breaking news

Bektic vs. Pepey, Bermudez vs. Fili & Price vs. Sullivan toegevoegd aan UFC Charlotte

December 21st, 2017 | by Marcel Dorff

De UFC heeft via de lokale krant de Charlotte Observer drie nieuwe gevechten bekend gemaakt voor UFC on FOX 27 in Charlotte, North Carolina. Zo zullen Mirsad Bektic en Godofredo Pepey elkaar treffen in de Featherweight divisie. In diezelfde divisie staat ook een knalpartij op het programma tussen Dennis Bermudez en Andre Fili. Tot slot werd ook het Welterweight treffen tussen Niko Price en George Sullivan aan de card toegevoegd. De gevechten vinden plaats in de Octagon van het Spectrum Center op 27 Januari 2018.

Lees hieronder meer over de zes vechters.

Mirsad Bektic vs. Godofredo Pepey

Mirsad Bektic (MMA 11-1/UFC 4-1) werd geboren in het voormalige Joegoslavië (Bosnisch gedeelte) en heeft zowel de Bosnische als de Amerikaanse nationaliteit, aangezien Bektic op zijn tiende met zijn familie naar de VS kwam. Bektic wordt gezien als een zeer groot talent. De American Top Team vechter won in de UFC tegen Chas Skelly, Paul Redmond en finishte meer dan een jaar geleden Lucas Martins via TKO. Bektic zou vervolgens in December 2015 tegen de Japanse veteraan Tatsuya Kawajiri zijn opwachting maken, helaas moest Bektic vanwege een blessure onder het mes. Bektic werd vervolgens ingepland tegen de Engelsman Arnold Allen. Allen raakte echter twee weken voor het evenement geblesseerd. Jeremy Kennedy werd in eerste instantie als vervanger aangewezen, maar deze raakte ook geblesseerd. Hierdoor liet de UFC vier dagen voor het evenement de Hawaiïaan Russell Doane invliegen om het op te nemen tegen Bektic. Doane had geen schijn van kans en verloor in de eerste ronde via een Rear Naked Choke Submission. Bektic mocht het vervolgens opnemen tegen Darren Elkins. Elkins werd tweeënhalve ronde lang gedomineerd door Bektic. Echter wist Elkins laat in de derde ronde met een headkick en een stoot Bektic KO te slaan en hierdoor de overwinning te pakken. Voor Bektic het eerste verlies in zijn Pro-MMA carrière.

Godofredo Pepey (MMA 13-5/UFC 5-5) kwam in 2012 via TUF Brazil de UFC binnen. Pepey wist de finale te halen, maar moest uiteindelijk via Unanimous Decision zijn meerdere erkennen in Rony Jason. Een half jaar later wist Pepey wel zijn eerste officiële UFC overwinning bij te schrijven door landgenoot Milton Vieira te verslaan via Split Decision. Echter sloot Pepey 2013 slecht af met twee verliespartijen via TKO in de eerste ronde tegen zowel Felipe Arantes als Sam Sicilia. Pepey’s verblijf in de UFC was in gevaar. In 2014 en 2015 wist Pepey drie partijen in de eerste ronde te beslissen. Noad Lahat (KO/Flying Knee), Dashon Johnson (Submission/Triangle Armbar) & Andre Fili (Submission/Flying Triangle Choke) werden allen op spectaculaire wijze gefinisht. Dit levert Pepey driemaal de Performance of the Night bonus op. Halverwege 2016 vocht Pepey tegen de gerankte Darren Elkins. Elkins wist de vroege storm van Pepey door te komen en wint uiteindelijk met zijn wrestling het gevecht via Unanimous Decision. Tijdens het meest recente gevecht van Pepey stond hij tegenover Mike de la Torre. Pepey was duidelijk de betere, en onderstreepte dat met een Rear Naked Choke Submission in de eerste ronde. Pepey zou vervolgens zijn opwachting maken tijdens UFC Fortaleza eerder dit jaar, maar door een blessure bij zowel zijn tegenstander Kyle Bochniak als bij hemzelf ging het gevecht niet door. De Braziliaan keerde vervolgens in Juli 2017 terug tijdens UFC Long Island tegen de ongeslagen Shane Burgos. Burgos domineerde het gevecht en won via Unanimous Decision.

Dennis Bermudez vs. Andre Fili

Dennis Bermudez (MMA 16-7/UFC 9-5) kwam in 2011 via TUF 14 de UFC binnen en is sindsdien niet meer weg te denken uit de UFC Featherweight divisie. Bermudez reikte tot aan de finale, waar hij zijn meerdere moest erkennen in Diego Brandao. Vervolgens wist Bermudez in een tijdsbestek van twee jaar een winstreak van zeven gevechten neer te zetten. Onder anderen Max Holloway, Clay Guida en Steven Siler werden verslagen. Vervolgens volgden twee dieptepunten in de carrière van ”The Menace” in de UFC. Hij verloor achter elkaar van Ricardo Lamas (Submission) en Jeremy Stephens (KO) waardoor Bermudez weer zakte in de rankings. In 2016 kon Bermudez weer de weg naar boven beklimmen met overwinningen op Tatsuya Kawajiri en Rony Jason. Hierdoor matchte de UFC Bermudez tijdens het Main Event in Houston, Texas eerder dit jaar tegen de Zuid-Koreaan Chan Sung Jung. Jung had liefst drie jaar niet gevochten in verband met dienstplicht. Bermudez begon sterk aan de wedstrijd, maar liep tegen een harde stoot aan halverwege de eerste ronde. Bermudez ging KO. Bermudez moest vervolgens winnen om zijn Top 10 klassering te behouden. In deze opzet slaagde Bermudez niet. Tijdens UFC Long Island in Juli 2017 verloor Bermudez in een zeer gelijkwaardig gevecht van Darren Elkins via Split Decision. Hierdoor viel Bermudez voor het eerst sinds jaren bij de Top 10 en zal hij moeten proberen om te winnen van Fili om een losing streak van drie gevechten te voorkomen.

Andre Fili (MMA 17-4/UFC 5-3) is een Hawaiïaanse MMA vechter en een groot talent uit de Team Alpha Male stal van UFC Hall of Famer Urijah Faber. Fili kwam in 2013 de UFC binnen met een record van 12-1. Fili maakte op short notice zijn debuut tegen Jeremy Larsen. Fili wist het gevecht via TKO vroeg in de tweede ronde in zijn voordeel te beslissen. Zes maanden later keerde Fili terug in de Octagon om het op te nemen tegen een andere Hawaiïaan, namelijk Max Holloway. Holloway, inmiddels de UFC Featherweight Kampioen, maar wie had daar op dat moment weet van bleek te sterk voor Fili en besliste het gevecht via Guillotine Choke Submission in de derde ronde. Fili herstelde echter in zijn volgende gevecht eind 2014. In ”hostile territory” werd via Unanimous Decision gewonnen van de Braziliaan Felipe Arantes. Fili leek ”back in business”, maar zou vijf maanden later opnieuw tegen een domper aanlopen. TUF Brazil 1 runner-up Godofredo Pepey wist via een spectaculaire Flying Triangle Choke Submission Fili al in de eerste ronde tot aftikken te dwingen. Eind 2015 keerde Fili terug in Mexico City om het op te nemen tegen de Mexicaan Gabriel Benitez. Via een schitterende Headkick wist Fili via KO te winnen en de Performance of the Night bonus binnen te slepen. Maar opnieuw wist Fili geen tweede gevecht opeenvolgend binnen de organisatie te winnen. Fili werd gematcht tegen een van de grootste talenten uit Mexico, namelijk Yair Rodriguez. Rodriguez wist Fili in een zeer attractief gevecht in de tweede ronde via een spectaculaire Switchkick KO te finishen. Vervolgens kruisten Fili en Hacran Dias elkaars paden. Fili zette een zeer sterke performance neer tegen de Braziliaan, en won via Unanimous Decision. Fili werd vervolgens gematcht tegen Doo Ho Choi, echter viel Choi geblesseerd uit. Op short notice nam nieuwkomer Calvin Kattar de partij aan. Kattar domineerde het gevecht en won via Unanimous Decision. Fili keerde vervolgens terug in Oktober 2017 tegen Artem Lobov tijdens UFC Gdansk. Fili was beter en won het gevecht via een duidelijke Unanimous Decision.

Niko Price vs. George Sullivan

Niko Price (MMA 10-1-0-1/UFC 2-1-0-1) is een man van de short notice gevechten. Tijdens het laatste evenement van 2016 verving hij Sabah Homasi, zijn teamgenoot van American Top Team. Price nam het op tegen Brandon Thatch. Price zei na afloop de gevechten van Thatch goed bekeken te hebben en wist dat zijn zwakte de groundgame was. Price bracht dan ook het gevecht naar de grond en wist laat in de eerste ronde via Arm-Triangle Choke Submission zijn eerste partij binnen de UFC winnend af te sluiten. Begin dit jaar nam Price opnieuw een short notice gevecht aan, ditmaal tegen Alex Morono. Price wist in de laatste seconde van de tweede ronde het gevecht via KO te winnen, echter kreeg het gevecht nog een vervelend staartje voor Price. Price werd positief getest op Marihuana, hierdoor werd het gevecht tegen Morono omgezet in een No-Contest. Tijdens zijn meest recente partij in Augustus 2017 pakte Price zijn grootste overwinning tot dusver in zijn carrière. Alan Jouban werd in de eerste ronde via KO verslagen. Echter ging tijdens UFC São Paulo het ongeslagen record van Price eraan. Vicente Luque die op short notice inviel voor Luan Chagas was sterker en won via D’Arce Choke Submission in de tweede ronde. Price vecht sinds 2012 professioneel MMA. Hij vocht voordat hij zijn UFC debuut maken zijn acht partijen voor de organisatie ”Fight Time Promotions” waar hij ook de Welterweight Kampioen was. Price won zes van die acht overwinningen via (T)KO, één via Submission en alleen zijn laatste gevecht voordat hij de overstap naar de UFC maakte ging naar de scorecards.

George Sullivan (MMA 17-5-0-1/UFC 3-2-0-0) kwam in 2014 de UFC binnen nadat hij zijn Cage Fury FC belt liefst viermaal had verdedigd. Sullivan werd gekoppeld aan Mike Rhodes. Rhodes maakte als RFA Kampioen ook zijn debuut voor de UFC. Sullivan wist het gevecht over drie rondes uiteindelijk te winnen via Unanimous Decision. Nadat Sullivan in hetzelfde jaar Igor Araújo voor eigen publiek KO wist te slaan, kreeg hij in Tim Means een zeer sterke tegenstander in 2015. Means bleek te sterk en finishte Sullivan via Arm-Triangle Choke in de derde ronde. Drie maanden later revancheerde Sullivan zich voor zijn verlies door Dominic Waters via Unanimous Decision te verslaan. In 2016 vocht Sullivan slechts een keer. In Januari werd in de eerste ronde via KO verloren van de Rus Alexander Yakovlev. Sullivan zou het later dat jaar opnemen tegen Hector Urbina, maar werd door USADA van het evenement afgehaald nadat hij zelf had aangegeven iets te hebben gebruikt wat tegen de regels zou kunnen zijn. USADA legde Sullivan een schorsing op van 1 jaar. Deze schorsing liep af op 30 Januari 2017, waardoor Sullivan in Februari 2017 zou terugkeren tegen Randy Brown. Echter werd Sullivan wederom door USADA van het gevecht afgehaald na wederom een positieve test. Opnieuw volgde er een schorsing waardoor het aankomende Februari ruim twee jaar geleden is dat Sullivan in de Octagon stapte.

Blijf MMA DNA volgen voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »