breaking news

AKA’s Justin Willis stapt in op ”7 days notice” tegen Marcin Tybura tijdens UFC 208

February 5th, 2017 | by Marcel Dorff

Zojuist is bekend geworden dat Justin Willis op 7 days notice is ingestapt om het op te nemen tegen Marcin Tybura. Eerder deze week meldden wel al dat Tybura zonder tegenstander was komen te zitten nadat Luis Henrique de Oliveira een blessure had opgelopen. Heavyweights Willis en Tybura zullen op 11 Februari 2017 hun opwachting maken in het Barclays Center tijdens UFC 208 in Buffalo, New York. Het gevecht staat gepland voor de Preliminary Card.

Marcin Tybura (MMA 14-2/UFC 1-1) is een Poolse vechter die Kampioen was bij de M-1 Global organisatie. Een van de sterkste (zo niet de sterkste) Russische MMA organisaties. Tybura maakte vorig jaar in Zagreb zijn debuut voor de UFC tegen Timothy Johnson. In een erbarmelijk slecht gevecht wist Johnson uiteindelijk als minder slechtere (en dus winnaar) uit de bus te komen. Tybura revancheerde zich vervolgens op fenomenale wijze door Viktor Pesta te verslaan via een perfecte headkick. Tybura zou het vervolgens opnemen tegen Derrick Lewis in de Filipijnen, maar die card werd zoals bekend gecanceld. Nu mag Tybura proberen zijn overwinning op Pesta een vervolg te geven tegen nieuwkomer Justin Willis.

Justin Willis (MMA 4-1/UFC 0-0) maakt zijn UFC debuut. Willis komt uit voor American Kickboxing Academy (AKA) uit San Jose, Californië. Willis startte zijn Pro-MMA carrière met een verliespartij in 2012. Hij pakte in 2014 zijn Pro-MMA carrière weer op en heeft sindsdien een winstreak van vier partijen. Zijn meest recente partij won Willis van Juliano Coutinho in de WSOF organisatie. Willis won via TKO in de tweede ronde. Willis zal volgende week zijn winstreak willen uitbreiden naar vijf gevechten, en tegelijk zijn eerste overwinning willen pakken in de Octagon.

Translate »