breaking news

Benjamin Adegbuyi tegen Jahfarr Wilnis in Chicago

July 12th, 2018 | by Stefan Van Erp
Benjamin Adegbuyi tegen Jahfarr Wilnis in Chicago
GLORY
0

GLORY zwaargewichten Jahfarr Wilnis en Benjamin Adegbuyi zullen het tegen elkaar op gaan nemen tijdens GLORY 58 in Chicago. Aanvankelijk zou het evenement plaatsvinden op zaterdag 15 september maar is een dag vervroegd naar vrijdag 14 september. Beide heren vochten eerder tegen elkaar. Toen was het Adegbuyi die nipt won via een Split Decision.

Benjamin Adegbuyi(KB 30-5-0/GLORY 10-3-0) is een Roemeense vechter die al een tijd traint in Nederland. Adegbuyi vocht zijn eerste partij voor GLORY in 2014 waar hij het opnam tegen Dmytro Bezus en direct won via een TKO. Nadat Adegbuyi daarna Daniel Sam via KO en Hesdy Gerges via een Decision versloeg mocht hij het tegen Rico Verhoeven opnemen voor de titel. Verhoeven won via een Unanimous Decision. Adegbuyi herpakte zich en won tijdens het Heayvweight Contender toernooi tegen Mladen Brestovac en Jahfarr Wilnis waardoor hij wederom voor de titel mocht vechten tegen Verhoeven in Amsterdam. Verhoeven won via een KO in de eerste ronde. Daarna deed Adegbuyi even wat gas terug wat betreft GLORY en vocht 3 partijen bij andere promoties die hij overigens alle 3 won. In 2016 deed Adegbuyi weer mee aan een Contender toernooi en wederom wist hij deze te winnen door Brestovac en Gerges te verslaan via een Decision. Daarna vocht Adegbuyi nog tegen Anderson Silva en wist ook deze partij te winnen via een Decision. Zijn laatste partij tegen Guto Inocente verliep niet volgens plan. Adegbuyi verloor via een Split Decision de partij. Tijdens GLORY 50 vocht Adegbuyi wederom een Contender toernooi. Net als de vorige tweemaal wist hij deze op overtuigende wijze te winnen door D’Angelo Marshall via KO te verslaan en vervolgens Junior Tafa via TKO.

Jahfarr Wilnis (KB 31-9-1/GLORY 6-4-0) won in 2015 de Kunlun Fight Super Heavyweight titel en in 2016 de Enfusion Live Heavyweight titel. Wilnis vocht twee keer mee aan een Contender Toernooi bij GLORYDe eerste keer was vorig jaar en haalde Wilnis de finale. Hierin verloor hij tegenBenjamin Adegbuyi middels een split decision. Ook in het tweede Contender toernooi haalde Wilnis de finale. Deze keer trok hij aan het kortste eind tegen Ismael Londt. Ook dit was via een split decision. Daarna vocht Wilnis tegen Mladen Brestovac in 2016. Wilnis verloor via TKO en vocht daarna nog 1 keer voor de Light Heavyweight titel bij Enfusion tegen Luis Tavares. Ook deze partij ging verloren voor Wilnis via een Decision. Wilnis nam het in mei op tegen Jamal Ben Saddik tijdens GLORY 53 in Lille. In een heerlijke partij wist Wilnis Ben Saddik naar het canvas te slaan. De Belg kon opstaan maar de overwinning via Decision was een feit voor Wilnis. Hiermee is Wilnis in 1 klap weer terug in de picture voor een titelgevecht voor GLORY.

Volg MMA DNA voor al het MMA nieuws uit binnen- en buitenland! 

Comments are closed.

Translate »