breaking news

Bantamweightclash tussen Casey Kenney en Merab Dvalishvili voor UFC Rio Rancho

December 19th, 2019 | by Marcel Dorff
Bantamweightclash tussen Casey Kenney en Merab Dvalishvili voor UFC Rio Rancho
UFC
0

Het UFC Fight Night 167 evenement in Rio Rancho, New Mexico heeft er een nieuwe partij bij. In de Bantamweight divisie maakt Casey Kenney zijn opwachting tegen de Georgiër Merab Dvalishvili. Beide vechters treffen elkaar op 15 februari 2020 in de Octagon van het Santa Ana Star Center. The Body Lock MMA maakte de partij bekend.

Casey Kenney (MMA 13-1-1/UFC 2-0-0) is een Amerikaanse MMA vechter die na een succesvolle amateurcarrière in 2014 de overstap maakte naar de professionals. Kenney bleef in zijn eerste zes gevechten ongeslagen en wist de Tachi Palace Fights titel te pakken. De UFC was onder de indruk en nodigde Kenney uit voor het eerste seizoen van de Dana White’s Contender Series. Tegenstander was CJ Hamilton. Kenney won het gevecht via Unanimous Decision. De UFC zag potentieel in Kenney maar achtte hem nog niet goed genoeg voor een contract. Hierdoor keerde Kenney ruim een maand later terug voor een tweede maal in de Contender Series. Ditmaal was Adam Antolin de tegenstander. Antolin wist Kenney uiteindelijk via Split Decision te verslaan waardoor Kenney zijn UFC droom voorlopig even moest vergeten. Kenney keerde terug bij de LFA waar hij in 2018 een zeer sterke run maakte in de Flyweight divisie. Zo won hij van Kendrick Latchman en Roman Salazar. Dit zou hem een titelgevecht tegen Kampioen Maikel Perez opleveren, echter raakte Perez geblesseerd. Hierdoor vocht Kenney voor de Interim titel tegen Brandon Royval. Kenney won het gevecht via Unanimous Decision. Kenney zou vervolgens in Maart 2019 de eerste dubbele Interim Kampioen worden van de organisatie. Kenney won ook de Interim Bantamweight titel door op short notice te winnen van Vince Cachero via KO in de eerste ronde. Kenney zou vervolgens wederom op short notice (een week na het winnen van de titel) zijn UFC debuut maken tegen Ray Borg. Na drie rondes won Kenney via een controversiële Unanimous Decision zijn debuut. Kenney keerde vervolgens vijf maanden later terug in de Octagon tijdens UFC 241 in Anaheim. Tegenstander was de ongeslagen Submission specialist Manny Bermudez. Kenney vocht zéér sterk en versloeg de ongeslagen Bermudez via Unanimous Decision.

Embed from Getty Images

Merab Dvalishvili (MMA 9-4/UFC 2-2) is een Georgische vechter die al jaren in de Verenigde Staten woont. Dvalishvili traint onder leiding van Ray Longo en Matt Serra bij het zogeheten Serra-Longo Fight Team. Dvalishvili maakte vooral furore aan de Eastcoast van de VS bij hoog aangeschreven organisaties als CES MMA en Ring of Combat. Bij die laatste organisatie pakte hij in Februari 2017 de titel door Sukhrob Aydarbekov via Armbar Submission in de tweede ronde te verslaan. Dvalishvili wist vervolgens zijn titel op spectaculaire wijze te verdedigen tegen de ongeslagen Raufeon Stots. Via een Spinning Backfist na 15 seconden wist Dvalishvili zijn tegenstander KO te slaan. Kort hierna lekte via Social Media naar buiten dat de UFC hem een contract had aangeboden. Dana White zat immers voor de serie ”Dana White Lookin’ for a Fight” langs de kooi. Later bleek dus ook inderdaad dat Dvalishvili via die show een contract aangeboden had gekregen bij de UFC. Dvalishvili maakte vervolgens zijn UFC debuut tijdens UFC Fresno in December 2017 tegen Frankie Saenz. In een gevecht waar Dvalishvili domineerde met zijn worstelen, leek de Georgiër toch zeker genoeg gedaan te hebben in de eerste twee rondes om de overwinning naar zich toe te trekken. Twee van de drie judges zagen dit echter anders waardoor Saenz via een zéér controversiële Split Decision wist te winnen. Dvalishvili werd vervolgens tijdens UFC Atlantic City in April 2018 gekoppeld aan Augusto Mendes. Echter werd de Braziliaan in verband met een potentiële USADA overtreding van het evenement gehaald. Nieuwkomer Ricky Simon pakte de short notice plaats. Dvalishvili leek wederom de overwinning te pakken. Echter kwam hij met een slam ongeveer 40 seconden voor het einde op zijn hoofd neer. Simon pakte de Guillotine Choke maar wonderbaarlijk genoeg overleefde Dvalishvili tot het einde van de ronde. De scheidsrechter zag dit echter anders en besliste het gevecht in het voordeel van Simon via TKO. Hier werd nog lang over nagepraat. Gevolg was wel dat Dvalishvili nog altijd zonder UFC overwinning zat. Daar kwam echter verandering in tijdens UFC Moskou in September 2018. Tegen Terrion Ware werd via een zeer dominante Unanimous Decision gewonnen. Dvalishvili wist die overwinning in Mei 2019 een uitstekend vervolg te geven. Via een dominante Unanimous Decision werd gewonnen van TUF 27 winnaar Brad Katona tijdens UFC Ottawa.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »