breaking news

Justin Scoggins out: Tim Elliott nu tegen Pietro Menga

December 3rd, 2017 | by Stefan Van Erp

Justin Scoggins heeft zich terug moeten trekken van zijn gevecht met Tim Elliott dat gepland stond voor UFC on FOX 26 op 16 december aanstaande. Scoggins heeft een blessure aan zijn rug opgelopen waardoor hij dus niet in staat is om te vechten. De UFC heeft in Pietro Menga een vervanger gevonden om het op te nemen tegen Tim Elliott.

Justin Scoggins bracht het nieuws als eerste zelf naar buiten met een statement op Twitter. Niet lang daarna had de UFC al een vervanger gevonden.

Voor Scoggins was het gevecht tegen Elliot wellicht zijn laatste kans om verlenging van zijn contract af te dwingen. Zo verloor hij zijn laatste 2 partijen via Submission tegen respectievelijk Pedro Munhoz en Ulka Sasaki. Scoggins heeft op zowel Bantamweight als Flyweight gevochten voor de UFC.

Nu is het dus aan Tim Elliott om het op te nemen tegen de ongeslagen Pietro Menga die gaat debuteren voor de UFC.

Tim Elliott (MMA 14-8-1/UFC 3-6-0) kwam in 2012 de UFC binnen. De publiekslieveling die zijn stijl beschrijft als ”Awkward MMA” verloor zijn debuut via Unanimous Decision tegen John Dodson. Vervolgens versloeg Elliott zowel Jared Papazian als Louis Gaudinot via Unanimous Decision. Elliott werd vervolgens gekoppeld aan de Rus Ali Bagautinov. De nieuwkomer Bagautinov bleek te sterk en won via Unanimous Decision. Vervolgens verloor Elliott via Guillotine Choke Submission in de eerste ronde van Joseph Benavidez. Nadat vervolgens ook verloren werd via Unanimous Decision van Zach Makovsky verlengde de UFC het contract van Elliott niet. Elliott verliet de UFC met een 2-4 record, maar had in bijna al zijn gevechten aangetoond mee te kunnen met zijn tegenstanders. Elliott ging vervolgens naar de Titan FC organisatie waar hij de Flyweight Titel won, en ook nog tweemaal verdedigde. Ondertussen zette de UFC een toernooi op tussen 16 Flyweight Kampioenen buiten de UFC die met elkaar moesten strijden tijdens TUF 24 om te bepalen wie tegen UFC Flyweight Kampioen Demetrious Johnson mocht vechten. Tim Elliott werd ook uitgenodigd, en zou het toernooi winnen. Elliott begin 2015 ”gecut” door de UFC maakte een ongekende comeback en mocht eind 2016 voor de UFC belt vechten tegen Demetrious Johnson. Elliott zou de eerste ronde winnen, maar had in het vervolg geen antwoord op de kunsten van ”Mighty Mouse” die uiteindelijk won via Unanimous Decision. Maar Elliott is terug in de UFC en is klaar voor zijn tweede run. Dit bleek wel in April 2017 toen de UFC de thuisbasis van Elliott aandeed : Kansas City. Elliott domineerde een zeer leuk gevecht tegen de Hawaiïaan Louis Smolka en won via Unanimous Decision. Beide mannen kregen de Fight of the Night bonus toegekend. Afgelopen Juni nam Elliott een short notice gevecht aan tegen Ben Nguyen in Auckland. Elliott was favoriet, maar verloor binnen één minuut van Nguyen via Rear Naked Choke Submission. Elliott zal van Scoggins moeten winnen om zijn Top 10 klassering te behouden.

Pietro Menga (MMA 13-0/UFC 0-0) is een 29-jarige Engelsman die sinds 2011 actief is in het professionele circuit. Menga is tot nu toe in geen enkele partij in de problemen gekomen. Zo wist hij liefst acht partijen via een Submission te beslissen en driemaal via een TKO/KO. Tweemaal moest de jury er aan te pas komen maar die waren in beide gevallen unaniem in hun beslissing. Menga vocht voor diverse promoties waaronder FCC, BAMMA en Bellator. Zijn laatste partij vocht hij tegen Spencer Hewitt in juli van dit jaar tijdens Bellator 158 en wist deze via een KO na 41 seconden te beslissen. De UFC had al langer interesse in Menga en wist na het zien van deze partij genoeg. Hij mocht voor de promotie komen vechten. Nu krijgt hij de uitgelezen kans om te laten zien uit welk hout hij gesneden is door zijn partij tegen Elliott binnen 2 weken aan te nemen.

Volg MMA DNA voor al het MMA nieuws uit binnen- en buitenland! 

 

Comments are closed.