht tijdens zijn UFC debuut tegen Francimar Barroso. Stewart besliste het gevecht vroeg in de eerste ronde via TKO. Echter werd een aantal dagen later het gevecht omgezet in een No Contest nadat beelden uitwezen dat Stewart zijn tegenstander per ongeluk raakte met een kopstoot tegen de oogkas aan. Hier kon Stewart volgens de officials zijn voordeel uit halen en het gevecht naar zich toe trekken. Hierdoor gingen beide mannen in Londen eerder dit jaar op herhaling. Ditmaal moesten de judges eraan te pas komen. Die zagen het gevecht unaniem voor Barroso, waardoor Stewart nog steeds wacht op zijn eerste overwinning in de Octagon. En deze overwinning laat nog altijd op zich wachten. Ook in zijn derde gevecht voor de UFC wist Stewart niet te overtuigen. Tijdens UFC Norfolk ging het in de eerste ronde mis tegen Karl Roberson. De Amerikaan wist via Rear Naked Choke Submission in de eerste ronde Stewart te finishen.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »