breaking news

Bantamweight vuurwerk tussen Raphael Assuncao en Kyler Phillips tijdens UFC evenement op 24 juli

April 27th, 2021 | by Marcel Dorff
Bantamweight vuurwerk tussen Raphael Assuncao en Kyler Phillips tijdens UFC evenement op 24 juli
UFC
0

Raphael Assuncao keert op 24 juli terug in de Octagon. De Braziliaan gaat het opnemen tegen de in de UFC nog ongeslagen Kyler Phillips is de Bantamweight divisie. Beide vechters treffen elkaar op een nog later bekend te maken locatie. Kyler Phillips maakte de partij bekend via zijn Instagram Stories. De partij is inmiddels door beide kampen bevestigd.

Raphael Assuncao (MMA 27-8/UFC 11-5) behoort al jaren tot de beste vechters in de UFC Bantamweight divisie. De Braziliaan kwam na de overname van de WEC door de UFC de organisatie binnen. In 2011 maakte Assunção zijn debuut voor de UFC tegen Erik Koch. Assunção verloor via KO in de eerste ronde. Vervolgens wist Assunção een winstreak op te bouwen van maar liefst zeven gevechten. Onder andere Bryan Caraway, Pedro Munhoz en huidig UFC Bantamweight Kampioen T.J.Dillashaw werden verslagen. Assunção raakte begin 2015 geblesseerd, waardoor een titelgevecht uitbleef. In Juli 2016 maakte Assunção zijn terugkeer in de Octagon. Een rematch tegen T.J.Dillashaw stond gepland. Dillashaw was beter en revancheerde zich voor zijn eerder verlies een paar jaar eerder in Brazilië. Daarna nam Assunção het op tegen Aljamain Sterling. In een spannend gevecht wist Assunção aan het langste eind te trekken via een Split Decision. Daarna nam Assunção het op tegen Marlon Moraes en wederom won hij via een Split Decision. Met twee split decision overwinningen tegen sterke competitie in 2017 nam Assunção het tot slot in hetzelfde jaar op tegen Matthew Lopez tijdens UFC Norfolk. Assunção won het gevecht via KO in de derde ronde en pakte daarmee de Performance of the Night bonus. De Braziliaan werd vervolgens in Juli 2018 gematcht tegen Rob Font. Assuncao had weinig problemen met de man uit Boston en versloeg hem via een zeer eenzijdige Unanimous Decision. De UFC plande vervolgens een rematch in tussen Assuncao en Marlon Moraes. Een gevecht voor de #1 contenderspot. Moraes overpowerde Assuncao en wist na een knockdown uiteindelijk te finishen via een Guillotine Choke Submission in de eerste ronde. Assuncao zou in zijn daarop volgende partij zich niet kun revancheren voor zijn verlies. In Augustus 2019 werd ditmaal verloren van Cory Sandhagen via een duidelijke Unanimous Decision. Vervolgens zou Assuncao tijdens UFC Columbus in Maart 2020 vechten tegen voormalig Bantamweight kampioen Cody Garbrandt. Echter moest Garbrandt in verband met nierklachten afzeggen. De partij is nu opnieuw ingepland voor Juni 2020. Assuncao kon niet voorkomen dat hij voor de derde keer op rij verloor. Via KO laat in de tweede ronde was Garbrandt te sterk. Assuncao werd vervolgens in Februari 2021 gematcht tegen Raoni Barcelos. Echter trok Assuncao zich terug.

Embed from Getty Images

Kyler Phillips (MMA 9-1/UFC 3-0) is een MMA vechter die na een kortstondige (maar succesvolle) amateur carrière in 2016 de overstap maakte naar de professionals. Phillips vocht zijn eerste drie gevechten voor de CXF organisatie. Alle partijen werden gewonnen in de eerste ronde. Vervolgens klopte LFA al aan bij Phillips. Phillips maakte zijn debuut voor LFA in Juni 2017 tegen Jonathan Quiroz en won via Unanimous Decision. Hierna werd Phillips uitgenodigd om deel te nemen aan het eerste seizoen van de Dana White’s Tuesday Night Contender Series. Phillips versloeg James Gray binnen een minuut via TKO in de eerste ronde. Gek genoeg was dit niet voldoende voor een UFC contract. Phillips mocht wel een half jaar later meedoen aan The Ultimate Fighter. Echter sneuvelde Phillips al in de eerste ronde als een van de favorieten voor de eindzege. Latere winnaar Brad Katona was via Majority Decision te sterk. Phillips kreeg geen kans van de UFC tijdens een van de Prelims tijdens de TUF Finale en keerde terug bij de CXF organisatie. Phillips verloor daar via Split Decision van Victor Henry. Echter keerde hij vervolgens terug bij de LFA organisatie. Daar wist Phillips zijn neerwaartse spiraal te doorbreken door Emeka Ifekandu via een Headkick KO in de eerste ronde te stoppen. Phillips werd vervolgens alsnog door de UFC gecontracteerd om het op te nemen tegen Ray Borg tijdens UFC Philadelphia in Maart 2019. Echter moest Phillips om onbekende redenen verstek laten gaan. Uiteindelijk maakte Phillips in Februari 2020 zijn lang verwacht UFC debuut in Norfolk tegen Gabriel Silva. Phillips vocht zeer sterk en won de partij via Unanimous Decision. Beide vechters kregen de Fight of the Night bonus. Phillips zou vervolgens Batgerel Danaa treffen in Oktober 2020. Echter kreeg de Mongoliër zijn werkvisum niet rond en werd vervangen door Cameron Else. Phillips versloeg Else via TKO in de tweede ronde en verdiende daarmee de Performance of the Night bonus. Phillips kreeg vervolgens een stap omhoog in competitie en nam het in Maart 2021 op tegen de in de UFC nog ongeslagen Song Yadong. Phillips won de partij via Unanimous Decision.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »