breaking news

Alex Nicholson out, Garreth McLellan in tegen ”Borrachinha” tijdens UFC Fortaleza

January 19th, 2017 | by Marcel Dorff

Twee dagen geleden meldden we de match-up tussen de Amerikaan Alex Nicholson en de debuterende Braziliaan Paulo Henrique ”Borrachinha” Costa tijdens UFC Fortaleza. Nu is bekend geworden dat Alex Nicholson niet zal vechten tijdens dit evenement. De reden is onbekend. De Zuid-Afrikaan Garreth McLellan is bereid gevonden om in te vallen, en op 11 Maart 2017 in het Centro de Formação Olímpica do Nordeste zijn kunsten te vertonen in deze Middleweightclash.

Garreth McLellan (MMA 13-5/UFC 1-3) kwam in 2015 de UFC binnen. De EFC Kampioen deed dat met een 12-2 record. McLellan vocht voordat hij de UFC binnen kwam als zijn gevechten in zijn thuisland Zuid-Afrika, maar maakte zijn UFC debuut in Polen. Tegenover hem stond de Pool Bartosz Fabinski die eveneens zijn UFC debuut maakte. Fabinski was alle drie de rondes te sterk voor McLellan waardoor de Zuid-Afrikaan meteen tegen een domper aanliep tijdens zijn UFC debuut. Zes maanden later stond in Dublin de confrontatie tegen Bubba Bush op het programma. In een slopend gevecht wist McLellan uiteindelijk twee seconden voor tijd het gevecht via TKO te beslissen, en zodoende zijn eerste overwinning in de Octagon te pakken. In Mei 2016 was McLellan te bewonderen in Ahoy. Tijdens de Fight Night in Rotterdam verloor McLellan tegen de Zweed Magnus Cedenblad. Cedenblad stopte McLellan vroeg in de tweede ronde via TKO. Ruim drie maanden later vocht McLellan zijn voorlopig laatste gevecht in de Octagon. Ditmaal was de Italiaan Alessio Di Chirico de tegenstander. In een boeiend en uitputtend gevecht was het uiteindelijk Di Chirico die twee judges mee had en zo via Split Decision wist te winnen. McLellan zal waarschijnlijk moeten winnen tegen Borrachinha om een langer verblijf in de UFC veilig te stellen.

Paulo Henrique Costa (MMA 8-0/UFC 0-0) probeerde in 2014 via TUF Brazil 3 de UFC binnen te komen. ”Borrachinha” won zijn eliminatie partij en mocht dus het huis in. Echter verloor hij de kwartfinale van latere finalist Marcio Alexandre Jr. via Split Decision waarna zijn UFC avontuur ophield. Vervolgens wist Costa in zijn vijf partijen erna vijfmaal te winnen in de eerste ronde, en daar bovenop ook nog eens twee wereldtitels te pakken. Waaronder de prestigieuze Jungle Fight titel. Met zeven (T)KO’s en één Submission in acht gevechten is Costa nog altijd ongeslagen als Pro-MMA vechter. De Braziliaan heeft een finishratio van 100% waarvan allemaal in de eerste ronde. Eerder deze maand werd al bekend dat Costa een contract bij de UFC had getekend, nu is zijn opponent dus ook bekend.

Comments are closed.

Translate »