breaking news

Alexander Gustafsson vs. Anthony Smith is Main Event voor UFC Stockholm

March 10th, 2019 | by Redactie
Alexander Gustafsson vs. Anthony Smith is Main Event voor UFC Stockholm
UFC
0

Het Main Event tijdens UFC Fight Night 152 in Stockholm, Zweden zal gaan tussen voormalig titeluitdagers Alexander Gustafsson en Anthony Smith in de Light-Heavyweight divisie. ESPN wist dat zojuist te melden. Beide vechters ontmoeten elkaar in de Octagon van de Ericsson Globe op 1 Juni 2019.

Alexander Gustafsson (MMA 18-5/UFC 10-5) is al jaren niet meer weg te denken uit de Top 5 van de UFC Light-Heavyweight divisie. De Zweed maakte in 2009 als ongeslagen vechter zijn UFC debuut tegen Jared Hamman. Via KO binnen een minuut wist Gustafsson zijn debuut bij de UFC extra elan te geven. Echter ging het in zijn tweede gevecht voor de organisatie mis voor de Zweed. Phil Davis wist via een Anaconda Choke Submission vlak voor het einde van de eerste ronde Gustafsson tegen de Octagon vast te klemmen en de overwinning te pakken. Vervolgens weet Gustafsson maar liefst een 6 fight winstreak op te bouwen met onder andere overwinningen tegen Vladimir Matyushenko, Matt Hamill, Thiago Silva en Maurico ”Shogun” Rua. Die laatste overwinning leverde Gustafsson in 2013 een titelgevecht op tegen Jon Jones. In een zeer competitief gevecht won Jon Jones uiteindelijk via Unanimous Decision, maar veel mensen vonden dat niet Jones maar Gustafsson duidelijk gewonnen had. De Zweed mocht vervolgens tijdens UFC Fight Night 37 in Londen zijn revanche pakken tegen de ongeslagen Jimi Manuwa. Gustafsson versloeg Manuwa in de tweede ronde via KO en leek weer op weg naar een titelgevecht. Echter kwam aan die titelaspiraties in Januari 2015 een voorlopig einde nadat Gustafsson voor eigen publiek KO werd geslagen door Anthony Johnson in de eerste ronde. Gustafsson liep met zijn ziel onder zijn arm en dacht aan stoppen. Mede door blessures en het uitblijven van échte contenders kreeg Gustafsson alsnog een titelgevecht in het najaar van 2015 tegen Daniel Cormier. In een zeer leuke en gelijkwaardige partij moest Gustafsson opnieuw het onderspit delven. Ditmaal via Split Decision. In September 2016 doorbrak Gustafsson zijn 2 fight losing streak door Jan Blachowicz via Unanimous Decision te verslaan. Gustafsson keerde vervolgens terug tijdens UFC Stockholm in Mei 2017 tijdens het Main Event tegen Glover Teixeira. In een fenomenaal gevecht van Gustafsson leek de Zweed herboren, en won hij via KO in de vijfde ronde. Gustafsson werd vervolgens gematcht tegen Volkan Oezdemir tijdens UFC 227 in Augustus 2018. Het gevecht ging uiteindelijk in verband met een blessure niet door. De UFC plande vervolgens een rematch in tussen Jon Jones en Gustafsson voor de Light-Heavyweight titel. Gustafsson had weinig in te brengen en verloor via KO in de derde ronde van Jones.

Embed from Getty Images

Anthony Smith (MMA 31-14/UFC 7-4) werd in 2013 na een snel Submission verlies tegen Antonio Braga Neto de UFC uit gezet. Na een winstreak van zeven gevechten in organisaties als RFA, Bellator & CFFC mocht Smith terug komen. Smith won zijn rentree in Februari 2016 tegen Leonardo Augusto Leleco via Unanimous Decision. In Juli van dat jaar verloor Smith echter van Cezar Ferreira. Tijdens de TUF Finale in December 2016 wist Smith zijn tegenstander Elvis Mutapcic via TKO te finishen. Dit leverde Smith de Performance of the Night bonus op. Tijdens zijn partij in April 2017 vocht Smith tegen TUF 23 winnaar Andrew Sanchez. Sanchez, een echte worstelaar, haalde het gevecht tot ongelooflijke frustratie van Smith continu naar de grond. Smith stond behoorlijk achter op de scorecards en wist dat. Met nog minder dan anderhalve minuut te gaan wist Smith een Headkick perfect te landen. Sanchez ging knockdown waarna Smith de partij finishte via KO. Een mooie comeback voor Anthony Smith die zijn two fight winstreak tegen Lombard een vervolg kon geven. Smith leek opnieuw achter te staan op de scorecards, maar leek aan het einde van de tweede ronde eindelijk de schroom van zich af te gooien. Smith wist vervolgens in de derde ronde Lombard via TKO te finishen en heeft een van de meest bekende quotes van 2017 op zijn naam staan. ”You know my name now Hector?” Smith keerde vervolgens in Februari 2018 terug in de Octagon tijdens UFC Belem tegen Thiago Santos. In een gevecht dat werd beloond met de Fight of the Night bonus verloor Smith via TKO in de tweede ronde. Smith besloot daarop een gewichtsklasse hoger te gaan vechten. Hij maakte zijn opwachting tijdens UFC 225 in Juni 2018 tegen voormalig Kampioen Rashad Evans. Smith had geen ontzag voor de veteraan en wist hem binnen een minuut via KO te finishen. Smith pakte vervolgens het short notice Main Event in Hamburg tegen Mauricio Rua. Smith versloeg de MMA legende via KO in de eerste ronde. En dat Smith aan een geweldige opmars bezig is bestempelde hij nog maar eens in Oktober 2018. Tijdens het Main Event van UFC Moncton werd via Rear Naked Choke Submission in de derde ronde gewonnen van Volkan Oezdemir. Smith pakte hiermee ook nog een de Performance of the Night bonus. Smith kreeg vervolgens in Maart 2019 zijn gewenste gevecht voor de Light-Heavyweight titel tegen Jon Jones. Smith was niet opgewassen tegen de Kampioen en verloor een eenzijdige Unanimous Decision.

Embed from Getty Images

Powered by Aiki Budo.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »